Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 749848 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
Одг: Перење возила
« Одговори #3330 на: 11 Февруари 2023, 18:41:47 pm »
А пеномат има ли за Nilfisk вап? 😊

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3331 на: 11 Февруари 2023, 18:48:14 pm »
Шо сторе цена Небулата, ѕвездена.   ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #3332 на: 18 Февруари 2023, 16:02:07 pm »
Saturday quick wash & wax 😁

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3333 на: 18 Февруари 2023, 20:45:08 pm »
Dzabe perenje periodov, niz Skopjevo prasina kolku sakas, da ne ve odnese pat nakaj Toyota.
Mnogu  gnasno mme, periodov patuvam cesto niz MK i vo drugite gradovi ne e do tolku.

Glaven grad my ass!

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #3334 на: 18 Февруари 2023, 20:54:08 pm »
Хм... Шо периодов - од ноември до април нема перење.

Само заплакнување на самоуслужна...

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #3335 на: 18 Февруари 2023, 21:29:33 pm »
Баш така.. Јас неќна видов сонце и пуштив една вода да падне прашината и толку. Поручекта почнаа да лепат вратите на отворање, па мораше да оди во гаража вечерта.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #3336 на: 19 Февруари 2023, 03:10:10 am »
Mnogu ste nezni da mu ibam beljata, ne se perelo kola od noemvri do april, prasina imalo, zamrznalo...gledajte ja so operacija na skocen zglob pred nepolna nedela deneska se relaksirav i ja isprav 😁

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #3337 на: 19 Февруари 2023, 08:29:42 am »
А бе ти од Велес си, не си со сите.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3338 на: 19 Февруари 2023, 09:55:49 am »
Го среде конечно?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3339 на: 19 Февруари 2023, 10:52:57 am »
А бе ти од Велес си, не си со сите.
ja od koga zboram vie ne mi veruvate. Fala Diesel na podrskata :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #3340 на: 19 Февруари 2023, 12:12:07 pm »
Го среде конечно?
Abe da ne ja ebavame vaa tema, za u druga tema e realno ama ajde nakratko ( kolku so se moze ) i tuka ke ti kazam. Kaj mene golema ispadna i ne se znae koga i kako ke se zavrsi. Neli pred 16 meseci go napraiv lom cel skocen zglob i mi stavija plocki strafovi sipki sto ti ja znam. I toa izgledase vaka

E arno ama vaka imav golemo ogranicuvanje pri dvizenje, zglobot mi funkcionirase da recam polovicno, imav problemi pri skali kacuvanje, pri odenje krivev i slicno. I kapak nad seto toa odreden del( se gleda na vtorata slika ) od skrsenicata ne zarasnuvase nikako. I aj cekavme valjda ke zarasne od mesec u mesec nisto...i sega pred nedela dena se resivme na uste edna operacija da se izvadat del od plockite i strafovite sto navodno mi smetaat pri dvizenje, a del da ostanat da se vadat vo idnina negdeka noemvri dekemvri. Zosto ne site naednas sega. Epa zatoa sto nogata seuste ne e zazdravena i ako se izvadat site nema da bide pricvrstena i moze pak da se skrsi. Za da ne dojde do toa izvadivme del sto navodno tie mi smetaat za normalno dvizenje, i plus se potpolni so koska od mene toa mesto so ne zazdravuvase. I sega nemam snimka od nogata ama znam sto e izvadeno. Ete go nema toj materijal sto e so crveno oznacen na slikata.

I taka me operiraa prviot pat vo klinicki centar vo Skopje, dr aleksandar saveski, a sega vo sveti erazmo vo ohrid vo kostozglobna dr saso nedeski.
Zosto ne pak aleksandar saveski, zatoa sto celo vreme vikase ke zazdravi ke zazdravi, i na kraj posle godina dena koga se vide deka ne zazdravuva, misteriozno se otkaza od ponatamosen tretman. Kao u stil nemoze pak da se operira nogata, ako gi izvadime site sipki ke ja skrsis pak nema da bide pricvrstena i taka. Mu dadov predlog vaka pola od materijalot da se izvadi sega i da se potpolni toa so ne zazdravuvase a pola po 6/7 meseci. Rece ne biva ke operirame 100 pati na isto mesto! Dobro doktore vas predlog? Neka si ostane taka kako so e. Krivi i kjuti. Vikam da ama ja sum 32 god ne 70 god pa da ne mu ja mislam mnogu mnogu. I tolku bese. Doktor saso nedeski pak dade takov predlog pola od toa so mi smeta da se izvadi sega, i da se potpolni delot so ne zazdravuva, a drugiot del od osteosintetickiot materijal da se vadi ponatamu. I taka bidna. E sea vo celava situacija sto mene iskreno mnogu me plasi, e toa sto i otkako izvadivme toa so mi smetalo navodno jas pak nemam nikakvo podobruvanje vo funkcionalnosta i mobilnosta na zglobot. Okej svesen sum deka 16 meseci bil ukocen vo taa polozba, i deka nikogas nema da bide istiot. Ama sepak i doktorov i site rekoa deka ke bide podobro od prethodno i ke se pusti za uste nekoj stepen i nema da krivam. Sega za sega toa ne se sluci si ostana isto. E sea navodno treba da pominam banja i fizikalna 21 den za da se oslobodi zglobot od toa sto e zakocen tolku vreme. Iskreno sakam da se nadevam deka posle banja i fizikalna ke imam podobruvanje. Zatoa pisav i na pocetokot i sega ne se znae kako ke ispadne i koga ke se zavrsi. Vo sekoj slucaj golema belja bidna....😁

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #3341 на: 19 Февруари 2023, 12:53:11 pm »
Ах бе Роби, нека мине со лесно веќе, ептен се изака со ова...

Кога сме кај темата, после месец дена на кревет сум подобар цела недела, па решив полека полека да и удрам перење дома. Саат време ме фана ама тоа е. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #3342 на: 20 Февруари 2023, 08:40:17 am »
Мислам дека сите или претежно сите го искористивме викендот да ги освежиме лименките, тука во гаража внатре помината со средство за стакла и средство за кокпит (ми трае сетот од Фалкон уште, ама следно сакам да земам нешто поквалитетно а и нови крпи), а после во самоуслужна. Само правосмукалката не ми прави кеф таму. Конечно мора и фаровите да се исполираат, во соодветна тема тоа ќе коентирам:

Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 411
« Одговори #3343 на: 20 Февруари 2023, 09:12:32 am »
Зацрни ги малце гумите  :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #3344 на: 20 Февруари 2023, 09:26:46 am »
Викендов и јас ја перев не стигнав само да сликнам, се посветив повеќе внатре начекав акција во бриколаж за по 150 денари автокозметика али малце касно улетав па само имаше мафра LEATHER CARE 3IN1 и turtle wax clearvue rain repellent.
Со мафрата исчистив внатре и пластики и волан напрскав и со четка триев што испадна црнила се зачудив дури се изматира конечно ефектот што го сакав е сега прашањето ми е препорака и дали има потреба да ги премачкувам шалтаблата и тие пластиките кај вратите што се со нешто послем ова. Успат нанесов и од turtle то за прозори лесно се нанесува ефкетот вака на прскање бегаат могу капките ќе видиме на дожд.
Препорака за некој возок не оние брзите на влажна што се прска, би сакал да се пробам сам да нанесам за занимација пс. и дали восоците се нанесуваат на све и прагови пластични лајсни или само на каросеријата исто и за стаклата дали на нив се нанесува или не.