Автор Тема: Инсталација на ФАБРИЧКИ КСЕНОН  (Прочитано 7056 пати)

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
Инсталација на ФАБРИЧКИ КСЕНОН
« на: 03 Мај 2014, 06:02:32 am »
Дечки... ме интересира една работа - разликата од помалку кинескиве до повеќе кинескиве неможеме да ја споредиме во никој случај со фабрички ксенон на коливе што го ставаат....

ме интересира - дали е можно и дали е изводливо да се извади инсталација од растурена кола и да се вгради на друга кола комплет со се кабли трафоа конектори и сијалици.... по конкретно ме интересира за H7.... значи кај мене на кола си ги имаше стандардните жолти сијалици а со кинескиве ксенони не дека се гледа подобро ама ајде....  е кога правиме веќе муабет за фабрички ксенон ко што имаат релативно поновите коли муабетот е сосема друг.

пробал некој вакво нешто да направи? знае како иде процедурата дали е можно дали е изводливо и колку би коштало сето тоа?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Инсталација на ФАБРИЧКИ КСЕНОН
« Одговори #1 на: 03 Мај 2014, 08:52:13 am »
H7 фабрички ксенон си видел некаде?

Исто ќе биде како сега - разликата е во видот на проекторот, не во сијалицата и трафото.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #2 на: 03 Мај 2014, 12:54:24 pm »
Ти требаат:

1. Фарови
2. Трафоа
3. Систем за нивелација: два сензори на предна и задна оска
4. Веројатно дург боди компјутер, пошто некои работи се врзани со боди компјутерот (калибрација на светлата).

Се надевам дека лесно ќе се откажеш после ова :)
Мој совет - земи асални Халогени H7 сијалички. Фарови што си се наменети за H7, најдобро светат со H7. Брат ми се фали бајаги од едни Philips, прилично стандардни. Единствен даунсајд - маваат на жуто :)

Edit, еве нешто интересно: http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/76760/car-bulbs-2013-group-test-headlight-reviews

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 03 Мај 2014, 13:37:08 pm »
ајде... компјутери нивелатори.... ова не го очекував... незнам кај да најдам асални јаки ксенон светла од ова кинескиве само полошо чоек да си напраи - се залажував демек поубаво ке се гледа и на крај ништо... а фатови посебни наменети за ксенон светла незнам кај да најдам - едни се фарови за мојава кола и нема други посебни или специјални или какви и да се....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4 на: 03 Мај 2014, 13:42:41 pm »
Епа ако сакаш фабрички...

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 03 Мај 2014, 13:59:03 pm »
целта на тоа што сакам да го направам е да добијам јака и квалитетна светлина од ксенон... не овие срањава што ги има наоколу. и моментално имам ксенон на колата и демек појаки ајде 55 ватни.. џабе!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6 на: 03 Мај 2014, 14:04:41 pm »
Целта на насловот на темата е инсталација на фабрички ксенон. За други опции има други наслови, како монтирање на проектори на постоечки фар на пример. Имаме член што го прави тоа.

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 04 Мај 2014, 03:37:17 am »
дени бидејки сум релативно нов и не ја сретнав таа тема би те замолил да пуштиш еден линк тука или на ПП

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #8 на: 04 Мај 2014, 23:51:24 pm »
Za na sto kola ti trebaat xenon?kakvi farovi imas,so lupa ili bez?

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 08 Мај 2014, 03:33:39 am »

Lancia Ypsilon so obicni farovi i bez lupi - neznam ni dali moze lupa da se stavi na toj far

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 08 Мај 2014, 07:55:57 am »
Ич не се мачи...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #11 на: 08 Мај 2014, 08:19:38 am »

Lancia Ypsilon so obicni farovi i bez lupi - neznam ni dali moze lupa da se stavi na toj far
jas imam xenon kineski vejke 5godini,na farovi bez lupa,nikogas dosega ne se slucilo defekt na niv,ponekogas kineskoto ispajga kvalitetno.Stavi si xenon 6000K i potoa posveti vreme na pravilno da gi nastelovas farovite,zatoa sto ke m pravis problem na sprotivnite koli od tebe navecer.Najgolem problem mene mi bese da go nastelovam snopot,sum odel navecer na ramna i temna povrsina i sum steloval ,steloval......:) se dodeka ne dobiv pravilen i bezbeden snop za sprotivnite vozila od mene.Sekogas im velam na site,lesno i eftino e da stavis xenon,no najteskiot dele da gi nastelovas potoa,poradi toa i mnogu se otkazuvaat od after market xenon kit-ot.Nikogas dosega ne mi ablendiral nikoj deka mu smetaat farovite,sovrseno e raspredelen snopot,ako imas nervi da se pomacis okolu doteruvanje na snopot,stavi si xenon china :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Инсталација на ФАБРИЧКИ КСЕНОН
« Одговори #12 на: 08 Мај 2014, 20:12:40 pm »
И мојот тераше 6год па цркна една сијалица. Потоа си порачав од интернет 2 сијалици, па пред некое време ми цркна едното трафо. Така да остана само едно трафо старо повеќе од 6год. Посекако одлично истера.

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 09 Мај 2014, 21:18:18 pm »

jas imam xenon kineski vejke 5godini,na farovi bez lupa,nikogas dosega ne se slucilo defekt na niv,ponekogas kineskoto ispajga kvalitetno.Stavi si xenon 6000K i potoa posveti vreme na pravilno da gi nastelovas farovite,zatoa sto ke m pravis problem na sprotivnite koli od tebe navecer.Najgolem problem mene mi bese da go nastelovam snopot,sum odel navecer na ramna i temna povrsina i sum steloval ,steloval......:) se dodeka ne dobiv pravilen i bezbeden snop za sprotivnite vozila od mene.Sekogas im velam na site,lesno i eftino e da stavis xenon,no najteskiot dele da gi nastelovas potoa,poradi toa i mnogu se otkazuvaat od after market xenon kit-ot.Nikogas dosega ne mi ablendiral nikoj deka mu smetaat farovite,sovrseno e raspredelen snopot,ako imas nervi da se pomacis okolu doteruvanje na snopot,stavi si xenon china :)

друже и ја имав на 101 биксенон пред 5 години.. ги возев 2 години и стварно беа одлично ем јаки ем не пожолтеа ем стварно убаво се гледаше. памтам тогаш ги земав 3600 од кочани - црна кутија х4 на 6 000 келвини...

овие што ги имам сега демек се  55 ватни со ултра тенко трафо ( нема врска ама ај ) на 8 000 келвини х7 сијалици. фаровите ги штелував со апарат на технички и џабе.... инаку ги земав од ауто лидер ама ептен никаков квалитет изгледа имаат. у последно време гледам едната сијалица кога се пали кога не се пали. работи на молење - другата сијалица после 1 месец пожолте. кај и да е ке ги вратам обичните сијалици :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #14 на: 09 Мај 2014, 22:30:35 pm »
Пак да си купувате од автолидер ксенонче.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“