Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1915739 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6660 на: 09 Јули 2015, 21:31:37 pm »
Колку е казна за разговор на мобилен сега?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #6661 на: 10 Јули 2015, 10:12:47 am »
Лекот за овие кај нас што аздисуваат со 250 по булевариве.

Си знаат србиве шо треба. Иначе овие најлесно е да ги наместиш да се запалат  ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #6662 на: 10 Јули 2015, 10:25:52 am »
Ако има пресретнувачи кај нас треба да бидат со сребрени Е46ки и 147ци. Така сите цело време споро ќе возиме, кога и да погледнам во ретровизор барем една од овие 2 коли гледам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #6663 на: 10 Јули 2015, 10:58:38 am »
Прашањето е едно и само едно. Зашто го турираше моторот откога го застанаа?

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #6664 на: 10 Јули 2015, 11:16:57 am »
навика ;D
ги гледам сите кога застануваат или тргнуваат ги турираат, веројатно во случај да не си го забележал да мораш да го видиш
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #6665 на: 11 Јули 2015, 01:07:11 am »
Од центар накај дома 3 контроли.. кај собрание , на 3та македонска и макпетрол на излез од скопје.. пазете , не се летајте.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #6666 на: 11 Јули 2015, 01:41:33 am »
И кај Силбо имаше...

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Одг:
« Одговори #6667 на: 11 Јули 2015, 05:32:38 am »
Вчера со колегата враќајки се од Дебар на приклучокот за Гостивар(стража) полиција не застана,јас поминав ( со комбе бев)колегата  со камион му пишаа казна,му ја земаа сообраќајната и си дремевме до 22 ч забраната да помине па му ја вратија сообрсќајната.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #6668 на: 11 Јули 2015, 08:44:46 am »
има ли некој информација дали забраната важи и за хладњачи што возат роба под температура?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #6669 на: 11 Јули 2015, 08:56:02 am »
Јави се во АМСМ ке ти кажат најточно.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6862
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #6670 на: 11 Јули 2015, 09:48:47 am »
ako si pod temperatura mislam deka smees da vozis, ama pak ti prasaj si,  na taa drzava pari i trebaat

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #6671 на: 11 Јули 2015, 12:23:53 pm »
Кичево наместија бе зони. Не ми се десило ништо ама кај и да е...
Вчера вртам од магистралана тора потака(кај што е прописно), гледа лево, гледа десно, таман да киниса ко ќе ме собереѓе еден ми се чини до охрид ќе летав, среќа немаше коли па побегна тој во спротивна иначе ќе јадевте гравче. Ме чувал Господ, фала му.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #6672 на: 11 Јули 2015, 12:34:50 pm »
Вчера имаше акција ,,вози трезен стигни жив'' затоа имаше контроли  иако јас сабајлево кај 3 ипол кога се прибирав не приметив ни една.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #6673 на: 21 Јули 2015, 11:10:45 am »
Почитувани клабери вчера околу 20ч ми се случи еден за мене доста немил настан,настан кој не е поврзан со казни поради сообраќаен прекршок но во него е вклучен физики напад и пријава од моја страна во полициската станица.Воедно ми е потребен и некој совет од поупатените(адвокати и слично).

Во брадска кука,која е легално поделено на два дела,со што едниот дел е на трајно владение на татко ми а другиот на чичкоми(прв спрат на татко ми,втор на чичко ми),кој од пред неколку месеци е и физички поделен со посебен влез,двор,посебен струјомер и водомер.Во оваа делба е вклучен и половина од дворот,подрумот и таванот кој се нотарски заверени.До пред неколку месеци никој не живееше таму,но сега живее сестра ми со зет ми,а од пред 10 години имам направено посебна гаража за колата во склоп на подрумот во кој и тие имаат гаража со трактор и кола,но физички поделена.

Вчера нешто пред 20ч влегов во гаражата и ја извадив колата во дворот да проверам под хауба и за неполна една минута врз мене од терасата од втори спрат која е над мојот дел од дворот истурија вода а за неполна минута бев физички нападнат од страна на мојот прв братучед,навреден со какви се не зборови од страна на целата нивна фамилија,со оправдување дека колата брчела итн....
Сето ова го пријавив во полиција,која дојде на лице место,направи записник,а утрово после 6ч извадив и лекарска потврда(бидејќи бев трета смена и немав време да извадам сношти).

Прашањето ми е кои се моите лимите,дали можам во мојата гаража да вклучам правосмукалка за да ја исчистам колата,дали можам непречено во било кое време да ја вадам колата од гаражата.Од нивна страна неколку пати во денот по моја претпоставка намерно се пушта вода да течи точно пред гаражата и влезот на спратот.Сето ова се случува од пред неколку месеци,откако физички е поделен спратот,а нотарски е префрлен на трајно владение од пред 15 години.Како што кажав во таа кука не живеам веќе 23+ години,од пред некој месец спратот е комплетно реновиран и привремено живее сестра ми со зет ми.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #6674 на: 21 Јули 2015, 11:15:36 am »
....

Од 07:00 до 22:00 можеш да си брчиш колку и како сакаш (за нормални работи станува збор, а не да реметиш јавен ред и мир).

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.