Задоволен од тоа како испадна bluetooth-от на Меривата, денес го пратив и радиово од Цитроенот кај Томи во Штип, да стаи и на него bluetooth.
Па ќе видиме како ќе испадне кога ќе го земам.
Колку пари е таа процедура, работи и телефон и музика?
За цитроенов ми рече 1200 денари. Звукот на меривата (таму чинеше 1500 ден) е солиден, подобар од било кој трансмитер во тој ценовен ранг, а наводно истиот модул го става и во радиово од цитроенот. Кај меривата има физичко копче додадено за да уклучиш bluetooth, на цитроенов копчето за CD (што значи CD плеерот иде курбан). Музика слушаш без проблем, а зборење на телефон не функционира.
Мене ме интересира квалитетот како е. Сакам да пратам ретро радио од осумдесеттите што ми е во кадетот за да му вгради блутут. Дали е подобро од трансмитер или е тука некако. Моментално користам roidmi, ама кога бев грција сега ми се поклопуваа фреквенциите со грчки радио станици
Квалитетот тврдам дека е подобар од било кој трансмитер во тој ценовен ранг, па и подобар. Имав и јас roidmi, според мене, ова е подобро решение. На страна муабетот што немаш пречки и мешање фрекфенции, не висат кабли, или не уклучуваш ништо на "упаљач". Чиста работа.
Ако сакате, бујрум, да проверите, да слушнете... Или да ви снимам некое видео.