Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Значи во секој случај за било што да се провери ќе треба да се извади менувачот.Да прашам како може да се провери колку уље има во менувачот, и сакам да го сменам кое уље да земем.Станува збор за 4 брзински менувач од 1.3 мотор.
Цитат: Ogi88 на 18 Август 2011, 23:02:39 pmЗначи во секој случај за било што да се провери ќе треба да се извади менувачот.Да прашам како може да се провери колку уље има во менувачот, и сакам да го сменам кое уље да земем.Станува збор за 4 брзински менувач од 1.3 мотор.Можеш да провериш така што ќе му додадеш масло додека не прелее. Кога ќе прелее ќе биде доволно.
Маршер мајсторот кај што ја правам колата тука во ГВ ми рече дека менувачот во Алфа 145 се подмачкува со моторното масло. Да не знаеш ти дали е во право или не?
Ogi 90 ka ulje i nemas gajle jas na dvata golfa im stavam 90
Сега Рики ќе улета , и ќе ти каже што е , ми викаат он така си ги кршел мењачињата , одвреме навреме , па има искуство со нив .А како што рече симонх 90ка за голфчето и немаш гајле .
Цитат: DareBmw на 19 Август 2011, 21:01:49 pmСега Рики ќе улета , и ќе ти каже што е , ми викаат он така си ги кршел мењачињата , одвреме навреме , па има искуство со нив .А како што рече симонх 90ка за голфчето и немаш гајле . Мењачот на голфот е груб, и сака јако уље... пробај види испушти го тоа што го има во него, и со тоа ке знаеш колку литра си имал, не памтам точно мислам дека мењачот на голфот собира 1литар и 800 грама И купи си сае 90каПробај, нема што да изгибиш...