Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 910437 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
Одг: Перење возила
« Одговори #945 на: 20 Јули 2017, 15:36:45 pm »
Дали е препорачливо пред перење со MAFRA PolishExpress да се измие колата со Sonax Wash & Wax ?

Ме интересира заради восокот, дали ќе прави проблем ?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #946 на: 20 Јули 2017, 17:16:49 pm »
Taka e najdobro  ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #947 на: 21 Јули 2017, 07:58:06 am »
Дали е препорачливо пред перење со MAFRA PolishExpress да се измие колата со Sonax Wash & Wax ?

пред перење најдобро и најправилно е возилото да се испере со pre wash шампон а потоа со шампон.Предходно со wash & wax шампони и потоа мафрс полиш експрес е погрешно,тотално погрешно и фрлање пари и време.Во тој случај нема на што да се врзе полиш екпрес затоа што подлогата е веќе мрсна.Пробај стави восок испод стакло и стави го на мазна и рамна површина,нема да биде стабилно,ќе шета лево десно,стави восок над стаклото и стави го на истата рамна површина,ќе биде стабилно а одозгора штп и да ставиш ќе се лизга и ќе бега.Тоа е филозофијата :) ;).Pre wash добар шампон за пред перење и можам да ти препорачам  http://carwash.mk/category-mafra/category-ncistenje/Power а после него испери ја со полиш експресот и јави импресии.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6708
« Одговори #948 на: 21 Јули 2017, 08:16:45 am »
Имам приметено многу перални кога чистат внатре, со крпа пребришуваат пластиката/стаклото кај инструментиве. Еднаш е доволно да се направат гребаници, многу е нежно и не изгледа убаво после. Моја препорака е со нежна крпа сува да се тргне прашината и толку.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #949 на: 21 Јули 2017, 09:47:53 am »

пред перење најдобро и најправилно е возилото да се испере со pre wash шампон а потоа со шампон.Предходно со wash & wax шампони и потоа мафрс полиш експрес е погрешно,тотално погрешно и фрлање пари и време.Во тој случај нема на што да се врзе полиш екпрес затоа што подлогата е веќе мрсна.Пробај стави восок испод стакло и стави го на мазна и рамна површина,нема да биде стабилно,ќе шета лево десно,стави восок над стаклото и стави го на истата рамна површина,ќе биде стабилно а одозгора штп и да ставиш ќе се лизга и ќе бега.Тоа е филозофијата :) ;).Pre wash добар шампон за пред перење и можам да ти препорачам  http://carwash.mk/category-mafra/category-ncistenje/Power а после него испери ја со полиш експресот и јави импресии.

Фала на објаснувањето, на тоа и мислев, дека восокот од првиот шампон ќе се залепи за лакот и после полишот нема смисла. До сега користев некој очаен PRAXIS со восок па после полиш ставав.... али јбг.... “Енглези уче на Кембриџу, ми учимо на грешкама“....

Сега тргнав по Sonax RedSummer, ама немаше, па си купив wash&wax SONAX, ама изгледа со него ќе се пере без полиш. Дајте некој поефтин шампон, мало пакување за пред перење.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #950 на: 21 Јули 2017, 10:25:05 am »
Zemi Sonax obicniot sampon. Vo momentov e po 150-60 denari litar po benziskive. Dobar sampon
« Последно менување: 21 Јули 2017, 10:42:08 am Inter1 »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #951 на: 21 Јули 2017, 15:59:06 pm »
Доста бољи ефект се добива така ...

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #952 на: 23 Јули 2017, 07:07:56 am »

Фала на објаснувањето, на тоа и мислев, дека восокот од првиот шампон ќе се залепи за лакот и после полишот нема смисла. До сега користев некој очаен PRAXIS со восок па после полиш ставав.... али јбг.... “Енглези уче на Кембриџу, ми учимо на грешкама“....

Сега тргнав по Sonax RedSummer, ама немаше, па си купив wash&wax SONAX, ама изгледа со него ќе се пере без полиш. Дајте некој поефтин шампон, мало пакување за пред перење.
повели најдобар и ефтин за пред перење http://carwash.mk/category-mafra/category-ncistenje/Power

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1083
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #953 на: 28 Јули 2017, 14:11:45 pm »
Уф добро е... нема да пукнам, пошо сепак се изнасмеал некој (whew)
me interesira "Kerhea" od kade iskocci prati izvor ako ne ti e teshko ... thx.
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #954 на: 28 Јули 2017, 14:14:37 pm »
Добро ајде, керха е.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #955 на: 28 Јули 2017, 14:19:59 pm »
Уф добро е... нема да пукнам, пошо сепак се изнасмеал некој (whew)
me interesira "Kerhea" od kade iskocci prati izvor ako ne ti e teshko ... thx.

Џизс Крајс, нека ти биде како сакаш, аман.

Поентата беше дека не е Карчер.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #956 на: 28 Јули 2017, 15:15:45 pm »
Де бре за еден збор сте се запнале, ја уште си го викам Логитеч  :P

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #957 на: 28 Јули 2017, 15:50:31 pm »
Да си знаете дека ќе заврне денес/утре, исправ кола.

Отсутен killerrche

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #958 на: 29 Јули 2017, 14:53:08 pm »
Де бре за еден збор сте се запнале, ја уште си го викам Логитеч  :P
Е ајде де.. за еден збор 3 страни дискусија :)
Што е битно зборот кога на крај се разбираме за што станува збор.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #959 на: 30 Јули 2017, 01:33:18 am »
Ова малото од К2 одлично си ја врши работата

еве што излезе од тоа што е кожа или полукожа на седиштата, по 3 месеци од претходното нанесување (долу десно)

еве ги седиштата, иако не се гледа баш најдобро ама супер се исчистија и освежија

п.с тука и Plast Four зема удел во чистотата  :)

И на крај и TW Zip Wax прави чуда

Не сум мерак на добар мобилен(повеќе сум мерак да дадам 200 евра на спирали  ;D ), па затоа и сликите се вакви јебига.