Автор Тема: Греач за стакло на петта врата....  (Прочитано 15880 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг: Греач за стакло на пета врата....
« Одговори #30 на: 30 Декември 2013, 09:01:28 am »
Дечки ако знае некој да ми каже како да ја залепам или залемам жицата за греачот на задното стакло на гепекот и со што.... фала ви  :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

а да пробаш со појак леткум,од оние што лемат олуци.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Греач за стакло на петта врата....
« Одговори #31 на: 30 Декември 2013, 09:15:03 am »
Нискоградба битола? Петти пат се јавувам. Женски број ми дават.

Прсти-пета.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ANGEL

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
  • TURBO
« Одговори #32 на: 30 Декември 2013, 19:20:00 pm »
Дечки ако знае некој да ми каже како да ја залепам или залемам жицата за греачот на задното стакло на гепекот и со што.... фала ви  :)

а да пробаш со појак леткум,од оние што лемат олуци.
работава е што не држи калајот не е проблем леткумот...
На места на кои другите кочат...јас додавам гас :D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #33 на: 31 Декември 2013, 00:13:38 am »
аааааај празни муабети............
иди во Лисиче кај последна седмица сврти лево и цепај право од десна страна имаш еден куп коли има две самари смени ги гепеците или земи само шофершајбаната и завршена работа

Отсутен ANGEL

• Почетник
  • *
  • TURBO
« Одговори #34 на: 09 Јануари 2014, 20:53:05 pm »
и конечно бидна работа успешна поправка двокомпонентен лепак од абро што е за метал заврши добра работа утре ке има и слики како изгледа.....
а еве слика од лепакот http://images.esellerpro.com/2347/I/927/8/lrg401478a%202.jpg

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #35 на: 09 Јануари 2014, 23:36:55 pm »
мене пак ми се цркнати сите греачи... не еден.. СИТЕ...
а ги најдов на нет овие китови ама кај нас не верувам да имаат.. ај ке поминам до хубо па ако не ќе зиам од лепаков...

Отсутен ANGEL

• Почетник
  • *
  • TURBO
« Одговори #36 на: 09 Јануари 2014, 23:58:44 pm »
и кај мене не работат 2 ама врши работа....... а за лепакот без проблеми и не е скап мн околу 200ден е а ефикасен е и за други работи кога ке се здрви може да се бруси да се вари над него нешто неверојатно е :D

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
« Одговори #37 на: 12 Јануари 2014, 23:43:59 pm »
kaj go ima lepakot? i ajde sliki da vidime how its made :)

Отсутен ANGEL

• Почетник
  • *
  • TURBO
« Одговори #38 на: 14 Јануари 2014, 17:07:03 pm »
другар јас сум од тетово кај нас го има во продавници на дараком а во ск би требало да ги има хубо или да најдеш каде има преставништво од абро.....лепакот е како тесто дво компонентен ке исечеш колку ти требе и се замесува додека не се изедначат смесите и после се нанесува на чиста површина те. ке го застружеш малку со шмиргла било каква и ке го остаиш едно 2-3 сати да се стегне....
eve go lepakot---- http://easylife-en.getdefault.com/wp-content/uploads/2012/05/cold-weld-ABRO-STEEL-how-to.jpg
eve i sliki kako e kaj mene ama ne se gleda dobro slikav so mob zatoa :P ---- http://s14.postimg.org/w46s22rj5/DSC_0017.jpg
                                                                                                                          http://s7.postimg.org/qg2erona3/DSC_0018.jpg

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 15 Јануари 2014, 14:11:57 pm »
другар јас сум од тетово кај нас го има во продавници на дараком а во ск би требало да ги има хубо или да најдеш каде има преставништво од абро.....лепакот е како тесто дво компонентен ке исечеш колку ти требе и се замесува додека не се изедначат смесите и после се нанесува на чиста површина те. ке го застружеш малку со шмиргла било каква и ке го остаиш едно 2-3 сати да се стегне....
eve go lepakot---- http://easylife-en.getdefault.com/wp-content/uploads/2012/05/cold-weld-ABRO-STEEL-how-to.jpg
eve i sliki kako e kaj mene ama ne se gleda dobro slikav so mob zatoa :P ---- http://s14.postimg.org/w46s22rj5/DSC_0017.jpg
                                                                                                                          http://s7.postimg.org/qg2erona3/DSC_0018.jpg

ке побарам па ке пишам што сум направил :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #40 на: 03 Февруари 2015, 10:14:29 am »
Другари,
Колку што можев да разберам, ова е течен метал, ме интересира од оние што
го користеле, дали е проводник на струја, и дали го одмаглува стаклото на петтата врата?

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
« Одговори #41 на: 03 Февруари 2015, 10:56:06 am »
Другари,
Колку што можев да разберам, ова е течен метал, ме интересира од оние што
го користеле, дали е проводник на струја, и дали го одмаглува стаклото на петтата врата?

Не стигнав да го искористам но ова е "течен метал" и не го одмаглува стаклото туку ако греачот на стаклото е во прекин и ако го најдеш прекинот и со ова тој прекин го затвориш тогаш греачот ќе проработи и стаклото ќе се одмаглува бидејки греачот ке го суши.

Се надевам ме разбра

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #42 на: 03 Февруари 2015, 11:22:38 am »
Кај мене (што би рекле Охриѓани) се имат десено ова:

Значи, сакам со течен метал да пробам да го залепам, незнам која е проводливоста на струја на течниот метал

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #43 на: 03 Февруари 2015, 12:22:57 pm »
Кај мене (што би рекле Охриѓани) се имат десено ова:

Значи, сакам со течен метал да пробам да го залепам, незнам која е проводливоста на струја на течниот метал

кај мене на пежото вака се деси, ама приклучокот не е на сред стакло туку е под лајсната од гепекот... па земав го исчистив убаво, алуминиумска фолија (за скара)  неколку пати ја првиткав, одоздола дрвце за да загалви и селосно го залеав со двокомпонентен лепак...

значи, колку што знам, ти треба металниот контакт да го загрееш до вцрвенување (со бренерче некое, мап гас или слично) бидејки со леткум нема д ауспееш, па на така загреано да му туриш калај и да го ставиш на место. наглото ладење ке го стврдне одма, а калајот ке се залепи на постоечкото место, бидејки тоа е калај и наместено е на исти начин...

само да те предупредам, дека не ја знам температурата која е за загревање. ако биде потопло, количински повеќе, многу е можно да се деси стаклото да пукне... од истата причина, и јас се одлучив за првото појаснување погоре... со фолии и лепак... и да, работи беспрекорно, нема проблем... ти само ке го скокнеш делот со дрвцето.. алуминската фолија (во 6-7 слоеви свиткана) служи за да ги испегла нерамнините на контактите и воедно да обезбеди добар контакт за проток на струја.. неизбежна е во оваа ситуација, освен ако не калаисуваш како што посочив вториот пат....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
« Одговори #44 на: 03 Февруари 2015, 14:35:08 pm »
Или евентуално, а и најлесно е на кратка жичка (некои 3-4cm) на едниот крај да ставиш машка „папуча“, а другиот директно да го залемиш на греачот доколку е иста ситуација како на сликава, значи да има калај на греачот. Ако нема ич не се мачи, нема да фати воопшто калај. Со загревање со бренер и сл. мислам дека нема да може, нема да се залеми добро, калај нема да фати убаво и на крај ке испадне ладен лем и се тоа за кратко време пак ке треба да го правиш.  :)