Автор Тема: Paypal со картичка на Тутунска банка !!!  (Прочитано 36355 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Paypal со картичка на Тутунска банка !!!
« Одговори #225 на: 24 Април 2014, 02:45:01 am »
Дечки оставате ваш валиден телефонски број на Paypal акаунтот или.? Оставив мој број, па сеа незнам дали ке биде подобро да го тргнам, оти paypal-от е регнат на Словенија, а телефонскиот број македонски.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
Одг: Re: Paypal со картичка на Тутунска банка !!!
« Одговори #226 на: 24 Април 2014, 06:56:51 am »
Validen broj mi stoi. Do sega nikoj ne me ppbaral ama brojot go pisuvaat na sekoja pratka, pa vo slucaj ana potreba moze da te kontaktiraat.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5192
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #227 на: 24 Април 2014, 07:27:57 am »
Мене ми стои валиден број уште од кога ми е направен акаунтот. Веќе 5-6 години немам проблеми никакви
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #228 на: 25 Април 2014, 00:18:21 am »
уште нешто, дали некогаш сте си ги побарале парите назад (кога нарачката не ви стигнала) и дали парите ви ги враќаат на пејпал профилот или на картицата поврзана со пејпалот? дали постои опасност од пејпал да го проверат пејпалот на кој што треба да се рефундираат парите, и да забележат дека е од овие "фиктивниве" со земја словенија? немам правено нарачки досега, и затоа ми е шубе за некое постапки на пејпалов. прашувам за да не утнам нешо и да ми го лимитираат пејпалот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #229 на: 25 Април 2014, 00:25:10 am »
И да го лимитираат пејпалот, парите ќе може да си ги собереш назад. Обично, пракса е да се ревидираат акаунтите што имаат трансакции над 2500 евра годишно, но понекад може да залута и некој од помалите.
Иначе, да ти одговорам на првото прашање, парите што ги враќаат, се враќаат на сметка.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #230 на: 25 Април 2014, 00:41:18 am »
И да го лимитираат пејпалот, парите ќе може да си ги собереш назад. Обично, пракса е да се ревидираат акаунтите што имаат трансакции над 2500 евра годишно, но понекад може да залута и некој од помалите.
Иначе, да ти одговорам на првото прашање, парите што ги враќаат, се враќаат на сметка.
се враќаат од каде што дошле...
односно ако си платил со пари од картичка ќе дојдат на картичка.. ако си платил со пари од пејпал ќе се вратат на пејпал.. ако си платил пола-пола ќе се поделат пак.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #231 на: 25 Април 2014, 01:16:47 am »
@MartinAlfista не правам толкави трансакции годишно. :)
@Nakolce овие 2500 евра се за сите вкупни трансакции (плаќање онлајн + пратени пари од некого) или само за добиени сретства од некого?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #232 на: 25 Април 2014, 01:36:47 am »
Вкупни трансакции. И редовни трансакции (ако некој рецимо ти исплаќа плата преку пејпал), голема е веројатноста да ти удрат ревизија која во 99% од случаите резултира со блокирање на акаунтот, и праќање на парите на сметка за последен пат.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #233 на: 25 Април 2014, 01:36:53 am »
Да за сите вкупно се... имаш таму опција да си пратиш до кај си.. ако стигнеш близу 2300-400... остај го во мирување акаунтот
имам читано по форуми дека користат картички од повеќе банки на повеќе акаунти..
на пример картинка од тутунска на 1 акаунт
на друг акаунт од про кредит.. и кога ќе стигне до лимитот со таа од тутунска иде со таа од прокредит...
и има 2 акаунти.. ама какоги работат а да не ги фатат незнам

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #234 на: 25 Април 2014, 01:42:05 am »
аха, како и да е, неверувам дека ке направам ни 500е годишно севкупно. Ви благодарам на двајцата за помошта. :)