Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 284747 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #630 на: 26 Септември 2017, 20:36:32 pm »
Sega postiraj i od dozdov beading da vidime :-)

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 411
« Одговори #631 на: 26 Септември 2017, 21:48:23 pm »
Sega postiraj i od dozdov beading da vidime :-)

не приметив дека врне, а веќе беше стемнето, :) ама не е толку добра и треба полирање знае Даме хехехе

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #632 на: 27 Септември 2017, 00:21:22 am »
Mene mi pravi merak Nxt tech 2.0 wax od meguiars ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
« Одговори #633 на: 27 Септември 2017, 08:05:53 am »
Mene mi pravi merak Nxt tech 2.0 wax od meguiars ;D

Да тој е поиздржлив од GOLD CLASS, дава поголем сјај, различни се има за сечиј вкус GOLD CLASS дава мокар изглед и длабочина на бојата поради карнаубата.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #634 на: 27 Септември 2017, 10:59:17 am »
Komaj posledni denovi ( poradi temperaturite zboruvam ) se za nanesuvanje na vosok… koj e so namera za nanesuvanje na esensko/zimska zastita na kolata denovive mu e majkata  ;D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #635 на: 27 Септември 2017, 11:33:51 am »
Odlicno vreme za priprema za zimskiot period

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #636 на: 27 Септември 2017, 23:07:24 pm »
Можам да искористам сонакс паста дома што имам таа црвената и NXT од meguiaris? за акрилна боја темно плава, и дали овој восок може машински или мора рачно? :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #637 на: 27 Септември 2017, 23:37:43 pm »
Mozes sekako, vosokot moze i racno i masinski ( normalno ako e liquid wax ne paste verzijata )  ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
« Одговори #638 на: 27 Септември 2017, 23:55:12 pm »
Можам да искористам сонакс паста дома што имам таа црвената и NXT од meguiaris? за акрилна боја темно плава, и дали овој восок може машински или мора рачно? :)

Ако го имаш NXT во течна можеш и машински како што ти пишал Roci, а ако ти е паста ке мора рачно

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #639 на: 28 Септември 2017, 13:04:01 pm »
Na cenovnikot od pred nekoja strana ne go gledam meguiars ultimate liquid wax ( go ima ultimate quick wax ), ispusten e od cenovnikot ili go nema na lager?
Me interesira oti nacekav interesno klipce na youtube so ultimate serijata, i gledam ima ubavi rezultati, ama vosokov go nema objaveno na cenovnikot ( oks znam deka kako zastita moze i drug vosok da se koristi, ama kad je bal nek bude maskenbal ) . Inaku eve za koe klipce se raboti i gledam ima dobri rezultati duri i racno
https://youtu.be/O02Gbm-VsTo  8)

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
« Одговори #640 на: 28 Септември 2017, 13:18:00 pm »
Na cenovnikot od pred nekoja strana ne go gledam meguiars ultimate liquid wax ( go ima ultimate quick wax ), ispusten e od cenovnikot ili go nema na lager?
Me interesira oti nacekav interesno klipce na youtube so ultimate serijata, i gledam ima ubavi rezultati, ama vosokov go nema objaveno na cenovnikot ( oks znam deka kako zastita moze i drug vosok da se koristi, ama kad je bal nek bude maskenbal ) . Inaku eve za koe klipce se raboti i gledam ima dobri rezultati duri i racno
https://youtu.be/O02Gbm-VsTo  8)

Да го нема на тој ценовник ultimate восокот, од прилика за една недела ке пристигне но ќе биде во паста нема да е од течниот, ultimate серијата е како највисока а со цена треба да е окулу 1900ден

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #641 на: 28 Септември 2017, 13:34:43 pm »
Poveke gi baraat vo pasta verzija, pa takov naracuvate ili... ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
« Одговори #642 на: 28 Септември 2017, 13:52:29 pm »
да повеќе се трши во паста, но сигурно ќе ги има скоро сите и во двете верзии, па кој што сака.
моментално од течните ги имаме GOLD CLASS и NXT, а од пастите GOLD CLASS, CLEANER WAX и сега ќе пристигне ULTIMATE но ќе ги имаме сите варијанти па ќе се види и што е побарувачка па ќе се донесе.
Наскоро ќе пристигне и CARPRO и они имаат интересни работи.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #643 на: 28 Септември 2017, 14:06:13 pm »
@Roci  Jas go imam Ultimate liquid wax :)) Mn dobar wax, mn lesen za nanesuvanje/vadenje. Mislam deka isto durability ima so paste verzijata, samo sto ova e liquid. Od pred nekoj den nova/podobrena verzija pocnaa da prodavaat, navodno potrajna ke bila. Kolku e trajnost na ovoj sto go imam ke vidime, zasega 2 meseci bez problem funkcionira, a bi trebalo 3-6, so toa sto epten sjaj dava, pa so toa se kompenzira durability. Inaku liquid wax ne ostava tragi na plastiki, a paste wax ostava, taka da po user frendly se liquid verziive skoro sekogas
« Последно менување: 28 Септември 2017, 14:21:47 pm Inter1 »

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
« Одговори #644 на: 28 Септември 2017, 19:39:43 pm »
коментар од Roci за ова
https://www.youtube.com/watch?v=8gGJdM8qpQ0&t=192s