Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2159424 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2055 на: 07 Декември 2012, 18:16:08 pm »
ако претицувам некој со брзина +10/15 од неговата,колку ќе ми треба што знам 30 секунди? претпоставувам не повеќе,а тој што вози +5 од мојата брзина ќе му треба сигурно барем минута

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #2056 на: 07 Декември 2012, 18:21:31 pm »
Мислам дека на друг форум имам прочитано дека не смее да се бленда за полиција или грешка сум ?

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2057 на: 07 Декември 2012, 18:40:46 pm »
не ти го разбрав баш најдобро прашањево? мислиш блендање на полициско возило ?

иначе на запад е друга приказна и 170 да вози прикочува те чека да претицаш и да се вратиш во лента и си продолжува,нема возење во лева лента зошто имаш најдолг кур ќе си возиш во десна и по потреба ќе претицуваш во лева,нема блендање свирање непотребни долги светла,едноставно функционираат,за разлика од нас и нашиот сообраќај

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14778
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2058 на: 07 Декември 2012, 18:53:18 pm »
И јас мислам дека е забрането да блендаш односно да ги предупредуваш другите учесници во сообраќајот дека има полиција,али незнам дали има закон за тоа или само е муабет.

Шмичка,дај бе со тој Запад олабајте се малку,малку има видеа на ЈТ западни каде свират блендаат се тепаат и сл. по автопати баш ради ‘сечење‘ на лента.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2059 на: 07 Декември 2012, 18:56:40 pm »
тоа може од некој иселеник од балканов,иначе се што е европска регистрација си возат правилно,без влечење,многу успешен систем,а ова за џандариве нема врска,кој ќе докаже дека сум блендал поради тоа дека има полиција

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6851
« Одговори #2060 на: 07 Декември 2012, 19:37:49 pm »
Затоа кога се престигнува треба да ја процениш ситуацијата дали е безбедна за да престигнуваш. Јас никогаш не сум престигнувал, а ете и летоска кога идев за прилеп кое беше прво мое возачко искуство на отворен пат, ако позади мене, дали во средната или пак левата лента забележам некој кој вози побрзо од мене, па макар бил и со спачек. Плус секогаш кога ке престигнувам, нагазувам на гас до крај, за што побрзо да го завршам престигнувањето, имајки предвид дека возам кола со 40 години стар мотор кој има 40 коња, плус на плин, јес да на таа реакција таткоми одма тука: Aман види го, мерак имаш само туража да и набиваш  :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2061 на: 07 Декември 2012, 19:40:37 pm »
Јас коа претицувам па со шо сака кола нека сум една подолу обавезно.Имало немало потреба така сум навикнат,некогаш јади и две подолу.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #2062 на: 07 Декември 2012, 19:44:21 pm »
Е сеа неможе тоа во секои ситуации да се употребува. Пример кај мене со крајно цедење во 3 брзина можам рамно 100 да идам, и сеа ако возам пример прилеп битола патот и пример возам 90, иам камион пред мене со 80 што вози, сакам да го престигнам, треба 3 да ставам ? Не, туку 4, стискам на гас и дупка правам доле  ;D
А ако тој со камионот вози 60 км, е ондак ке вратам во 3 брзина

ПС: ја сум четворобрзинец да се разбереме  :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2063 на: 07 Декември 2012, 19:49:12 pm »
Ти си посебен пример тука на форумот ;) :D
Мојот пост погоре се однесува само кога претицувам а притоа полетот ми бил одземен,односно повеќе време се влечкам зад некој.Инаку престигнување кое би го нарекол поминување е кога возам 10,20,30,130 км/х повеќе од некој а притоа имам слободна лента да го поминам тогаш нема шо да враќам подолу.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #2064 на: 07 Декември 2012, 19:50:45 pm »
И јас мислам дека е забрането да блендаш односно да ги предупредуваш другите учесници во сообраќајот дека има полиција,али незнам дали има закон за тоа или само е муабет.

На ова мислев дека не смееш да ги предупредуваш другите дека има полиција.
Е сеа нез како би те виделе едино ако на 1км по нив има други џандари па да те видат дека им блендаш на сите па да ти мрчат.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #2065 на: 07 Декември 2012, 19:58:45 pm »
За блендирањето мислам во флорида беше, полиција сакала да казни дечко кој блендирал, демек што имало он да ги известува останатите учесници, и кога дечкото поднел тужба, судот пресудил дека блендирањето претставувало слобода на изразување, и според уставот на америка, правото на слобода на изразување е загарантирано на секој човек и го ослободиле од казна.
За кај нас не верувам дека има, а и како ке те фатат дека ти блендираш. Божем полицијата незнае дека блендираме кога они ловат  :)

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #2066 на: 07 Декември 2012, 20:01:30 pm »
deneska policia rasturashe vo civilka i civilno vozilo golf 4 siv metalik so tablica SK-826-MI vozat i ako napravish nekoj prekrshok odma pushtat plavo i crveni svetla vo pozicija imaat

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2067 на: 07 Декември 2012, 20:03:06 pm »
Тоооооооо Суки тачдаун. ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда