Автор Тема: Skoda Octavia RS FL TSI DSG  (Прочитано 4744 пати)

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
Одг: Skoda Octavia RS FL TSI DSG
« Одговори #45 на: 31 Октомври 2025, 17:45:57 pm »
Извадени штиклите од спална на невестата и намонтирани.... и мала споредба на летните vs. зимските штикли.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7544
« Одговори #46 на: 31 Октомври 2025, 18:01:42 pm »
Збор два како вози како движи шкодава, акустичните стакла и адаптнивната суспензија бркаат ли работа?

Дали си презадоволен? Маани нешто?

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
« Одговори #47 на: 31 Октомври 2025, 18:24:14 pm »
Нема мани, пали вози... Шала на страна во се е подобра од Octavia 3 не-РС.
Адаптивната на почеток ми беше интересно секој ден нешто чепкав - ама воглавно во нормал моуд со 18-ки не е ништо понеудобна од тројка Октавија со 17-ки без адаптивна суспензија. Напротив можда дури и да е поудобна ради суспензијата и дефинитивно потивка бидејќи има и подобра изолација. Не осеќам искрено некоја разлика од комфорт и нормал моуд (минимално е), за разлика од нормал во спорт - во старт се осеќа разлика. Еко моуд никогаш не сум пуштил.
Во спорт моуд да ја возиш секој ден низ скопски улици мислам ќе ти треба нешто поудобно дефинитивно после некое време како за дејли драјвер кола, а за на отворен пат посебно на оние делници со нов асфалт - спие.
За мултилинкот позади - луѓе што не се разбираат баш нешто посебно и кои сум ги возел позади и со тројка Октавија и ова на отворен кривулест пат кажуваат дека е поудобно и се осеќа разлика.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2252
« Одговори #48 на: 31 Октомври 2025, 22:28:52 pm »
Како е изолацијата во кабина на 140км/ч?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3749
« Одговори #49 на: 31 Октомври 2025, 23:41:57 pm »
Кај мене е штама и на 180кмч со комбе, не па кај него 😃

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 01 Ноември 2025, 10:37:29 am »
На нет ретко се наоѓа реален фидбек од луѓе што го возеле истиот модел Октавија со и без акустични предни стакла, па да имаш убава претстава каква би била разликата. Ова е нешто што најдов на reddit коментар:
"I got a new Octavia, with acoustic windows and 17” rims, it’s very quiet even at motorway speeds. I did test drive one without acoustic windows and it was a noticeable difference."

Може треба да направиме еден реален тест. :)

Инаку ако има ознака "XI A" на предните стакла, значи дека колата има акустични стакла - https://www.enyaqforums.co.uk/viewtopic.php?t=1031&start=10

Еве споредба од лево моите стакла, од десно стаклата на комшија со Камик.

Еве и споредба на акустични стакла (лево) vs. стандард стакла (десно) на Поло. Не се можда најок сликиве, ама приметливо е.