Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 849562 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Перење возила
« Одговори #1770 на: 04 Септември 2018, 23:17:02 pm »
Фат имам (трењирам по дома со вапче веќе 10-тина или више години), флеки остава на јако сонце, и не е за прљава кола. Со 100 денари само ќе ја замиеш, со 150 или 200 нема да добиеш ништо подобро. Тоа што останало на кола после првиот шампон, ќе си остане 90% и после вториот. Восокот нема благе везе, исто така. Усисивачите не сум ги пробал, пошто бедно ми е и да пробувам било што асално да усисам за тоа кратко време. Можда само едно седиште би можел да усисам :)
24/7 гала си е за заперуење. Затоа е подпросечно. Уствари, мене Бушав ми го наметна просекот, једино дома можам над просек, и тоа ако се потрудам јако, така да висок просек имам :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
  • .
« Одговори #1771 на: 04 Септември 2018, 23:18:49 pm »
A ke moze da mi dade nekoj lokacija na maps na taa samousluznla peralna, da probam i jas utre na mojata kola ☺
Ps: dali mozam moite shamponi da gi koristam
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1772 на: 04 Септември 2018, 23:19:57 pm »
Само за усисивачот се сложувам, нема логика таму да усисувам за тоа време што се добива, затоа пошто неам услови за вап баш и дома да перам ама имам за правосмукалка ќе усисам од дома и таму само надвор. Али резултатот по мене како чоек што сака и поштува добро испрана кола е повеќе од одличен.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1773 на: 04 Септември 2018, 23:21:50 pm »
Епа сега бе Симо самопослужна перална се вика, нормално дека ќе си носиш крпи. Јас бев ептен задоволен од резултатот кој го добив, топла вода со шампон мешано, на црна кола немаше точка или флека, се разлева по колата некако фино плакнеш прскаш восок програма малце стакло колата. Ќе видиме кога ќе биде ептен рели прљава понатака.

Аах, а бе финтата е да поминам и да потрошам 15-20 миунти на перење. Ако имам време за крпи, средства и остало, реков, можам и дома во двор. Затоа се опциите Или дома или подпросечно 24/7. Јас ќе ја користам пералната, ама не очекувам од нејзе „бушав“ квалитет или „сам во дворче“ квалитет.

Само за усисивачот се сложувам, нема логика таму да усисувам за тоа време што се добива, затоа пошто неам услови за вап баш и дома да перам ама имам за правосмукалка ќе усисам од дома и таму само надвор. Али резултатот по мене како чоек што сака и поштува добро испрана кола е повеќе од одличен.
Тоа е муабетот, јас имам дома услови, така да за мене 24/7 е да ја замијам ако дожд ми ја попрскала. Ако имаш поголеми ѓубриња и 3 пати со шампонот да ја шприцаш - џабе. Ако сум спремен и имам време за крпи и средссва, тогаш домче на тенане.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 976
« Одговори #1774 на: 04 Септември 2018, 23:25:37 pm »
Епа сега бе Симо самопослужна перална се вика, нормално дека ќе си носиш крпи. Јас бев ептен задоволен од резултатот кој го добив, топла вода со шампон мешано, на црна кола немаше точка или флека, се разлева по колата некако фино плакнеш прскаш восок програма малце стакло колата. Ќе видиме кога ќе биде ептен рели прљава понатака.

Аах, а бе финтата е да поминам и да потрошам 15-20 миунти на перење. Ако имам време за крпи, средства и остало, реков, можам и дома во двор. Затоа се опциите Или дома или подпросечно 24/7. Јас ќе ја користам пералната, ама не очекувам од нејзе „бушав“ квалитет или „сам во дворче“ квалитет.

Тоа е муабетот, јас имам дома услови, така да за мене 24/7 е да ја замијам ако дожд ми ја попрскала. Ако имаш поголеми ѓубриња и 3 пати со шампонот да ја шприцаш - џабе. Ако сум спремен и имам време за крпи и средссва, тогаш домче на тенане.

Скроз си во право и те поддржавам :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1775 на: 04 Септември 2018, 23:27:57 pm »
A ke moze da mi dade nekoj lokacija na maps na taa samousluznla peralna, da probam i jas utre na mojata kola ☺
Ps: dali mozam moite shamponi da gi koristam

Не ти треба локација на мапс, од александар палас кога ќе се спуштиш према базенот карпош (борис трајковски по ново), само продужи право, ќе дојдеш лево од влезот на базенот и немаш утка. (као) забрането е свои средства и шампони. Е сеа, ја не гледам зошто да не можам бандаш клинер да употребам пред да нашприцам вода.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1776 на: 04 Септември 2018, 23:29:27 pm »
Таму ем нема да ја испереш, ем ќе ја исфлекаш бетер ..
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1777 на: 04 Септември 2018, 23:30:25 pm »
^^ Можеш бе кој те гледа, затоа поубаво е жетоните да ги ставаш еден по еден уместо сите заедно за да не губиш на време и да ти тече. Да имаш луфта измеѓу.

Таму ем нема да ја испереш, ем ќе ја исфлекаш бетер ..
Уф колку грешиш пријателче  :) :) :)

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #1778 на: 04 Септември 2018, 23:31:02 pm »
и на крај силвестер сталоне со крпчето да ја поминеш..

дај си уше 100, 150 ... испрана по сите стандарди

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1779 на: 04 Септември 2018, 23:35:45 pm »
^^ Можеш бе кој те гледа, затоа поубаво е жетоните да ги ставаш еден по еден уместо сите заедно за да не губиш на време и да ти тече. Да имаш луфта измеѓу.

Така де, жетоните никад не се бутаат сите. Еден, па преглед, па друг, па преглед, па трет па се нервираш дека уште само еден имаш за плакнење.. па зимаш уште 2, па викаш „ај уште еден шампон“, па и восок, па на крај плакнење.. ја вадиш на сонце и имаш фаца:

И си викаш: Јебига... бушав затвори, иде викенд, белким нема да врне, децата не мора да ги шетам у парк ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #1780 на: 04 Септември 2018, 23:37:50 pm »
Гала требале да го земат како надворешен консултант Бушав - outsourcing компанија ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1781 на: 04 Септември 2018, 23:38:57 pm »
 Епа сега симо јас имам црна кола кога ти викам нема флеки нема, ама океј коа си запнал  :D И да, доволни се 3 до максимум 4 жетона. И не е до парите горе се спомиња нешо, до кејфот е коа сам ќе си фатиш. Али океј сега си споделуваме искуства, смешно е што сега пример ние кажуваме дека сме биле задоволни а некои кои не ни знаат каде е пералната викаат не чини. П да му ебем матер терајте си кој како сака  ;D Ја матична перална си имам ама кога сакам сам да перам ова е достојна алтернатива.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1782 на: 04 Септември 2018, 23:40:02 pm »
Чек да ѕирнам низ прозор, бели да не ми станале коливе, пошто не се наоѓам у муабетов „нема флеки на јако сонце“ :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #1783 на: 04 Септември 2018, 23:45:07 pm »
Коа ја перам кај Бушав идам преку топанско пошо на словенечка увек вадат тоа дрвата и пола булевар е кал и вода, коа перам у гала кујна си носам жетон еден у мене нон стоп.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1784 на: 05 Септември 2018, 01:39:40 am »
Два жетона за усивач дури ми остануе време па усисавам по паркингот :D

Ја кога и да ја перам таму утрето на работа колегата ме прашуе ја полираше ?