Автор Тема: CARclub во Гевгелија - 08.06.2014  (Прочитано 97915 пати)

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
Одг: CARclub во Гевгелија - 08.06.2014
« Одговори #345 на: 14 Јуни 2014, 14:54:50 pm »
A ti @Fic_CC sto vozilo poseduvas i dali ucestvuvase ??

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #346 на: 14 Јуни 2014, 15:00:26 pm »
Значи калибрата зеде награда и на прилепскио собир исто и тогаш беше коментирано дека не е за награда таа,и стварно погрда неможеше да ја напраат :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #347 на: 14 Јуни 2014, 15:36:43 pm »

Јас не поседувам никакво возило, но тоа не ми го крати правото да коментирам за други автомобили кои учествуваа.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #348 на: 14 Јуни 2014, 15:42:49 pm »

Druze nas pretstavnik bese dario so kabrioto i zema nagrada... sto e toa vazno dali se obicni kolite..ili nakiteni?
Nie kako car club forumdzii znaeme deka nasite koli treba I izgledaat domakinski sekogas cisti sredeni,odrzuvani kako sto treba a site so imaa nekakva si luda besna kola toa si e nivno pravo , kaj kalibrata mi se svigase sve osven toa skrtanicite segde  i bez nekoja cel... ko na malo dete sprejcinja da mu dale i si sharalo .. a spoljerce vrati izduv ova ona ajde do negde ke go progoltame :) taka da aaaj ostajte ja kalibrata daj za druga kola ke zborime :D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Одг: CARclub во Гевгелија - 08.06.2014
« Одговори #349 на: 14 Јуни 2014, 15:47:05 pm »
Парите не купуваат вкус за убаво

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #350 на: 14 Јуни 2014, 16:18:00 pm »

this.... not good at all
од денес ако ферари извади на пазар некоја гнаса од кола, ја ќе кажувам на цел глас дека е прекрасно дизајнерско ремек дело,
бидејќи не можам да го купам  :-\

калибрата=фејк тунинг,
ни стајлинг ни мајлинг ни ништо друго, неколку страни поназад некој пиша некоја награда со шлепер камења истурање врз неа, тоа е правата награда за колава, па колку сакал пари нека дал
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #351 на: 14 Јуни 2014, 16:22:22 pm »
Ste gi izmesale brzinite ne zema nagrada za najdobro tjunirano tuku za stajling :) A vie kako klub treba da najdete eden clen koj poseduva vozilo vo bilo koja klasa i da se predstavuva na manifestaciite , a vie doagate so koli obicni i posle rekla-kazala i slicno. Decki mnogu treba ulaganje za da bides prv ama mnogu.

Druze nas pretstavnik bese dario so kabrioto i zema nagrada... sto e toa vazno dali se obicni kolite..ili nakiteni?

И кими од штип со неговиот опел исто така беше кај олдтајмерите, потоа екстримБТ со БМВ-то и мартинБТ со 128-цата, така да 4 души имаше од карклуб на овој собир на кој ги претставија своите возила.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8644
  • Пичлеме
« Одговори #352 на: 14 Јуни 2014, 16:30:39 pm »
Калибрата не чинела...А вие што возите!?  ;D

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1448
« Одговори #353 на: 14 Јуни 2014, 16:40:17 pm »
Кој беше член од форумов што ми рече дека исто се презивал како мене? Заборајв..

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #354 на: 14 Јуни 2014, 16:43:34 pm »
Ste gi izmesale brzinite ne zema nagrada za najdobro tjunirano tuku za stajling :) A vie kako klub treba da najdete eden clen koj poseduva vozilo vo bilo koja klasa i da se predstavuva na manifestaciite , a vie doagate so koli obicni i posle rekla-kazala i slicno. Decki mnogu treba ulaganje za da bides prv ama mnogu.

Јас не бев на собирот (за жал). Од превозно средство возам точак периодов (ако ме прашаш што возам јас :) ).

Ама најдругарски, уште е потрагичен фактот што некој потрошил пари и време за да направи ваков ужас од кола во поглед на изглед. Колку повеќе пари и време потрошил за да дојде до ова, толку поголем ужас.

Добро би било трудот, финансиите и ентузијазмот да се канализираат во права насока во наредниот проект. И ова се најдобронамерни критики, не се критики поради завист или да се најдеме во муабет. Се надевам дека наредниот проект ќе може баш да го испофалам

п.с. И тоа играњето на крај е исто малку вишок :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #355 на: 14 Јуни 2014, 16:47:40 pm »
Eве, ја возам GTI, па по сите божанствани логики и правила може да коментирам.

Поминав покрај Калибрата, бев на собирот, ја видов. Не знам колку пари спукал дечкото во неа, ама факт, со пари вкус не се купува.

Чисто да разграничиме, по мој вкус, и невкус. Убавината е во малите измени, суптилни, кои прават колата да изгледа 2 пати подобро.
Погледнете кај Бушав.

Ова е добро.

Ова не е .

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #356 на: 14 Јуни 2014, 16:54:18 pm »
Сепак, имаше и неколку коли кои навистина изгледаа совршено. Да, и нив им најдов мали замерки, но тука веќе се работи за микроспоски ситници, кои не вреди да се истакнат.

Огромни пофалби имам за сопствениците на овие возила:

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #357 на: 14 Јуни 2014, 17:10:54 pm »
Значи имаше и коментар за тоа колку добро била склопена калибрата, квалитетно и незнам што. Абе од злато ако сака нека била, ГРДА е.

ова ни коа бев мал на Нид фор спид не ги правев колите вакви...И со деснот на кров, требало одма да му се одземе наградата по итна постапка.

Куоре ја кажа правата награда. оваа калибра е до толку фејк, што и у фејк тјунинг кога ке ја ставиме другите коли таму ке ни изгледаат одлично.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #358 на: 14 Јуни 2014, 17:21:59 pm »
Може ли да прати некој во еден пост комплетна листа на добитниците на награди и слики од возилата? Godofspeed?

@Mak1, со сиот респект (кој е навистина голем), калибрава може да се претопи во старо железо и од неа да се направат пехари за другите коли. Поголема вредност ќе има така. Ако смејам да коментирам со колку толку средена 166-ка и колку толку средено стило. Је*ига, нема на нив ламбо фекј врати и пеинтбраш со очи на гепек, ама толку се можело...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #359 на: 15 Јуни 2014, 10:52:05 am »
Po mene Vw Bubata ima premnogu dodatna oprema kade sto ja gubi originalnata ubavina , poznavacite na vw bubata tocno ke znaat za sto zboruvam , prekrasno izgleda no ne originalno, na manifestacijata se barase originalnost i kompletnost na avtomobilot za razlika od vw bubata , citroenot ds e uste edna klasa podobro izraboten i vraten da e vo fabricka sostojba, jas znam deka i dvete vozila bea pregledani od lica koi sto se golemi poznavaci na tie vozila, za oldtajmeri koj saka moze da komentirame a za tie tuning , muning , fejk mejk ne me interesira, koj dobil nagrada dobil , koj izgubil neka se potrudi i on da dobie do godina , toa e eden vid na natrprevar koj preku druzenje i zabava treba site da bidat zaedno ama nie sme obratni i sekogas ideme prema negativna rabota i drugi raboti, vo zadnive 10 godini po organizaciite na oldtajmer natrprevari site nagradi sekogas bile dadeni na ojle dojle , koga jas sum nosel koli sto nemozat u zivot da se vidat , kolekcionerski primeroci vo sporedba so mene znaci nosam kola od 1926 i 1935 ( kolcekcija na pred vojni vozila ) a dobivaat nekoj koli od 1980 godina za kolekcija , decki nemate potreba od koj sto dobil dobil , ima i drugi manifestacii kade ke mozete da se pokazete koi ste sto ste , na manifestacija kade sto glasa publika toa e veke namestena rabota vi kazuvam od iskustvo i itn. Neka mu e sreka na nagradata na sekoj sto dobil i nema potreba od lutenje i slicno , toa e od zabavaen karakter i druzenje , dogodina ke dojde drugo vozilo i ke podobro od drugo vozilo itn. Pozdrav :)