Би ти кажал кој седеше до мене тие 100 пати кога поминував граница, ама ај, ќе се навредиш. Така е, сите се знаеме, и сите си помагаме, никој никому не завидува и сите сложно си живеевме, till the end of time.
Give me a break.
Неможе нешто што се коси со законот ти да го ставиш во договор и да важи. Не биди кратковид. Ако ставиш дека купувачот може да вози 220 секаде, нема да може, пошто законски дозволената максималната брзина во РМ е 130 km/h.
Но, продавачот да ги одјави таблиците, не се коси со ниедна законска норма, и можеш да го ставиш, и службеникот е должен да го почитува.
Е сега, ти ако незнаеш како да му објасниш, јас знам.
Имаше една случка неодамна кога двајца колеги-студенти на Правен, со приватна исправа каде што се заверува само потпис (исто како и договорите за продажба на моторно возило), си го продаваа Камени Мост во Скопје. Ете го сега нотарот, работи кај нив на Камени Мост, питачи.
Тој бил исто таков стручен нотар како и твојот во Струмица, на кој ти му носиш 500 клиенти, и он иде кај тебе на повик.
Се прашувам, што ли би ти завршил нотарот надвор од канцеларија, дома кај тебе? Ќе ти покопа на парадајзот? Nigga, please.
И те молам, прекини да ми објаснуваш нешто што не го знаеш. Те молам.