Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 850710 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Одг: Перење возила
« Одговори #1815 на: 09 Септември 2018, 23:02:15 pm »
Центрифуга за марула ќе заврши поубава работа ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #1816 на: 11 Септември 2018, 18:29:31 pm »
Ех што ми е мило на перење кола кога ќе се соберат дечки да прашуваат и ме тераат хауба да отварам.
Затоа се гланца и мотор. ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #1817 на: 11 Септември 2018, 19:17:49 pm »
Те прашуваат колку е графирана? :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #1818 на: 11 Септември 2018, 19:31:30 pm »
Јас на Астрата нели имав ГТИ и сите ме прашуват шо мотор има,јас и викав 16-вентилски и сите право викатт брејјј овоа го корне асфалто 😂 (пошо не се разбираат од коли)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #1819 на: 11 Септември 2018, 22:57:11 pm »
Те прашуваат колку е графирана? :D

Не, не...све "мераклии" перат тука. па се разбиаат дечките колку толку.
Конкретно правев муабет со момак со Голф 5 ГТИ.
Прошли пат црно Мурчелаго переа..
И така забавно низ животот во Ченто.

Отсутен BOB

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #1820 на: 15 Септември 2018, 18:12:44 pm »
Zdravo decki!
Nov clen sum na forumov i ne mozev da najdam nigde cena za Ma-Fra Mangusta aktivna pena za perenje avtomobili, citav pogore deka mnogu ja falite :)
Pretpostavuvam deka e poskapicka so ogled na toa sto e 20 litri, a i kolicinski mi e mnogu. Nekoj da kaze cena? I mozebi zainteresirani za delenje?

Отсутен BOB

• Почетник
  • *
« Одговори #1821 на: 15 Септември 2018, 18:29:35 pm »
Може мислење ?

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2957119

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jas go kupiv istiot pred edna nedela i dva pati od togas ja imam pereno kolata. So ogled na toa sto malku go imam koristeno a i prv pat vo zivot peram sam so vap :) mislam deka e OK.
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/plustika-mihanimata/plustika/plustiko-lavor-stm-160-wps-2500-w-62322925/

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #1822 на: 15 Септември 2018, 19:39:27 pm »
Сосем случајно и непланирано испарав кола во пералната кај Форца (немам поим како се вика) и сосем сум задоволен. Еднаш и пролетта имав испрано и тогаш беа ОК. Не сум регулар муштерија али првите впечатоци се добри

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #1823 на: 15 Септември 2018, 20:48:36 pm »
Zdravo decki!
Nov clen sum na forumov i ne mozev da najdam nigde cena za Ma-Fra Mangusta aktivna pena za perenje avtomobili, citav pogore deka mnogu ja falite :)
Pretpostavuvam deka e poskapicka so ogled na toa sto e 20 litri, a i kolicinski mi e mnogu. Nekoj da kaze cena? I mozebi zainteresirani za delenje?
Ne ti treba mangusta, taa e pena od profesionalnata programa za avto peralni, ti zemi si wash self od amaterskata programa od 5l za 1000ce
http://carwash.mk/category-mafra/category-ncistenje/WashSelf

Отсутен BOB

• Почетник
  • *
« Одговори #1824 на: 15 Септември 2018, 20:54:48 pm »
Zdravo decki!
Ne ti treba mangusta, taa e pena od profesionalnata programa za avto peralni, ti zemi si wash self od amaterskata programa od 5l za 1000ce
Imas koristeno WashSelf? Dobar e? Zosto pogore procitav nekoj pisal deka ne go preporacuva. Vapot mi e 160bar i naracav od aliexpres MJJC foam lance pa bi sakal i penata da e dobra.
TNX

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #1825 на: 15 Септември 2018, 21:14:21 pm »
Zdravo decki!
Imas koristeno WashSelf? Dobar e? Zosto pogore procitav nekoj pisal deka ne go preporacuva. Vapot mi e 160bar i naracav od aliexpres MJJC foam lance pa bi sakal i penata da e dobra.
TNX

Последно Мангустата беше околу 3000 ден за 20 кг туба.

Ако не најдеш со некого да поделиш, јас може да ти дадам едно литро/две колку да пробаш и да имаш за неколку перења.

Иначе јас ја користам со MJJC foam lance и Керхер К4 вап.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #1826 на: 15 Септември 2018, 21:32:39 pm »
Како што гледам секоја пена го трга восокот поради обезмастувањето, затоа и прекинав да перам со активна пена.

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #1827 на: 15 Септември 2018, 22:21:55 pm »
 Активната пена е алкална нормално е да го симиња восокот

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #1828 на: 15 Септември 2018, 23:01:43 pm »
Da de samo deckoto pogore ne pisa deka mu treba da e ph neutral i da ne siminja zastita ( ako voopsto ja ima ) tuku barase aktivna pena nekoja varijanta pomalo pakuvanje od mangustata i zatoa mu preporacav wash self. Inaku sekako deka ke mu preporacav nekoj sampon ph neutral. Drugo vo vrska so toa deka aktivnite peni siminjaat vosok, Darko vo edna prilika ( steta so go nema poveke na forumov ) mi rece deka zavisi i vo kakov rastvor se nanesuva na kolata i kolku vreme se ostava da stoj i da bide aktivna pred da se ispere, vo zavisnost od toa moze da se najde nekoja kombinacija poslab rastvor i pomalku vreme ostavanje na kolata i da ne siminja zastita i slicno. Normalno na toj nacin ke ima poslab efekt na cistenje i najverojatno ke mora voziloto da se pomine so sunger/rakavica za ubavo da bide isprano, so od druga strana se gubi poentata na aktivnata pena. Ako vekje peram taka jas bi koristel nekoj sampon wash & wax  ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #1829 на: 15 Септември 2018, 23:10:13 pm »
Ako peres so sunger tocno se gubi poentata, CarPro Reset sampon moken kako alkalen no sepak raboti kako PH neutral ne deluva negativno na nituedna zastita.
Koga diskutirame za samponi, CarPro druga dimenzija vo pogled na inovacii i tehnologii.

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk