Автор Тема: Нов закон - нема повеќе трајна регистрација за скутерчиња???  (Прочитано 10693 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
може има ваква логика: секоја година кога вадиш осигурување да одиш на шалтер на технички и да го приложиш за џандарот да ти издаде налепница и да ти ја пише датата на важност во сообраќајната, попросто за џандарот да има лесен увид кога ке застане моторче а ако немаш осигурување са ти важи како нерегистрирано моторчето.... Ова е само моја логика и претпоставка!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Да и за печатот уште 650 на осигурањето кое чини 650...
Значи како што беше и кажано. Ке ти зимаат пари а дали моторчето кочи или не, ти си знаеш :) 1300 денари на гладно срце :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен achtung

• Сениор
печат во сообракајна 650 денара? нова е 350 :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
скутерчиња обично застануваат ако тој што вози нема кацига,или нема таблици,што си повлекува дека нема АО.
тотално безпотребно и глупо е да идеш да ти стават печат у книшката за нешто што не се регистрира секоја година.
место да упростуваат постапка,они ја усложнуваат(ако све ова е како што се збори на интернет)

Отсутен achtung

• Сениор
ваљда печатот е да се поедноставни рутинската контрола а воедно и да се заштитат од еден куп фалц полиси принтани на принтери.

Отсутен ficomk

• Сениор
за 600 денари годишно прави некој фалц полиса?богами ако прави,треба да е стварно глуп

Отсутен achtung

• Сениор
дечурлана еден куп :) или на старата ја преправаат само последната бројка од годината :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
или меѓудругото ке се прават проверки на броеви на мотор и шасија... знаете и сами колку мотори се испокрадоа последниве неколку години... еден од оштетените сум и јас... ми го тропнаа и никад више очи не му видов... нити па полиција нешто се заинтересира да го најде или барем да ме извести нешто, било што...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
Освен зимање пари не гледам ништо друго

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
не гледаш пошто не си отишол да региастрираш затоа... мене на кавасакито за обична промена на сопственост, ми го истресоа комплет цело...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен ficomk

• Сениор
не разбирам што точно сакаш да кажеш.
ако мислиш дека со печат у сообраќајна ќе ги најдат украдените мотори,или ќе ги спречат кражбите,да бидеме реални,ништо од тоа.
и плус збориш за промена на сопственик,кај што како и да е ќе имаш нова сообраќајна,али друго е секоја година да плаќаш за нешто што има трајна регистрација
« Последно менување: 23 Март 2014, 08:36:38 am ficomk »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
не разбирам што точно сакаш да кажеш.
ако мислиш дека со печат у сообраќајна ќе ги најдат украдените мотори,или ќе ги спречат кражбите,да бидеме реални,ништо од тоа.
и плус збориш за промена на сопственик,кај што како и да е ќе имаш нова сообраќајна,али друго е секоја година да плаќаш за нешто што има трајна регистрација

е па пиле, кога ке идеш да ти стаат печат у сообраќјна, ке ти го проверат моторот... броеви на шасија и машина... тоа е уствари и нај битното... кога утре ке престанат да им ги откупуваат украдените мотори, зашто нема што со нив да прават, ке престанат и да се крадат... тогаш кога ми го тропнаа мојот мотор, во преиод од 10-тина дена, беа украдени 20-тина моторчиња и уште толку имало обиди само во комшилук мој.. што со тие машини и рамови? ги крадат за на кило во отпад? не туку за да продаваат на делови, бидејки до сега никој не ги гледаше броевите.. е од сега ке ги гледаат броевите... и време беше да се почне.. ова е мерка против кражбите на истите... мене ми е страв да купам пак 50-ка, зашто ке ја украдат пак.. од моја зграда  јас сум 4-ти што му го украдоа а и после мене има уште.... зашто да го купам кога знам дека ке се украде? не ти помага ништо ако ти го намерчиле да ти го тропнат... мојот беше заклулчен и на вилушки и со сајла и клуч за гелендер од вчезот (цевка дебела 15 сантими чисто железо)... ми го отклучиле, откачиле од мотор и пак заклучиле на гелендер...дури и нервоза ме фати заради тоа, пошто мајтап си играат... џабе заклучуваш сака да ти каже....

јас мислам дека пред се, оваа мерка за годишна регистрација на малите мотори е да се намали бројот на мотори и да се прекине таа игра со крадени мотори...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Јас лично планирам да извадам само АО, нит лепенка ниѕ ништо...и така секогаш возам со кацига...а ако ме застанат ќе се праам на Тошо ...

;D

Отсутен ficomk

• Сениор
@onak браво што така визионерски гледаш на работите,ама тоа што го зборуваш у секој случај се прави при промена на сопственик,така?а па дека ќе ги фатат по броевите на деловите,тоа мало сутра,те никој нема ни да проверува нешто такво на растурен мотор.плус,збориме за 50 кубика моторчиња,со прст не мрдаат џандарите иако знаат сите кај се,пошто не смеат да влезат секаде.пак ќе речам,само поише пари да ни земат и да не малтретираат,ништо добро за нас

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Abe na berberot moj mu ukradoa kineski skuter zanikade bese kutriot plastiki lepeni,skrsen far jas neznam sto delovi kje rasturis od nego koga toj celiot rasturen.Deckoto e albanec i dobil soznanija deka skuterot mue vo nekoe selo posle gjorce nakaj saraj toj del deca go vozele..bil nekolku pati sam ali jok nemoze dagi naceka i dignal race..