Автор Тема: Купување на увезен автомобил?  (Прочитано 162882 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
Одг: Купување на увезен автомобил?
« Одговори #315 на: 23 Јули 2017, 14:51:03 pm »
Мислам дека некој имаше прашувано за некоја мазда со филтер така и овие тука нејќеа да ја признаат наводно неможело така.

Отсутен Richard

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #316 на: 08 Август 2017, 09:26:21 am »
Здраво на сите,
Ми треба совет/информација за VW Passat 2.0 TDI 140 ks,  2007
Дали е исплатлив за купување, дали има големи сервисни трошоци кои му се слаби точки и ткн...
Со неколку луѓе што сум разговарал на оваа тема ме предомислуваат за моторот 2.0 ТДИ станувало збор за пумпа - дизна мотор ??
Јас не се разбирам многу од автомобили па би ви бил благодарен за секој добронамерен совет,
Поздрав

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #317 на: 08 Август 2017, 10:05:09 am »
Здраво на сите,
Дали е исплатлив за купување, дали има големи сервисни трошоци кои му се слаби точки и ткн...
Со неколку луѓе што сум разговарал на оваа тема ме предомислуваат за моторот 2.0 ТДИ станувало збор за пумпа - дизна мотор ??
Јас не се разбирам многу од автомобили па би ви бил благодарен за секој добронамерен совет,
Поздрав
Ако предходниот газда го одржувал како што треба и ти ако си го одржуваш како што треба нема да имаш проблем. Мал сервис со квалитетно уље и филтри би те коштал околу 6000 ден. кај локален мајстор, во порше скопје околу 10000 ден. Голем сервис кај локален мајстор од 15000 денари до 18000 денари, во порше мислам дека околу 30000 денари беше. Во главно е тоа друго што те интересира прашај.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен D_NazGUL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 133
  • Come to the dark side - We have cookies!
« Одговори #318 на: 11 Август 2017, 21:23:55 pm »
Здраво на сите,
Поздрав

Јас возам пасат од 2010 со комонреил 2-че и 140кс аутоматик и за овие три години освен лагер еден и редовни сервиси немам ништо друго сменето а поминав цирка 40000км. Покрај тоа земи во обзир дека мојов за некој ден ќе слави 300.000км па ќе дојдеш до заклучок дека редовно сервисиран и одржуван пасат Б6 е прекрасно и поуздано ауто. Сепак морам да бидам фер и да кажам дека 70% е возено на автопат. Редовен сервис е тука некаде како што кажаа околу 6-7000 денари во зависност од кој сервис ќе го избереш. (Од Порше бегаш као од огин).

п.с. бај д веј, пасатот го продавам па ако си заинтересиран пиши поруче  8)
Zastava 101 >> Daewoo Matiz >> KIA Ceed >> Audi A3 >> VW Passat Variant >> Peugeot 508

Отсутен PeceTheKid

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #319 на: 19 Март 2018, 21:44:02 pm »
Здраво на сите,
Заинтересиран сум за да купам половно возило од Германија, поточно Шкода Рапид понова од 2012 година, која чини околу 8000 евра на оглас на mobile.de. Ме интересира колку грубо би чинеле дополнителните трошоци за возилото додека да може легално да се вози овде. И доколку има некој тука што увезувал да сподели некое искуство за возило со ваква цена, а и доколку има некој што сака да ми ја увези или заедно да одиме доттаму нека ме исконтактира

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #320 на: 19 Март 2018, 22:01:47 pm »
Другар по него ќе дадеш уште 3000 евра и ќе биде 11000 евра. Дај уште 1000 и купи си ново од салон од кај нас.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #321 на: 19 Март 2018, 22:06:54 pm »
И јас ќе го искоментирав истото. Не се исплати.

Отсутен PeceTheKid

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #322 на: 19 Март 2018, 22:11:23 pm »
 :o Ок тогаш да барам нешто локално

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #323 на: 20 Март 2018, 11:24:01 am »
Локално можеш во Порше да видиш за тие пари некое тест возило, или старо за нов. Сврти во Битола во јосифов, мислам имаат еден рапид за продавање и една фабиа.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #324 на: 20 Март 2018, 11:48:21 am »
Ред ауто Битола исто продаваат меган 4 со мн малце км види и таму ако те носи накај бт патот.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #325 на: 20 Март 2018, 12:16:58 pm »
Здраво на сите,
Заинтересиран сум за да купам половно возило од Германија, поточно Шкода Рапид понова од 2012 година, која чини околу 8000 евра на оглас на mobile.de. Ме интересира колку грубо би чинеле дополнителните трошоци за возилото додека да може легално да се вози овде. И доколку има некој тука што увезувал да сподели некое искуство за возило со ваква цена, а и доколку има некој што сака да ми ја увези или заедно да одиме доттаму нека ме исконтактира

Пецка, не се исплаќа да носиш Рапид од 2012 година од Германија. Јас сеа си зедов ганц ново, со додатна опрема и плин од Јосифов. Парите и нервите што ќе ги потрошиш не се исплаќа.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #326 на: 20 Март 2018, 15:27:21 pm »
Здраво на сите,

Пецка, не се исплаќа да носиш Рапид од 2012 година од Германија. Јас сеа си зедов ганц ново, со додатна опрема и плин од Јосифов. Парите и нервите што ќе ги потрошиш не се исплаќа.

Како е рапидот, солидни возила се? На изглед со октавијата се слични ама претпоставувам има разлика во возни карактеристики, материјали

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #327 на: 20 Март 2018, 15:35:47 pm »
Carpathian Lord веројатно ќе ти рече дека рапидот е 95% ист со октавија на пример. Разлика има огромна и тоа од секој аспект.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #328 на: 20 Март 2018, 15:52:21 pm »
Carpathian Lord веројатно ќе ти рече дека рапидот е 95% ист со октавија на пример. Разлика има огромна и тоа од секој аспект.

Смешки..

Има разлики значи. Друга платформа MQB за разлика од A05, а со тоа и поинакво држење и комоција.

Материјалите се разбира се исто така кај Октавијата нешто подобри.

Рапидот е супер возило, квалитетно изработено, во ценовниот сегмент, е можеби најдобро возило (комоција и квалитет).

Ако имаш пари нормално, Октавијата е подобра опција.

Отсутен Electronic123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #329 на: 07 Октомври 2020, 14:54:21 pm »
za bmw seria 1 2006/2007 god uvoz od bg kolku bi kostala carina za nesto slicno
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11601990810094221&slink=hb9sq6