Автор Тема: Хардвер сервисери за лаптопи, компјутери и слична опрема  (Прочитано 11935 пати)

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
кај е тоа К2 кај тобако 2?

пецко.. тебе да те барам утре? за истиот е со тастатурата...

мене мене, и ние праиме реболинг

Имав проблем со фиџутсу сименс, реболинг требаше... чисто онака ме интересира, колку би се нафатиле на тоа ? Многумина кај што прашав не се нафатија, а оние што се нафатија да го направат тоа, миииислам ми бараа околу 3000 денари. На крај не бидна ништо од тоа :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
Ами скапо е.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Знае да се изремети некогаш и драјверот на графичката, ако веќе си пробал со uninstall - install нов драјвер и не ти го решило проблемот со резолуцијата тогаш можно е да и прават и реболинг па и промена на чип. Тие Асус имаат многу тенка плоча така да реболингот обично се прави со топчиња кои имаат низок коефициент на топење.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
Ами скапо е.

Ако имаш машина за реболинг која е околу 4000е - кинеска, не е воопшто скапо промената за 50е. Бидејќи припремата која мора да се прави се рачно одзима труд и време, потребна е голема прецизност додека машината се користи само 5 мин во одлемување и залемување на чипот. Времето потрошено од расклопување - реболинг или било што поправка на плоча па се до склопување на лаптопот одзима 3-4 часа некогаш и повеќе.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
реболинг е 2200 денари али работиме само со партнери т.е крајни муштерии НЕ
ова со онак на комшиска база е :)
иначе се вади чипот на инфра машина се чисти плочата се чисти чипот (ако е добар ако не се става друг кој кошта Х пари) се ставаат куглици соодветни за чипот и се враќа назад
цела процедура трае околу 3/4 саати

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
И од мене препорака за К2.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Многумина кај што прашав не се нафатија, а оние што се нафатија да го направат тоа, миииислам ми бараа околу 3000 денари. На крај не бидна ништо од тоа :)

Ами скапо е.

Токму така.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Пецони, а дали би можел да ми залемите едно кондензаторче и две диоди на матична плоча од лаптоп? И доколку може, колку би чинело истото?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
Дечки ај малце помош.

Пишав во друга тема.

Се работи за Toshiba L850 13R ATI 7670M.

Вечерта работев, го спуштив екранот ...отиде на слип...и не стана :)

Лаптопот покажува црн екран. Го слушам дека крева, дури и испушта некој звук како кога исклучуваш телефон, ама екранот е црн. Нема ништо.

1) Пробав со вадење батерија,држење 1 минута на копчето за пали/гаси пак ништо
2) Имаше едно видео као наводно ако го загрееш салам (околу 20 минути блокирани издуви) ќе проработи. Пробав загреа солидно (нормално дека не претерав), пак ништо.
3) Го отворив слотот за рамот. Има само една 4GB плочка DDR3 SODIMM ...Samsung. Го сменав слотот го ставив РАМот на друг слот, пак ништо. Црн екран.
4) Го врзав со VGA кабел со монитор и мониторот не покажува ништо (значи не е расипан мониторот на лаптопот).

Останува да проверам со друга рам плочка или графичката да е сјебена.

Има некој DDR3 SODIMM само да проверам дали е до тоа?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Аман, ова епидемија ли е? Исти скоро симптоми со Велештрумф.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Дечки ај малце помош.

Пишав во друга тема.

Се работи за Toshiba L850 13R ATI 7670M.

Вечерта работев, го спуштив екранот ...отиде на слип...и не стана :)

Лаптопот покажува црн екран. Го слушам дека крева, дури и испушта некој звук како кога исклучуваш телефон, ама екранот е црн. Нема ништо.

1) Пробав со вадење батерија,држење 1 минута на копчето за пали/гаси пак ништо
2) Имаше едно видео као наводно ако го загрееш салам (околу 20 минути блокирани издуви) ќе проработи. Пробав загреа солидно (нормално дека не претерав), пак ништо.
3) Го отворив слотот за рамот. Има само една 4GB плочка DDR3 SODIMM ...Samsung. Го сменав слотот го ставив РАМот на друг слот, пак ништо. Црн екран.
4) Го врзав со VGA кабел со монитор и мониторот не покажува ништо (значи не е расипан мониторот на лаптопот).

Останува да проверам со друга рам плочка или графичката да е сјебена.

Има некој DDR3 SODIMM само да проверам дали е до тоа?

колку што знам јас, за да добиеш сигнал на вга-то за на монитор, треба да ја кликнеш таа опција и ке ти се изгаси на лаптопот мониторот, а сигналот ке се префрли на вга. не го препознава автоматски. имаше финта да ги следиш и двата монитори, ама секако тоа треба да го кликнеш... така да опцијата дека сепак екранот ти е сјебан (или неончето одоздола) ти останува...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
по муабетов си ја вадел големата батерија. Отвори го капакот одоздола и ќе ја видиш малата батерија, таа ќе ја извадиш. Значи двете батерии надвор, потоа стисни го копчето за палење 2,3 пати. Стави полнач (адаптер) и запали го лаптопот. Пиши што си направил.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
Done that.
Ја извадив батеријата. И јас поомислив за BIOS-от.

Иначе новост баш сношти. Нема сега никаков сигнал од VGA на монитор. Да, пробав милион пати со FN+F4 или како и да е.

И пак притискам старт чекам едно 2-3 минути. Пак црн екран. Притиснав случајно на тастура и се пушти оној звук на Windows кога притискаш погрешно копче. Што значи Windows-от кренал, ама не прикажува сигнал на монитор. А бидејќи и VGA кабелот не покажа сигнал на другиот монитор...ерго...ми се сјеба графичката...

Е ...упм...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Јап, малтене истото, со таа разлика што кај мене извади слика преку ВГА кабелот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
Done that.
Ја извадив батеријата. И јас поомислив за BIOS-от.

Иначе новост баш сношти. Нема сега никаков сигнал од VGA на монитор. Да, пробав милион пати со FN+F4 или како и да е.

И пак притискам старт чекам едно 2-3 минути. Пак црн екран. Притиснав случајно на тастура и се пушти оној звук на Windows кога притискаш погрешно копче. Што значи Windows-от кренал, ама не прикажува сигнал на монитор. А бидејќи и VGA кабелот не покажа сигнал на другиот монитор...ерго...ми се сјеба графичката...

Е ...упм...

кога го слушаш тој звук.. ALT+ TAB па ENTER мавни му , да не се разбуди :D веројатно е во лог оф