Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2626944 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1395 на: 22 Август 2012, 00:07:57 am »
А зошто не трепкаат сите семафори жолто посе 12, како порано?
“порано“ колку и да е тој временски интервал (да речеме 10 години) во скопје имаше помалку од 1/3 од сегашниве возила значи ако сега има 100.000 коли порано имаше 30.000 коли, а имаше и барем една половина помалку од сегашниве жители... порано немаше толку густ ноќен сообраќај како сега... порано беа мали казните а сега се мрсни. порано немаше дефицит во буџет а сега има... порано...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1396 на: 22 Август 2012, 00:11:14 am »
Битно е да се разбереме. Црвено било црвено... Порано трепкаше жолто ПОСЛЕ 12 НАВЕЧЕР. Значи нема црвено. Трепка жолто. На сите семафори. Немаше црвено. Жолто имаше. И трепкаше цело време. Значи немаше црвено. Значи црвено немаше. Црвено на семофор немаше навечер. Ни зелено немаше, туку трепкаше жолто. Значи немаше црвено и црвено немаше. Значи немаше. Црвено немаше. Значи немаше црвено светло на семофорот, немаше. Црвено светло немаше. Немаше црвено значи. Немаше. Трепкаше жолто. Цело време.

И сите фино лепо претпазливо ПОЧИТУВАА ПРЕДНОСТ и проаѓаа. Без никаков застој, или проблем.

Сега тоа го нема. Семафорите работат и во 4 по полноќ. Прашање е за кого работат? За 3те коли што вртат по градов? Или? Зошто порано се гасеа семафорите во 12 часот по полноќ, а сега не се гасат?

Тогаш се работеше до ниедно време, сега до 00-01часот работи се. И пак работат семафори... Абе крв да му сере цела фамилија цел живот на тој што направи да не се гасат по 12 семафорите. Крв да му пљукаат децата доживотно.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1397 на: 22 Август 2012, 00:11:49 am »
јас мислам дека би функционирало одлично ако после 1:00 семафорите трепкаат жолто и камерите работат

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1398 на: 22 Август 2012, 00:12:26 am »
јас мислам дека би функционирало одлично ако после 1:00 семафорите трепкаат жолто и камерите работат

и јас мислам... ама не во петок према сабота и сабота према недела... нека работат тогаш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1399 на: 22 Август 2012, 00:13:45 am »
Апсолутно.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #1400 на: 22 Август 2012, 00:14:33 am »
Точно е тоа дека е фрустирачки нокно време, нема никој, а ти да речеме кај мавровка дремиш 103 секунди на црвено, а жива душа нема околу тебе, али убаво кажа смичка, кој ке ти лепи казни, има такви што ете ке речат, абе ајде нема никој и ке помине, и понатаму плави анџо оп палката stop ајде 300 еврики   ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1401 на: 22 Август 2012, 00:23:00 am »

и јас мислам... ама не во петок према сабота и сабота према недела... нека работат тогаш...
на упалена камера тешко дека некој ќе прелета на раскрсница,а ако е дамла направен и вака и така ќе направи беља

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1402 на: 22 Август 2012, 00:36:50 am »
Да бе, и ќе гледаат џандарите 2fast2furious Skopje Edition...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1403 на: 22 Август 2012, 00:41:08 am »
Интересното е што на секој можен начин се гледа да му се ускрати на човека.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1404 на: 22 Август 2012, 01:49:37 am »
Да се надоврзам на муабетот со семафорите со еден пример.
Семафорот меѓу сок банки и новото веро којшто е поставен за пешаци, во 3 попладне не работи па треба да пазиш да не изгазиш некој, затоа што има поприлично голема фрекфенција на луѓе, а во 3 сабајле семафорот си работи, а по улици ни џукели нема, камо ли луѓе. Епа ај нека ми најде некој НЗС овде.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1405 на: 22 Август 2012, 01:53:42 am »
Treba nekoj da im kaze da go turat na UTC +1 Time Zone, oni go turile na UTC +5:30 Chennai, Kolkata, Mumbai, Nev Delhi :D ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1406 на: 26 Август 2012, 15:31:01 pm »
Џандариштава не се нормални, вчера во 4 саат сабајле ме застанува полиција. Јас фино лепо документи му давам се прописно со појас светла и тн. Шефот ме праша дали сум пиел му викам ни капка и вика ме лажеш. Излегов од кола и дував 0.0 после ме тормозеше полномошно да му дадам и тоа имам и на крај ми вика брзо возеше, е тука ми пукна филм. Како прво му викам не ме мереше за да знаеш колку возев а возев 60 на темпомат пуштено полузаспан, второ имав пуштено телефонот да снима а програмот снима и брзина и му го пуштам клипот на чичко дибек да види дека 58 на ГПС сум возел и вика добро ајде оди си ама друг пат пази. Што да пазам бе човек кога се по пропис сум направил. Џандарска држава!!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #1407 на: 26 Август 2012, 15:35:30 pm »
Нема пари у буџетот...

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #1408 на: 26 Август 2012, 15:56:54 pm »
За што ти барал полномошно?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #1409 на: 26 Август 2012, 15:58:39 pm »
Ако ти е колата на лизинг треба да имаш полномошно за да можеш да ја возиш...ама тоа никој не бара, до сега 5 пати ме застанале ниеднаш не ми побарале... Тој некој барал норма да си исполни сигурно ...