Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 701830 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43991
  • Il Moderatore
Одг: Перење возила
« Одговори #45 на: 01 Јуни 2014, 19:25:54 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

и само што завршив, заврна како и секогаш.

Среќа средство за шофершајбна си надополнил :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #46 на: 01 Јуни 2014, 20:59:14 pm »

Среќа средство за шофершајбна си надополнил :)

Да, бев до Хубо сабајлево и брисач морав да земам и тоа за гуми што го фалеа тука. Ќе видиме искуство деновиве како ќе се покаже.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43991
  • Il Moderatore
« Одговори #47 на: 01 Јуни 2014, 21:38:45 pm »
Тогаш, немаш гајле од дождот ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #48 на: 01 Јуни 2014, 21:41:57 pm »
Da ne znaete nekoj za kvalitetno perenje na motor vo Skopje?

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #49 на: 01 Јуни 2014, 22:36:31 pm »
Kako ova mislis. Ako ti doaga put za Tetovo gratis go imas.

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #50 на: 01 Јуни 2014, 23:37:40 pm »
Ova izgleda prekrasno, najvazno mi e da bide kvalitetno vo odnos na toa da ne se ostetuvaat najvaznite delovi. Ako pominam denovive sigurno ke se vrakjam :

P.S A kaj se naogas potocno?

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #51 на: 02 Јуни 2014, 00:15:13 am »
ke se javis u telefon ako planiras da doagas podole go imas linkot tamu go imas i brojot, kakva kola imas.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
  • Ultimate driving experience
« Одговори #52 на: 03 Јуни 2014, 20:51:13 pm »

Од кај ја имаш земено зелената прскалка и дали брка работа ? :)

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
Одг:
« Одговори #53 на: 03 Јуни 2014, 21:24:07 pm »
Zelena prskala recisi svegde ima. Jas sum go kupil u tetovo prince market. Znaci i drugi marketi bi trebalo da go imat. 200den brka rabota

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #54 на: 03 Јуни 2014, 22:05:50 pm »
Да, толку е... Јас ја земав од Хубо маркет, инаку ја има и во Принц во Топанско :)  Брка работа, само не сум пробал со активна пена дали има корист. @Perfect Car Care, ја имаш пумпицата пробано за со активна пена дали прави Foam?

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #55 на: 04 Јуни 2014, 00:25:46 am »
Да, толку е... Јас ја земав од Хубо маркет, инаку ја има и во Принц во Топанско :)  Брка работа, само не сум пробал со активна пена дали има корист. @Perfect Car Care, ја имаш пумпицата пробано за со активна пена дали прави Foam?

ne sum go probal posto mislam deka nema da vrsi rabota, ne e namenata za takva rabota.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #56 на: 04 Јуни 2014, 00:33:48 am »
Имаше на јутуб туторијали за да ја преправиш пумпицата да прави убав фоум,ама не се исплати пошто ќе се убиеш од пумпање

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #57 на: 04 Јуни 2014, 20:55:00 pm »
Јас обожавам сама да си го перам Лансерот ... бидејќи на крај кога ќе го изгланцам до најситен детал и ќе го светнам, разликата е огромна помеѓу домашното перење и перењето во автоперална.

Мојот процес на перење оди вака:
Прво никогаш не го перам директно на сонце, бидејќи премногу брзо се суши шампонот и водата на самиот автомобил, и веднаш се прават флеки кои што тешко се отстрануваат дури и со еленска кожа.
Значи ако има сонце, обавезно го перам под сенка.
А најчесто чекам да зајде сонцето, или пола саат - саат пред заоѓање, кога е послабо сонцето, тогаш почнувам со перењето.

Бидејќи немам вапче, пуштам најјак млаз од цревото и со прстот правам јак притисок на водата, и почнувајќи од кровот, па хаубата и гепекот, и на крај вратите.
Кај вратите најдоле, најмногу се задржувам, за да испадне калта доколку од поодамна не е перен (2 недели).

Потоа следува шампонирањето.
Користам шампон со восок и полир ефект од Ma-Fra - Polish Express, шампонот е фантастичен, огромна препорака.
Шампонот се раствара во вода, во сооднос од 10 - 20 ... јас лично го растварам во сооднос 20, односно 100 мл. Polish Express растварам во 2 л. вода, таа количина од 2 л. вода е таман колку што ми е потребно ... првиот пат пробав со 1 л. вода (така прочитав тука на форумов, некој користеше 1 л.) али тоа беше премала количина на вода.

Прво со сунгерот што е наменет за горните делови на автомобилот, ја поминувам хаубата, шофершајбната, кровот, спојлерот, задното стакло, гепекот, горниот дел на вратите, и на крај исто задниот браник до пола (горниот дел).
Потоа со цревото со мал млаз и сунгерот, ги поминувам тие делови кај што сум исшампонирала, бидејќи брзо се суши и лепи шампонот, и морам вака пола кола да ја исперам.
Потоа со сунгерот што е наменет за долните делови, го поминувам предниот браник, долниот дел од вратите, и долниот дел од задниот браник.
Потоа исто се повторува постапката на миењето со водата и сунгерот.

И на крај, кога ќе се заврши со перењето, веднаш се пребришува цела кола со Sonax еленска кожа.
Мора веднаш да се пребрише целата кола со еленска кожа, бидејќи кога ќе се исуши водата, се прават еден куп ситни флеки од исушените капки, и целата кола е како исшарана.
Со еден збор, џабе перењето, ако не ја пројдеш со еленска кожа.

Сето ова задоволство трае околу 2 часа ;D

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #58 на: 05 Јуни 2014, 13:39:45 pm »
BMW e36 M3 - detailing  ::)
http://www.cleanyourcar.co.uk/forum/viewtopic.php?f=4&t=17964&sid=bfb7ea3042c6ec49487301b04b8906c9
Како го средија.. секоја чест!  :)
Време на работа: 5 дена  :o

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #59 на: 05 Јуни 2014, 14:02:36 pm »

Makitava 110бари и e мн. по тешка за разлика од бошот и лаворот.

Ќе видиме дали ќе се заме вап или не.

Земено од бриколаж за 150ден.
На други места поскапи, по груби и без додаток за црево.

« Последно менување: 05 Јуни 2014, 14:17:15 pm Drive-r »