Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 749689 пати)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Одг: Перење возила
« Одговори #315 на: 17 Јуни 2015, 00:08:44 am »
Абе да не помешале цени таму кај што си го зимал, ги гледав пред некое време во бриколаж, ова беше 500 и кусур денари, а тој Extreme 980 мислам.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #316 на: 17 Јуни 2015, 10:05:50 am »
Земи шампон за безконтакно перење од морски и разреди го во појак сооднос и треба без проблем да ги исчисти бандажите.

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 289
« Одговори #317 на: 02 Јули 2015, 15:46:22 pm »
Како да исчистам мрсни дамки од колата? :O Абе ми беше под балкони, пред зграда паркирана и не знам од кој стан имаа истурено нешто, ама се распрснало на сите страни како дожд на колата. Е сега тоа со прашина си се измешало и засушило и сега не излегува. Има и на стаклата исто. Бев на перална, проба демек со некое средство, шишето беше од авакс, ама можда имаше нешто друго внатре и не излезе. Не верувам и дека тоа којзнае какво средство е. Зедов алкохол од аптека, на еден дел пробам неколку дамки да исчистам ама не сака, бара многу триење, ми е страв да не останат траги од крпата после па. Имам на располагање индустриски одмастувачи, башка кисел и башка алкален, во големи туби. Дали може со некое од нив да пробам, разреден секако, пошто пишува на етикетата, корозивно за метали! Ми е страв па од тоа да не стане нешто полошо. Друга варијанта е дома што имаме едно средство баш пишува degreaser, иначе Onyx е марката и пишува дека може да се користи за перење на автомобилски мотори. Инаку колата е последната сликичка во потписот, црн голф 4, не е нешто сјајна бојата и површината има гребаници и swirls така да не е нешто којзнае што гланц нова кола па да ја пазиме и мазиме, битно ми е да ги тргнам дамкиве некако.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #318 на: 02 Јули 2015, 16:37:17 pm »
Пројди кај Бушав во перална, сигурно ќе се најде некое средство. Кај мене без мука извадија флекички од асфалт.

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
« Одговори #319 на: 02 Јули 2015, 17:37:09 pm »
Пројди кај Бушав во перална, сигурно ќе се најде некое средство. Кај мене без мука извадија флекички од асфалт.
Каков Бушав бе брат, од ПП сум јас  ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #320 на: 02 Јули 2015, 17:38:48 pm »
Ах. Епа тогаш кај Те-Ен оди. :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #321 на: 02 Јули 2015, 21:11:39 pm »

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
« Одговори #322 на: 02 Јули 2015, 22:16:24 pm »
http://www.mafra.mk/nadvoreshno/DecaFlash500
Kupi si go i teraj ;)

Фала :)
 Кај можам да најдам инаку од овие производи, има во маркетиве Рамстор, Тинекс или по бензиски?
« Последно менување: 02 Јули 2015, 22:21:38 pm bobimk »

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #323 на: 02 Јули 2015, 22:29:30 pm »
Isklucivo on-line naracka procackaj po sajtot pogore na linkot za 24h go imas na domasna adresa ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #324 на: 07 Јули 2015, 20:32:19 pm »
Не можев да најдам некоја тема, кажете некое средство за чистење стакла? Го глеам она на сонакс 500 денари што е претеризам. Или на крај краева да зеам со домашново средство што е за стакла ќе го разредам со вода малце и готово.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #325 на: 07 Јули 2015, 20:52:34 pm »
http://www.mafra.mk/nadvoreshno/Split
ako veke ti se dava pari, mada mislam bilo koe sredstvo za staklo i od 30 den so e ke ti zavrsi rabota i nema potreba da go razreduvas ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #326 на: 07 Јули 2015, 21:11:26 pm »
Не ми е јасно зашо би постоело посебно средство за авто стакла кое би се викало Auto Glass? Шо демек ако ги избришам со домашно ќе се упропастат стаклата? Па и згора на тоа е толку скапо она на сонакс... Реална цена 150-200 толку.  Мене само за од надвор ми треба да ги светнам малце.

Иначе реков дека ќе разредувам пошто имам концетрат јас некој си германски :)
« Последно менување: 07 Јули 2015, 21:16:48 pm Allexxander »

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
    • Моето возило
« Одговори #327 на: 08 Јули 2015, 02:33:45 am »
Овие за автомобили мислам дека се без амонијак и алкохол, кои можат да ја оштетат гумата околу стаклото со употреба продолжен период (веројатно 50 години :D), веројатно е тоа да е само маркетинг, не се разбирам од хемија..

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #328 на: 08 Јули 2015, 04:04:01 am »
Јас го користам Frosch средството за прозори кое е препорачано и тестирано од Auto Bild како погодно за користење на автомобили.

Вреди за парите. Си го чувам во гепек и по потреба ако имам нечистотија, мушички или гомца од птици го прскам и после го плакнам со вода или само го одмивам со брисачите.

Најчесто го прскам кога полнам гориво на бензинска станица каде што имаат канти со вода и гума за чистење стакло, или кога сум на отворен пат и ќе направам масакар врз бубачки и комарци. Обично ќе се налепат и не се бришат со средството што прска со брсисачите. Ова ги трга.

Неколку пати ми се има случено после перење на колата да има восок на шофершајбна и кога ќе врне да ми биде малку матно. Ќе испрскам од ова низ цела шофершајбна и после нема гајле, брисачите работат и чистат беспрекорно. Средството ќе то разводни восокот и дождот го мие стаклото и останува чисто.

Го има во Тинекс за 100-110 денари, изгледа исто како на сликата, дури и лепенката дека е проверено од Autobild стои на него.

На сликата десно
« Последно менување: 08 Јули 2015, 08:24:37 am zlatkoa »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #329 на: 10 Јули 2015, 23:28:31 pm »
Професионален шампон, дали ефикасноста му е иста кога е нанесен со пеномат и има пена и нанесен со друга прскалка во течна фаза без пена?