бидејки последен период размислувам за патнички транспорт на релација МК-Европа (претежно холандија и данска) разгледував комбиња некои... јес да ти е 2009-та комбево ама ценава стварно ти е јака, и далеку е од дискутабилност и пазарење, ако се земе предвид дека нај убавата понуда што ја добив е од форд транзит, 2007-ма година со сите керефеклуци со клима фолии, сплит клима (за секој патник) и буквално сите гомца што ги има овој фолксваген за цена од 7500 евра до регистрација среден... исто како и фолксвагенов донесен од германија.. и исто како и фолксвагенов има “само 150Ккм пројдено“ (мижам асан да ти баам) не верувам во километрите, дека од дојчланд некој во МК ке донесе возило со толку малку км... т.е. швабо не го продава со толку малку км... а и дека швабо за 5-6-7 години прошол само 150.000 километри, бидејки јас во мк живеејки тоа ми е за 1 до 1,5 година возење... повеке од јасно е тоа...
значи има огромна разлика во цените, да не кажам 2,5 пати и неспоредиво е за пазарење воопшто... е да.. 2 години е поново твоето, сепак, прејака е цената ако 2 години разлика толку вредат, па нека биде ке си купам 2 и ке го паркирам едното за резерва...
а да.. и немој сега до ми речеш дека фолксваген е бренд за форд... исти К у друго паковање се и двете, поготово што фабриките се една до друга во иста држава...