Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 260440 пати)

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #1395 на: 22 Декември 2022, 13:47:34 pm »
Све убоо да видимо до когај само, се надеам со хемиска деконтаминација бар до Пролет да ќе држи...

https://youtu.be/1kNBjhzEBlY

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
  • Pixel Perfect.
« Одговори #1396 на: 22 Декември 2022, 14:00:48 pm »
Фусо е рекламирано за 12 месеци, ефективно држи 9, а ко шо гледам ја гаражираш, така да секако ќе те држи 9-10 месеци.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #1397 на: 22 Декември 2022, 14:06:04 pm »
Ако не е спремна подлогата, ефективно нема ни месец да држи.

Пошто само хемиска има направено, и ако е гаражирана, 6-7 месеци типувам.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #1398 на: 22 Декември 2022, 14:39:16 pm »
Не е цело време у гаража ама да, претежно е гаражирана. Успут имам и БСД и тоа ставам на секое второ трето перење.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
  • Pixel Perfect.
« Одговори #1399 на: 22 Декември 2022, 15:26:44 pm »
Не ти треба ништо врз Фусото, кога ја мачкав мојата пред две години само со вода ја прскав и сѐ паѓаше од неа.

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
« Одговори #1400 на: 23 Декември 2022, 19:10:53 pm »
Здраво,

Сакам да го купам овој производ https://gyeon.co/product/wetcoat/. Колата ја перам најчесто на самоопслужна перална, и секогаш ја користам постапката на нанесување восок од самата перална пред последното плакнење со мека вода.
Прашањето ми е следно. Доколку сакам да нанесам Gyeon wetcoat, дали чекорот со нанесување восок да го прескокнам, и по убаво плакнење на шампонот да го нанесам wetcoat-от, по што би ја исплакнал со мека вода за да се активира? Незнам доколку колата има восок, дали би се врзал wetcoat-от соодветно со лакот. Фала!

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1401 на: 23 Декември 2022, 19:16:11 pm »
Gyeon WetCoat е одличен продукт.

Но, истовремено е и со многу висока цена за твојата намена. Да ти е спремна подлогата, и да не мора на секое перење на самопослужна да го ставаш, пеки. Но, пошто переш најчесто на самопослужна, подлогата секако не ти е подготвена за долготрајност, што и да ставиш, а тоа ќе го компензираш на начин што ќе ставаш некаква заштита после секое перење.

Од таа причина, ти го препорачувам ова...

Се нанесува, па се плакне. Небитно колку трае, пошто размерот на растварање е одличен, па и не е битно колку ќе потрошиш, hence ставање после секое перење.

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
« Одговори #1402 на: 23 Декември 2022, 19:49:59 pm »
@Diesel
Ти благодарам за прецизниот одговор. Имам две прашања:
1. Дали тоа значи дека Gyeon wetcoat-от е наменет само за возила што имаат направено деконтаминација на лакот? Да не збориме за цена и долготрајност, дали wetcoat-от е соодветна замена за восокот од аспект на заштита на лакот?
2. Доколку го земам производот што го препорачуваш, по што се разликува да речеме од ова кое што го нанесувам на секое перење, а ми се нуди во перална? https://ehrle.co.uk/products/cleaning-and-care-products/ultraprotection0/
Нов сум во сето ова и брендот не ми е познат. И целата поента ми е што сакам да пробам нешто што би понудило екстра заштита, хидрофобност, сјај во однос на восокот да речеме.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2678
« Одговори #1403 на: 23 Декември 2022, 21:28:59 pm »
Не е цело време у гаража ама да, претежно е гаражирана. Успут имам и БСД и тоа ставам на секое второ трето перење.

Samo poloso pravis. Vrz super kvalitetna zastita stavas nepotrebno BSD.
Gubenje vreme, a i jas ja pravev istata greska :)
Za podolgo traenje samo ako peres so Ph neutralen shampon sam, a retko toj toa go pravi.
Pomini ja cetki 10tina pati so teska hemija i tolku ke i bude na bilo koja zastita.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2678
« Одговори #1404 на: 23 Декември 2022, 21:38:39 pm »
Ovie produktive prsni isplakni...ako taka bilo eheee da ne mu ja mislam.
A moze e i taka, nekoj da spodeli iskustvo, ili da kupam i toa pa sam da probam.
Geyon e ozbilna firma ama ako do tolku naprednala tehnologijata super.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1406 на: 23 Декември 2022, 21:52:57 pm »
@Diesel
Ти благодарам за прецизниот одговор. Имам две прашања:
1. Дали тоа значи дека Gyeon wetcoat-от е наменет само за возила што имаат направено деконтаминација на лакот? Да не збориме за цена и долготрајност, дали wetcoat-от е соодветна замена за восокот од аспект на заштита на лакот?
2. Доколку го земам производот што го препорачуваш, по што се разликува да речеме од ова кое што го нанесувам на секое перење, а ми се нуди во перална? https://ehrle.co.uk/products/cleaning-and-care-products/ultraprotection0/
Нов сум во сето ова и брендот не ми е познат. И целата поента ми е што сакам да пробам нешто што би понудило екстра заштита, хидрофобност, сјај во однос на восокот да речеме.

Ако не ти е проблем да го шприцкаш така, терај со Gyeon, слободно. Мајка е. Подлогата треба да е спремна ако сакаш да извлечеш максимум од хемијата. Ако не ти менува ништо цената, шибај.

Ова од Грас ти го препорачав затоа што е поевтина варијанта, со разлика во квалитет што е занемарлива ако се пере колата редовно и редовно се нанесува.

Имаш и ова...

A moze e i taka, nekoj da spodeli iskustvo, ili da kupam i toa pa sam da probam.

Ќе се изненадиш колку е така...

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #1407 на: 23 Декември 2022, 21:56:05 pm »

Samo poloso pravis. Vrz super kvalitetna zastita stavas nepotrebno BSD.
Gubenje vreme, a i jas ja pravev istata greska :)
Za podolgo traenje samo ako peres so Ph neutralen shampon sam, a retko toj toa go pravi.
Pomini ja cetki 10tina pati so teska hemija i tolku ke i bude na bilo koja zastita.
Зимава на самоуслужни иде а преку година дома со шампон. Ќе те послушам како што ми седи.

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3811
« Одговори #1408 на: 23 Декември 2022, 22:04:23 pm »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #1409 на: 23 Декември 2022, 22:43:59 pm »
Веќе неколку години откако почнав дома да си ги перам колите користам S&S Sonax по препорака на еден член Интер.
Измислен продукт за мрзеливи како мене.
А колку па убаво мирише :)