Автор Тема: ПРИЈАВИ ДУПКА кампања на ЈП ''УЛИЦИ И ПАТИШТА"  (Прочитано 10942 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: ПРИЈАВИ ДУПКА кампања на ЈП ''УЛИЦИ И ПАТИШТА"
« Одговори #30 на: 15 Април 2014, 11:50:32 am »

Првомајска е булевар. АВНОЈ, сегашен АСНОМ е булевар. Тоа таму што го заобиколува Ново Лисиче, ваљда беше Видое Смилевски Бато, е булевар.
Булеварите се во надлежност на Градот, не на Општините, и на булевар не смее да има лежечки. Затоа ги извадија и кај ОУ Ѓорѓи Пулевски (кај Мајчин Дом).

Очигледно е точно тоа со булеварите, т.е т.н главни улици. Така е законскиот пропис.

Само улицата што ја спомнуваш кај Ѓорѓи Пулевски, се вика Васко Карангелевски и не е Бул.АВНОЈ, односно сега АСНОМ. АСНОМ почнува од МЗТ салата па продолжува до последна 5. па после преминува во Февруарски поход (обична улица), па после Бул.Бато

Јас мислам дека реално нема правило туку кој како решава така прави. Пример викаат „епа беа по стандарди пред шест години“. Скапо им е да ставаат нова препрека.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #31 на: 15 Април 2014, 11:59:27 am »
за таа улица и јас зборев... значи ако идеш од МЗТ салата иде вака:

булевар АСНОМ почнува од тука и до семафорите кај близнаците мостовите, завршува. кога влегува во лисиче е булевар АВНОЈ и иде до последна 5-ка. улицата врти десно и тука више НЕ Е БУЛЕВАР туку е улица февруарски поход до крајот кај што пак врти десно и станува булевар В.С.Бато до семафорите кај што се влага во аеродорм, продолжува да биде булевар Ј.Сандански...

значи улицата за која збориме, која е сито и решето, на која преку 20 души ги излупаа колите од што ја прекопуваа улицата за нови инсталации за новите згради е УЛИЦА а не булевар... на таа улица порано кога беше стакло имаше многу трања.. со мотори, со коли... имаше полиција многу и постојано. после се обидоа да легализираат некако, па одвреме навреме во недела околу пладне, се затвараше улицата со полиција со редари со се и дозволуваа да се тркаат.. кога видоа дека нема фајде и тоа (напртив доаѓаа да тренират се поише и поише) турија легнати полицајци... но набрзо почнаа активностите со новите згради, почна да се копа улицата, ја направија дупка до дупка, ги тргнаа полицајците пошто ионака едвај се вози по нејзе... ја направија крш и немаат намера да ја оправат очигледно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #32 на: 15 Април 2014, 12:17:46 pm »

Првомајска е булевар. АВНОЈ, сегашен АСНОМ е булевар. Тоа таму што го заобиколува Ново Лисиче, ваљда беше Видое Смилевски Бато, е булевар.
Булеварите се во надлежност на Градот, не на Општините, и на булевар не смее да има лежечки. Затоа ги извадија и кај ОУ Ѓорѓи Пулевски (кај Мајчин Дом).

Очигледно е точно тоа со булеварите, т.е т.н главни улици. Така е законскиот пропис.

Само улицата што ја спомнуваш кај Ѓорѓи Пулевски, се вика Васко Карангелевски и не е Бул.АВНОЈ, односно сега АСНОМ. АСНОМ почнува од МЗТ салата па продолжува до последна 5. па после преминува во Февруарски поход (обична улица), па после Бул.Бато

Јас мислам дека реално нема правило туку кој како решава така прави. Пример викаат „епа беа по стандарди пред шест години“. Скапо им е да ставаат нова препрека.

Едно време, АВНОЈ почнуваше откај големата раскрсница со Јане Сандански, во близина на Мајчин Дом, кај што 3-ка врти лево, и завршуваше кај раскрсницата со бул. Србија (односно каде што лево се оди накај ФОН, МакАутоСтар итн). Понатаму делот беше АСНОМ, па десно на В.С. Бато, па пак десно на Јане Сандански. Васко Карангелески беше уличка паралелна на булеварот, во близина на школото Ѓорѓи Пулевски. Е сеа, пошто АВНОЈ има референца према Југославија, а тоа се коси со нечии „идеи и принципи“, АВНОЈ го сменија во АСНОМ, и можам да претпоставам дека е направена општа калакурница со адресите, броевите итн итн.

Што се друго имаат испомењано, не знам.

Онак, ако збориме за правиот дел кај што проаѓаат 5-ка, 15-ка, 3-ка и 23-ка, булевар е. Тоа што го прекрстиле и напраиле општа калакурница, не значи дека му ја преименувале дејноста.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #33 на: 15 Април 2014, 15:16:19 pm »
Значи вака, делот од МЗТ салата до мостот близнаци се викаше бул.АВНОЈ, сега тој булевар се вика бул.АСНОМ и се протега од МЗТ салата па се до нова последна 5-ка. Кога ќе свртиш десно на крајот од бул.АСНОМ, почнува бул.Февруарски Поход, значи Февруарски Поход е булевар, а не обична улица и ги спојува бул. АСНОМ и бул. В.С. Бато кој што е во должина од кривината кај пералните до раскрсницата со бул. Србија.
Ново Лисиче е квадрат чии граници се 4ри булевари и сите се водат како булевари, ниту една не е, ниту пак се води како улица.

А, за семафори, ќе стават обавезно тука пред бензинската, затоа што многу е зголемна фрекфентноста поради новите згради и рамсотрот. Ич не сакам да стават таму семафори пошто за да влезам/излезам од паркинг ќе треба да ги чекам, ама ќе се дешаваат глупости ако не стават.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #34 на: 15 Април 2014, 15:37:56 pm »
Значи вака, делот од МЗТ салата до мостот близнаци се викаше бул.АВНОЈ, сега тој булевар се вика бул.АСНОМ и се протега од МЗТ салата па се до нова последна 5-ка. Кога ќе свртиш десно на крајот од бул.АСНОМ, почнува бул.Февруарски Поход, значи Февруарски Поход е булевар, а не обична улица и ги спојува бул. АСНОМ и бул. В.С. Бато кој што е во должина од кривината кај пералните до раскрсницата со бул. Србија.
Ново Лисиче е квадрат чии граници се 4ри булевари и сите се водат како булевари, ниту една не е, ниту пак се води како улица.

А, за семафори, ќе стават обавезно тука пред бензинската, затоа што многу е зголемна фрекфентноста поради новите згради и рамсотрот. Ич не сакам да стават таму семафори пошто за да влезам/излезам од паркинг ќе треба да ги чекам, ама ќе се дешаваат глупости ако не стават.

Тенќу форјор атеншн ен гуд најт.

Ќе мора да стават семафори. Отворено е, широко е, а ќе има сега изразен „страничен“ сообраќај и пешаци, ради новите згради и Рамсторот, така да, ќе мора.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #35 на: 15 Април 2014, 17:55:45 pm »
Може и кружен тек ќе направат,ама не се толку глупи

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #36 на: 16 Април 2014, 00:29:42 am »
богами, таму 2 кружни тока, многу проблеми ке решат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #37 на: 20 Февруари 2019, 10:22:43 am »
Има ли кај нас некаде да се купи ладен асфалт?

Вака нешто:

Или некоја смеса од Адинг или некој за да може да се пополнуваат дупкиве по локални улички?

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #38 на: 08 Февруари 2023, 11:52:17 am »
ни броеви 15300,ни фиксниот од Улици и Патишта, ни линкови не работат(имаше страна пријави дупка),ни мобилна апликација(мој пат) не работи....ништо не функционира

никаде неможеш да пријавиш дупки на патот во Скопје

до сега имам забележано остри дупки пред средното училиште АНТЕВСКИ ДРЕН(Борис К.) Кисела Вода,и после салон 29 за канцелариски матерјал во правец накај ТЦ Беверли,одма на 30м..
и тоа овие дупки се со месеци

не ми е јасно дали воопшто некој пријавил т.е не се замараат

секој ден сум на тој пат

ни на општинските веб страни на Карпош и Кисела Вода НЕМА КАЈ ДА ПРИЈАВИШ...за што плаќаме???

ако има некој информации каде да се пријави нека сподели
« Последно менување: 08 Февруари 2023, 12:19:34 pm maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #39 на: 08 Февруари 2023, 13:13:20 pm »
Пфф, ти си ентузијаст. Јас во изминативе три години на два различни градоначалници, на две различни општински администрации им пријавувам пропадната шахта. Со имејл, со јавување на телефон да проверам дали е стигнат мејлот, со потврда, со све. Во мејлот и слика и локација на гугл мапс и координати, и сè што треба.

Ене ми ја шахтата на влез во улица, така е поставена, не можам да ја промашам.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #40 на: 08 Февруари 2023, 14:16:59 pm »
Дупки?

Мислам дека беше Октомври кога почнаа да гребат за асфалтирање една улица во К.Вода (позади школо Круме Кепески)...Февруари ќе помине и сеуште така си стои.

Се полошо и полошо, а шо убаво беше во деведесети кога ме корумпираа за гласање асфалтирајки маалски улички :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #41 на: 08 Февруари 2023, 14:51:59 pm »
На бројот се вклучува автоматска порака: Тази дупка не е дупка
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #42 на: 18 Февруари 2023, 22:26:16 pm »
Еве до каде успеав...

Ако не им пишав немаше да пуштат налог.
И како до сега на никој не му текнало да реагира и да им пише?

Луѓе мора да реагираме за се што не добро,да ја разбудиме граѓанската свест.

Само така имаме шанса нешто да смениме во оваа држава што неписмените алчни политичари ни ја уништија.

Sent from my RMX2002 using Tapatalk

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #43 на: 08 Март 2023, 11:13:26 am »
Дупките се пополнети на Јуриј Гагарин,од салон 29 кон министерство за Економија

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #44 на: 08 Март 2023, 11:15:11 am »
Останаа дупките пред економското Васил Антевски Дрен ,Кисела вода.

форд фиеста 1,4 тдци