Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 749735 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Перење возила
« Одговори #360 на: 11 Август 2015, 11:19:15 am »
Чудо не ти кажале дека треба сам да си донесеш восок :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
Одг: Перење возила
« Одговори #361 на: 11 Август 2015, 11:52:49 am »
pa ne e loso I sam da si ja isperes I da im platis na kraj.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #362 на: 11 Август 2015, 14:20:07 pm »
Дечки еден совет, најверојатно имам поминато со колата низ малтер или нешто слично и на возачката страна се познаваат ептен бледи бели траги.Ги приметив после миење на колата, пред тоа не се познаваа, сега ептен се бледи ама се гледаат.

Со што може ова да пробам да се санира, или да ја носам кај Дандо и Бушавиот ако имаат некое средство да пробаат.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #363 на: 11 Август 2015, 15:06:08 pm »
Not a valid youtube URL Цар!  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #364 на: 11 Август 2015, 22:52:41 pm »
Овој е програмиран за Спарк и Матиз, кога ќе им донесат Kалос,  друг дечко монтираат ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #365 на: 12 Август 2015, 15:14:50 pm »

Го земав ова денес.Може звучи чудно но дали некој може да ми каже што значи ова да го вакумирам просторот.под точка 7.Како да го изведам ова

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #366 на: 12 Август 2015, 15:38:04 pm »
Јас имам вакво. Само прскам, оставам 1-2 минути, гледај да биде подеднакво насекаде и потоа со тоа четката јако бришам. Нема гајле не остава никакви траги или гребаници.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #367 на: 12 Август 2015, 17:10:07 pm »
...Може звучи чудно но дали некој може да ми каже што значи ова да го вакумирам просторот.под точка 7.Како да го изведам ова

Па вероватно мислеле на чистење со усисивач (vacuum cleaner) и е пологично за првата точка. За седмата точка штета што не се гледа оригиналното упатство на аглиски, сигурно ќе ни беше појасно.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #368 на: 12 Август 2015, 22:16:00 pm »
Добри се шампоните од санокс или?
Ќе идам утре до бензинска па кажујте каков да земам?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
    • Моето возило
« Одговори #369 на: 12 Август 2015, 23:05:47 pm »
Јас користам Sonax Red Summer, ама дека немав поим што да земам кога го купив.. сега би купил Sonax Wash & Wax веројатно, во белото шише.
Воглавно јас сум задоволен, добро чисти и потоа добар сјај има бојата, може да видиш на претходните страни (додуша нова е уште колата).
Овде немам прочитано негативен коментар за овој производител, така да треба да е добар.
За со foam cannon по youtube гледам го користат оној портокаловиот Sonax.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #370 на: 12 Август 2015, 23:39:52 pm »
Јас имам вакво. Само прскам, оставам 1-2 минути, гледај да биде подеднакво насекаде и потоа со тоа четката јако бришам. Нема гајле не остава никакви траги или гребаници.
Go probav no mi nema nekoj efekt pa poradi toa prashav.Verojatno ke probam so pravosmukalka.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #371 на: 15 Август 2015, 01:49:05 am »
Дечки еден совет, најверојатно имам поминато со колата низ малтер или нешто слично и на возачката страна се познаваат ептен бледи бели траги.Ги приметив после миење на колата, пред тоа не се познаваа, сега ептен се бледи ама се гледаат.

Со што може ова да пробам да се санира, или да ја носам кај Дандо и Бушавиот ако имаат некое средство да пробаат.

можеш да идеш до кај нив, али ако сакаш сам да средиш, со нај евтината полир паста ке го средиш.. само не запињај премногу силно, да не ја ебеш бојата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
« Одговори #372 на: 01 Септември 2015, 12:59:10 pm »
Сретнав некаде поназад неможам да најдам кажете средство од сонакс за внатрешност , пластики и слично , имаше некој постирано неможам да најдам фала

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #373 на: 01 Септември 2015, 13:34:06 pm »
Sonax cocpit cleaner matt efect ili ke baras sonax red summer cocpit cleaner. I dvete gi ima po benziskite na Lukoil, Vero centar, Hubo, i slicnite prodavnici  :D

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
« Одговори #374 на: 01 Септември 2015, 16:54:09 pm »

Sonax cocpit cleaner matt efect ili ke baras sonax red summer cocpit cleaner. I dvete gi ima po benziskite na Lukoil, Vero centar, Hubo, i slicnite prodavnici  :D

Фала ти ,