Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 909891 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Перење возила
« Одговори #1305 на: 20 Март 2018, 08:50:36 am »
Микрофибер е застарена технологија. Сега само сушење односно "тргање" на водата со компресор.

Ako mozes da si dozvolis kompresor :DD mikrofiber od 100 den pa do 1000 denari da receme ... Za kompresori, wap i ostalo si treba uslovi, garaza i tn ... min 80% nemaat takvi uslovi ... taka da za kompresorot si vo pravo, ama ako vidis realna sostojba ne e bas izvodlivo.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1306 на: 20 Март 2018, 12:44:36 pm »
Ја кога би отворил перална со дувач за лисја би ги сушел, после пребришување со фина микрофибер и стакло панчево ..

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1307 на: 20 Март 2018, 12:47:02 pm »
Ја кога би отворил перална со дувач за лисја би ги сушел, после пребришување со фина микрофибер и стакло панчево ..

Za 150-200 den teshko deka nekoj ke investira vo toa iako gledam ima Iskra takvi duvaci po 5-6000 denari. Vo avtoperalnive zatoa imaat Wet wax, vosok za vodeni povrsini i taman togas ke prebrisat nabrzina so krpa i ete i staklo pancevo i staklo skopsko (dzamce) i se :D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #1308 на: 22 Март 2018, 12:39:34 pm »
Знам дека постов не е за темава ама да не отварам нова сега, а и воден од логиката после перење се става освежувач  :D
Американскиот бренд Car Scents на California scents достапни во Македонија.
Мирисот е интензивен и трае до 60 дена, вреди да се проба, достапен во неколку варијанти.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1309 на: 22 Март 2018, 12:42:13 pm »
Cena? Proveriv na sajt nishto nema, plus Soft99?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #1310 на: 22 Март 2018, 12:52:17 pm »
Фала курцу дојде и ова во Македонија. Моја препорака од мене, дефинитвно најдобриот освежувач и долго трае поготово ова cherry

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #1311 на: 22 Март 2018, 13:06:38 pm »
Цена 250 ден, на сајт ке се објават деновиве, Fusso е исто така достапен во три варијанти

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1312 на: 22 Март 2018, 13:19:48 pm »
A dali od soft ke ima Glaco? Sealantot za staklo? Kolku kako sto? Ili samo fusso ke ima?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1313 на: 22 Март 2018, 13:31:09 pm »
Fusoo тој белиот од мое искуство топ све ама не трае 12 месеци ни приближно и собира толку многу прашина тоа е чудо, и тоа на бела кола а замисли на потемна. Али за перење е многу лесно со вап поминуваш и све искача со леснотија.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1314 на: 22 Март 2018, 13:40:51 pm »
Inaku site sobiraat prasina, ne e do fusso. Site sealanti go imaat toj "problem". Btw nikoj ne trae kolku sto pisuva, tuku traat do, ete ovoj trae do 12, inaku realno 6 meseci da trae e top :) taman 2 pati godisno ke mackas i problem solved. 

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1315 на: 22 Март 2018, 13:49:33 pm »
Preporaka i od mene za mirisot ...top e

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1316 на: 22 Март 2018, 13:53:03 pm »
Inaku site sobiraat prasina, ne e do fusso. Site sealanti go imaat toj "problem". Btw nikoj ne trae kolku sto pisuva, tuku traat do, ete ovoj trae do 12, inaku realno 6 meseci da trae e top :) taman 2 pati godisno ke mackas i problem solved. 
Еве реално кај мене мислам повеќе од 2-3 месеци не траеше. Што значи на секои 2-3 месеци треба да се ебавам првин со глина цела кола поминување зошто нели мора да е чисто пред да се аплицира. Незнам како е ситуација со керамика се надевам подобро.

Иначе кај мене има перална без контакт т.е. целото перење е под висок притисок ама без никаков контакт. Само таму перам кола во последно време и сум задоволен, ако ништо друго нема гребаници. Со секое пребришување со крпа се прават мали сврлови гребаници и со текот на времето пак ќе мора полирање. Вака и сушењето е автоматски и не му ја мислиш.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1317 на: 22 Март 2018, 14:09:24 pm »
Еве реално кај мене мислам повеќе од 2-3 месеци не траеше. Што значи на секои 2-3 месеци треба да се ебавам првин со глина цела кола поминување зошто нели мора да е чисто пред да се аплицира. Незнам како е ситуација со керамика се надевам подобро.

Иначе кај мене има перална без контакт т.е. целото перење е под висок притисок ама без никаков контакт. Само таму перам кола во последно време и сум задоволен, ако ништо друго нема гребаници. Со секое пребришување со крпа се прават мали сврлови гребаници и со текот на времето пак ќе мора полирање. Вака и сушењето е автоматски и не му ја мислиш.

Na sekoj sealant pisuva da se pere so PH NEUTRALEN sampon za da trae sto poveke, ete fusso stavile 12 i ima mn decki po forumi razni sto im izdrzal priblizno tolku, ama kako sto pisav so pazenje na sampon, i tn. Za tvojov slucaj bi rekol deka samponot od avtoperalnata bil "agresiven". So PH neutralen ne mozes da isperes bez rakavica (kontakt), ama pak sealntot ke ti trae, a vo avtoperalnata nemas rakavica ama imas sampon sto ne e PH neutralen za da moze da zavrsi rabota. Tamu dobivas beskontaktno mienje, ama zastitata ja gubis pobrzo. Taka da zavisi koj sto bira :)) Jas poso sam si peram, striktno PH Neutralen sampon i si teraat vosocive min po 6 meseci bez problem

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #1318 на: 22 Март 2018, 14:57:10 pm »
@Dejan Gj до колку саат работите? Сакам у 4 да дојдам да си го земам тоа миризливото желе.

Отсутен draey

• Почетник
  • *
  • Пораки: 30
« Одговори #1319 на: 23 Март 2018, 02:27:22 am »
Уште времето да се оправи  :D
:)