Ксенон/кинески лед во рефлектор не може да помине на технички.
Зошто мислиш така? Во проектор поминува со идеален сноп. Во рефлектор има китови што даваат добар исечок, а и добра далечина што би прошле.
Од друга страна фар во земја и фар во небо не проаѓа со никакви светла.
За лед знам дека има филипс ама 200 евра се, за ксенон не сум видел некој да е со добар исечок како халогена. :/ Кажи некои ако има да побарам за кај мене.
Филипсот ЛЕД сијалички се одлични како дирекна замена на Н7, НО немаат дозвола за користење на јавни патишта. Истите не се дозволени за употреба во границите на ЕУ.
Имаат прописен сноп, ист како халогена сијалица, даваат повеќе светлина на патот, ама технички се "нелегални".
Ако ги прочепкаш огласите по Амазон ќе видиш дека на самата амбалажа од сијаличките има јасно назначено дека не се "road legal"
Јас лично сметам дека се најдоброто нешто што може да се користи во фар со рефлектор, ама изгледа има некоја пречка бирократска за да биде решението прифатено како легално.
Кај нас би можеле да ги возиме без проблем, затоа што не се замара никој со фароите, ама доколку имаш често излези кон ЕУ со возилото може да имаш проблем.