Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1822468 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #4380 на: 27 Февруари 2014, 16:01:51 pm »
Можеби правеле порано така пајаците, до денес веке не важи тоа еее за минута застанав, еве ме, ке ја тргнам.
Пред едно 2-3 недели кај The Ghost на работа кај копачка во кисела вода исто така се случи, застанал човекот да уплати ливче, одма после него пајак да ја крева, човеков се симнува и џандарот не се согласува, вика кревај ја колата, и плус еве ти казна.
Така да, полека полека веке не важи тоа, немаат милост.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #4381 на: 27 Февруари 2014, 16:03:38 pm »
б) за пешаците и/или велосипедистите, кои поради твоето паркирање на тротоар се принудени да се симнат и пешачат/возат на улица, при постоење на тротоар/велосипедска патека.

Без разлика дали се случувало еднаш во месецот, или 4 пати на ден.

Затоа јас со точачето ќе возам на сред партизанкса, па кој колку сака нека свири и пцуе ;D  И нека дојде џандар да ми пише казна зашто не возам по "велосипедска" патека :)

Ќе возиш дур не те собере некој што не гледа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #4382 на: 27 Февруари 2014, 16:06:29 pm »
Засаната кола значи блокирана лента. Намсто со 3 ленти, Партизанска станува со 2 ленти улица.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
« Одговори #4383 на: 27 Февруари 2014, 16:07:28 pm »
Така треба. Само така на ред ќе се научиме.

Партизанска од Симпо до Соборна е хаос. Мора да се среди. Да се средат и тротоарите и велосипедските патеки. Да се исцртаат паркинг места таму каде што не пречат на движењето на пешаците и велосипедистите. Да се казнува кога некој нема да биде прописно паркиран, зафаќа две места или слично. Да се казнуваат пешаци/велосипедисти кои поминуваат на црвено. Да се казнуваат СИТЕ. Без исклучок.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #4384 на: 27 Февруари 2014, 16:09:45 pm »
Eve slucka mene kolata karshi ili pred gallery parkirana doagal pajak i odma ke iskocam ke mu recam sefe ke ja trgnam i ne praele prob i pajakot go pomestuvale i sum ja trgal i pred bros istoto mi se ima deseno...
@Vele da nalet takvo kafe ali ednash u mesecot se deshava toa a na kafe sekoj den se ide pa ke se zrtvuvam za edno kafe

Се надевам дека си свесен дека поради твоето кафе (нормално не само твоето, туку сите кои размислуваат и си се правдаат на овој начин), претставуваш закана:

а) за нормалното одвивање на сообраќајот, ако си паркиран на улицата пред кафичот,
б) за пешаците и/или велосипедистите, кои поради твоето паркирање на тротоар се принудени да се симнат и пешачат/возат на улица, при постоење на тротоар/велосипедска патека.

Без разлика дали се случувало еднаш во месецот, или 4 пати на ден.

ама ретко кој размислува од друга гледна точка, а не од своја.... многу ретко кој

исто и кога се паркираат луѓево гледаат само они да си бидат ок, да може да си отвори врата, а дали ќе му се залепи на тој другиот и он ќе мора да се мачи да влезе во кола ич не му чуе,
и мал милион вакви ситуации
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #4385 на: 27 Февруари 2014, 16:10:06 pm »
Само да не се застанува на улица по цела Партизанска. Всушност и дигаат пајаци, ама треба многу почесто. Цело време да дигаат. Така се застануваше и пред лептокарија порано, па се направи ред како што треба. Вчера или завчера дигаа БМВ 6 таму со пајак. Браво за дечките. Експресно.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4386 на: 27 Февруари 2014, 16:11:32 pm »
Такви со другар еве сум бегам има многу, лекот е краток и јасен не ја зима колата, ти ги зима документите, ти дава лист да идеш да уплатиш брзо во банка 1000ка или нешто плус ситно и плус ти дава казна од полиција за непрописно паркирање, ти се вракаш со платено, ти ги врака документите и ти пак бегај си :)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3061
« Одговори #4387 на: 27 Февруари 2014, 16:29:52 pm »
Партизанска од Симпо до Соборна е хаос. Мора да се среди. Да се средат и тротоарите и велосипедските патеки. Да се исцртаат паркинг места таму каде што не пречат на движењето на пешаците и велосипедистите. Да се казнува кога некој нема да биде прописно паркиран, зафаќа две места или слично. Да се казнуваат пешаци/велосипедисти кои поминуваат на црвено. Да се казнуваат СИТЕ. Без исклучок.

Да си ми жив и здрав.

И да се постаат по 10 џандари кај зелено пазарче, на двете страни од улицата и сите да ги дерат кои ќе преминат пешки улица а да не е на пешачки.

Ја будала да не сум што со кола паркирам ко човек, и низ град давам жмигавци и не идам у спротивна насока, преку 2 дупли и сл?

Да не незнам на улица да паркирам и да позирам, пиејќи кафе и пушејќи ауспух ака издувни гасови?

Само казни за овој народ.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #4388 на: 27 Февруари 2014, 16:34:38 pm »
Јас сум секој ден на велосипед. Поретко како пешак, најретко со кола.

Колку и да се брзам некаде, ќе си чекам зелено. Секунди се да му се плукнам. Исто е дали сум пешак, дали сум велосипедист, дали сум со кола. Пак на истата раскрсница поминувам. На ист асфалт газам.

Црвено си е црвено. Нема помалце или повеќе.

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #4389 на: 27 Февруари 2014, 16:37:26 pm »
Можеби правеле порано така пајаците, до денес веке не важи тоа еее за минута застанав, еве ме, ке ја тргнам.
Пред едно 2-3 недели кај The Ghost на работа кај копачка во кисела вода исто така се случи, застанал човекот да уплати ливче, одма после него пајак да ја крева, човеков се симнува и џандарот не се согласува, вика кревај ја колата, и плус еве ти казна.
Така да, полека полека веке не важи тоа, немаат милост.
mene bas pred 4 dena pred gallery mi se desi i me pushtija ....   

I ne sum potencijalna opasnost za kolite na ulicata bidejki se parkiram celosno na trotoar ,a na pesacite edno izvini od mene ali ne sum ja kriv sto peshachkata pateka ja okupirale kaficite so terasite pa ostanala samo za velosipedisti....

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #4390 на: 27 Февруари 2014, 16:40:34 pm »
Епа тогаш си опасност за пешаците и велосипедистите. Кога возам на тој дел 10 пати се качувам и се симнувам од тротоар. Ради такви како тебе. Како што можеш да пиеш кафе од 100 денари, можеш да платиш и паркинг 40 денари.

Нека ве дупнат од казнување. За кафе да немате.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4391 на: 27 Февруари 2014, 17:43:34 pm »
Од такви како Лубеницата државата ни тоне! Ете од кај смрдела рибата! Од кое село си ти симнат бе дечко така да се паркираш кај стигнеш, па уште мислиш дека си во право! Не се знаеме лично ама ти си брука, размисли малце за своите постапки! Сигурен сум дека не работиш ништо и колата ти ја имаат купено па така курташак си играш!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
« Одговори #4392 на: 27 Февруари 2014, 17:44:33 pm »
Епа тогаш си опасност за пешаците и велосипедистите. Кога возам на тој дел 10 пати се качувам и се симнувам од тротоар. Ради такви како тебе. Како што можеш да пиеш кафе од 100 денари, можеш да платиш и паркинг 40 денари.

Нека ве дупнат од казнување. За кафе да немате.
ja sum kriv sto terasite na kaficite ja zavzemaat i peshachkata pateka...?

@tome na taa para ...:D

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 868
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #4393 на: 27 Февруари 2014, 17:47:51 pm »

Не, твојата кола е крива сама по себе затоа што се наоѓа сред пешачка/велосипедска патека.

Ова сакам одново да го цитирам, а е многу точно:

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
« Одговори #4394 на: 27 Февруари 2014, 17:52:06 pm »

Не, твојата кола е крива сама по себе затоа што се наоѓа сред пешачка/велосипедска патека.

Ова сакам одново да го цитирам, а е многу точно:
mojata kola e kriva kolku sto i terasite na peshachkite pateki....zaso be samo kolite da gi kaznuvaat so ne gi kaznat i gazdite na kaficite..?