Пред некој ден ги извадив кровните носачи, многу ме нервираше буката што ја прават, а и онака нема да ми требаат до летоска.
Вчера ја исправ колата и се изненадив и се изнервирав кога видов од двете страни над задните врати благо улубување.
Не ми се верува дека толку е нежен тој дел ако веќе е предвиден да се монтираат носачи. Повеќе од дозволениот товар не сум ставал. Само количката од товарот била потешка, другото секогаш сум го пополнувал или со ранци, лесна торба, чадор креветче или кеси.
Незнам дали е можно да не се монтирани носачите на вистинското место, па заради тоа да дошло до оваа ситуација (кај предните врати има во рамката улубување за штрафче и тука нема отстапка, кај задните нема).
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Денеска се јавив во АутомобилеСК, имаат вакумско исправање на вдлабнатини од лим. За цена треба да се помине до кај нив да видат. Ако ти е успат провери и пиши, ако не до петок сигурно ќе поминам јас.
Пред некој викенд бев во еСКа да прашам за средувањево.
Ми кажаа дека може да се направи само со прелаз на тој дел кај вдлабнувањата, па да се фарба. Цена 50еура.
Имам и на задната десна врата исто две вдлабнувања и еден рез ( и по мое и по видување на одговорниот таму најверојатно некој со точак се потпишал).
За длапките рече дека не може да се извлекува туку мора да се прави па фарба. За резот рече дека ќе излезе со политура, дури и беше екстра фин и рече да ја паркирам и одма да ја средат без наплата. Али мене ми беше незгодно, пошто кога ќе ја зачистеа вратата од прљавштина ќе излезеше уште нешто за полирање
Баталив, на нова кола сега за сега не мислам да правам прелази и фарбања.