Автор Тема: Занимање на форумџиите  (Прочитано 164090 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Занимање на форумџиите
« Одговори #45 на: 15 Август 2011, 23:03:46 pm »
A dali ima nekoj koj raboti nesto povrzano so koli???
ЈАС! Можам да те заразам од Ешерихија коли кога сакаш
здебели го зборот нема девојчето да те разбере...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #46 на: 15 Август 2011, 23:21:35 pm »
Јас едно 9 години работев во сервис...Аудио Видео сервис...Едно време монтирав озвучување по коли, изработував и кутии за вуфери и тако даље. Средно електро во Орце, а потоа дипломираф на Технолошко Металуршки Факс у Скопје, насока Петрохемија..Нафташ...За жал никогаш не се запослив како петрохемиски инженер во Шел, ОМВ петрол или Арал...
Но затоа во моментот работам во SIEMENS Healthcare, односно како сервисен инженер и сега за сега се одцепуваме од работа...По 10~15 саата на ден :)
У слободно време везам гоблени...Уствари не!!!
У слободно време, а и го немам, него колку да се рече ете така, значи хоби ми е возење точак на стаза :) Уствари хоби ми е точакот, ондак занимација со електроника, такозвани докторски работи, што би рекол gOJDO, и чачкање овде онде...Секаде по малку :)
Пошто у моментов градам и куќа, се занимавам со местење инсталации, штемување, местење вода и канализација, малтерај а во скоро време имам у план усовршување на плафони од гипс картон, и понатаму во догледно време и местење на дрвен патос, односно патосирање :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #47 на: 15 Август 2011, 23:30:23 pm »
A dali ima nekoj koj raboti nesto povrzano so koli???
ЈАС! Можам да те заразам од Ешерихија коли кога сакаш
здебели го зборот нема девојчето да те разбере...
Затоа те имам тебе бе маестро :)

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #48 на: 15 Август 2011, 23:46:33 pm »
Јас едно 9 години работев во сервис...Аудио Видео сервис...Едно време монтирав озвучување по коли, изработував и кутии за вуфери и тако даље. Средно електро во Орце, а потоа дипломираф на Технолошко Металуршки Факс у Скопје, насока Петрохемија..Нафташ...За жал никогаш не се запослив како петрохемиски инженер во Шел, ОМВ петрол или Арал...
Но затоа во моментот работам во SIEMENS Healthcare, односно како сервисен инженер и сега за сега се одцепуваме од работа...По 10~15 саата на ден :)
У слободно време везам гоблени...Уствари не!!!
У слободно време, а и го немам, него колку да се рече ете така, значи хоби ми е возење точак на стаза :) Уствари хоби ми е точакот, ондак занимација со електроника, такозвани докторски работи, што би рекол gOJDO, и чачкање овде онде...Секаде по малку :)
Пошто у моментов градам и куќа, се занимавам со местење инсталации, штемување, местење вода и канализација, малтерај а во скоро време имам у план усовршување на плафони од гипс картон, и понатаму во догледно време и местење на дрвен патос, односно патосирање :)
Busy man...
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен zarko alfa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #49 на: 16 Август 2011, 01:05:46 am »
eli jas redovno si gi zamackuvam racete so ulje  a nekogas i celo telo  :)

Отсутен zarko alfa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #50 на: 16 Август 2011, 01:06:30 am »
mi se ima nekolku pati prevrteno kantata so ulje  :-\

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #51 на: 16 Август 2011, 01:15:05 am »
Службеник за осигурување АД Албсиг Скопје веќе 4 години :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #52 на: 16 Август 2011, 03:27:01 am »
По струка Економски техничар ...

Работам како логистичар во ITT Systems...
Примање на стока од различни локации во централен магацин, складирање, подготовка на документација, издавање, customer service, пломбирање на контејнери, верификација на стока, извештаи, контрола на квалитет, истовар, инвентура како посебен сегмент и ред други работи поврзани со логистика ...
Возам и вилушкари по потреба ...

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #53 на: 16 Август 2011, 04:24:33 am »
Студент на Машински Факулет - Заварување и дизајн на конструкции
По потреба и помагам на мајка ми, фирма за Сметководствени услуги каде што сум АЈ ТИМ ЕНАЏЕР (Потрчко) ;D

Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #54 на: 16 Август 2011, 07:35:43 am »
Ја у принцип сум џаболебар сеуште,иначе сум студен на Машински факултет-моторни возила а коа не сум студент клабуем на форумов и акам низ Скопјево јебига студентски живот тежок е!

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #55 на: 16 Август 2011, 08:28:06 am »
Винер Осигурање, администрација, уште сум тазе тука али доколку можам на некој некако да му помогнам, тука сум.
Инаку до пред два месеца бев во Адвокатско друштво, така да и таа материја ми е и тоа како позната, значи и за правни работи доколку има некој некоја дилема, можам да поделам некој совет.
Тоа сум јас.
Фала многу,пријатно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #56 на: 16 Август 2011, 08:41:50 am »
Пријатно.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #57 на: 16 Август 2011, 08:42:21 am »
Асоцијален џаболебар. Главна професија мерење сокаци со чекори од средна големина. Дневни активности: утрински по неколку ракии за циркулација потоа одиме на кафе во Жабар и пиеме ракија со шопска или македонска салата.
Во слободно време се досадувам, што би рекле колегите од Жабар, не се „доседуе“. Парите не ми се проблем бидејќи пари нема. А човек кој нема пари, имот, автомобили, жена и работа практично нема никакви проблеми!
Затоа пак имам амбиција да добијам седмица на лото и тоа кога премијата ќе биде над милион евра. Чекам само да ми се присака да уплатам лифче. Немам поголеми планови за парите кои ќе ги добијам на лото, ќе си ги торшам за секојдневни тековни активности во кафана и слично.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #58 на: 16 Август 2011, 09:06:41 am »
Poleka so lototo, i jas gradam ambicii na sedmicata

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #59 на: 16 Август 2011, 09:36:50 am »
Значи со право се расправаме цело време! Гледаш, сме имале судир на интереси!
Ум шо идит отпосле не јет ум!