Го среде конечно?
Abe da ne ja ebavame vaa tema, za u druga tema e realno ama ajde nakratko ( kolku so se moze ) i tuka ke ti kazam. Kaj mene golema ispadna i ne se znae koga i kako ke se zavrsi. Neli pred 16 meseci go napraiv lom cel skocen zglob i mi stavija plocki strafovi sipki sto ti ja znam. I toa izgledase vaka

E arno ama vaka imav golemo ogranicuvanje pri dvizenje, zglobot mi funkcionirase da recam polovicno, imav problemi pri skali kacuvanje, pri odenje krivev i slicno. I kapak nad seto toa odreden del( se gleda na vtorata slika ) od skrsenicata ne zarasnuvase nikako. I aj cekavme valjda ke zarasne od mesec u mesec nisto...i sega pred nedela dena se resivme na uste edna operacija da se izvadat del od plockite i strafovite sto navodno mi smetaat pri dvizenje, a del da ostanat da se vadat vo idnina negdeka noemvri dekemvri. Zosto ne site naednas sega. Epa zatoa sto nogata seuste ne e zazdravena i ako se izvadat site nema da bide pricvrstena i moze pak da se skrsi. Za da ne dojde do toa izvadivme del sto navodno tie mi smetaat za normalno dvizenje, i plus se potpolni so koska od mene toa mesto so ne zazdravuvase. I sega nemam snimka od nogata ama znam sto e izvadeno. Ete go nema toj materijal sto e so crveno oznacen na slikata.

I taka me operiraa prviot pat vo klinicki centar vo Skopje, dr aleksandar saveski, a sega vo sveti erazmo vo ohrid vo kostozglobna dr saso nedeski.
Zosto ne pak aleksandar saveski, zatoa sto celo vreme vikase ke zazdravi ke zazdravi, i na kraj posle godina dena koga se vide deka ne zazdravuva, misteriozno se otkaza od ponatamosen tretman. Kao u stil nemoze pak da se operira nogata, ako gi izvadime site sipki ke ja skrsis pak nema da bide pricvrstena i taka. Mu dadov predlog vaka pola od materijalot da se izvadi sega i da se potpolni toa so ne zazdravuvase a pola po 6/7 meseci. Rece ne biva ke operirame 100 pati na isto mesto! Dobro doktore vas predlog? Neka si ostane taka kako so e. Krivi i kjuti. Vikam da ama ja sum 32 god ne 70 god pa da ne mu ja mislam mnogu mnogu. I tolku bese. Doktor saso nedeski pak dade takov predlog pola od toa so mi smeta da se izvadi sega, i da se potpolni delot so ne zazdravuva, a drugiot del od osteosintetickiot materijal da se vadi ponatamu. I taka bidna. E sea vo celava situacija sto mene iskreno mnogu me plasi, e toa sto i otkako izvadivme toa so mi smetalo navodno jas pak nemam nikakvo podobruvanje vo funkcionalnosta i mobilnosta na zglobot. Okej svesen sum deka 16 meseci bil ukocen vo taa polozba, i deka nikogas nema da bide istiot. Ama sepak i doktorov i site rekoa deka ke bide podobro od prethodno i ke se pusti za uste nekoj stepen i nema da krivam. Sega za sega toa ne se sluci si ostana isto. E sea navodno treba da pominam banja i fizikalna 21 den za da se oslobodi zglobot od toa sto e zakocen tolku vreme. Iskreno sakam da se nadevam deka posle banja i fizikalna ke imam podobruvanje. Zatoa pisav i na pocetokot i sega ne se znae kako ke ispadne i koga ke se zavrsi. Vo sekoj slucaj golema belja bidna....😁