Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 348790 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3918
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #1005 на: 27 Март 2018, 06:57:20 am »
Vo vrska so pogore napisanoto okulu lupenjeto na lakot. Bas uste letoska pravev muabet i so eden iskusen avto laker od Veles koj preku 30 god go raboti toa ( velesani go znaat Mackata, majstoriste u pm ) on vika 30 god ja rabotam vaa rabota, ko poslednive godini a posebno lani sto mi idele koli ( i ponovi ) so izlupen lak na krov i hauba ne mi se slucilo. Negova pretpostavka globalnoto zatopluvanje si go zima danokot, pustinski dozdovi so prasina i pekolni temperaturi preku letnite meseci i mraz i slana preku zimskite meseci taka se odrazuvaat vrz lakot i bojite na kolite a posebno pa vrz akrilni boji ( iako vo denesno vreme po retki se akrilnite boji )…isto taka vika i samiot kvalitet na materijalite so koi sto se farbaat i lakiraat vozilata uste vo fabrika, a podocna i po lokalnite avto limarsko-lakerski servisi e znacitelno opadnat bez razlika na brendot dali se raboti za ppg, standox, body, ili bilo koj drug proizvoditel. I jas ( bidejki godina ipol rabotev do nego ) se slozuvam so negovoto tvrdenje oti se iznagledav eden kup koli  ( povtoruvam i ne tolku stari ) so istiot problem, a del od tie vozila znam i deka ne se vozeni mn i se cuvani vo garaza. Istiot problem se pojavuva i so sal tablite i maskite vnatre vo avtomobilot. Kolku vozila imam videno ne samo so izbledeni maski, tuku bukvalno stopeni plastiki od sonceto  ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1006 на: 27 Март 2018, 08:33:12 am »
Samo mackanje so vosoci, vnatre mackanje so sredstva za plastiki, i da se nadevas deka kolata nema da ti se raspadne, drugo nema :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1007 на: 29 Март 2018, 20:04:15 pm »
Ja otvarame sezonata.
Ovoj pat cesta ja dobi Nano Carnauba wax na Car System. Okulu vosokot mozam da go kazam slednoto. So zolta boja e i mirisa navistina ubavo ( ne e ko nekoj vosoci, da ti se slosi dodeka rabotis so niv ) na banana, navistina e easy on/easy off. Moze da se nanese i racno i masinski. Jas go nanesuvav racno so aplikator i prebrisuvanje posle 20min. Ne pravi nikakvi fleki ili damki i amater ne bi imal problem so nego. Go probav na 3 boi ( crna, zolta i plava ) dava odlicen izgled i duri pokriva i mali grebnatinki, i spored toa sto e carnauba i nano bi trebalo da e potraen od standarden carnauba wax...okulu trajnosta jas i nemozam da kazam tocno, oti nikogas ne docekuvam da vidam kolku tocno ke trae nekoj vosok, stalno apliciram drug uste pred da se izgubi dejstvoto na prethodniot. Go ima vo Mk vo Ro-Sa vo Vizbegovo vo Skopje, i nemora da se gnjavis so ebay i slicno da se naracuva. Cenata e smesna za pakuvanje od 1L.
Eve i oficijalen link od proizvodot ( so ogled deka se raboti za germanski brend bi trebalo da e kvaliteten ) za tie sto sakaat da procitaat nesto poveke  ;D
https://www.carsystem.org/en/nc/products/group-detail/nano-carnauba-wax-high-gloss-wax-and-sealing/

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1008 на: 29 Март 2018, 20:16:18 pm »
Shampion vo pronaogjanje na experimentalni vosoci :-D Se super, samo nemoj da go vdisuvas. Bez razlika sto na banana mirisa, sepak za hemikalija stanuva zbor. Mn proizvoditeli namerno gi pravat da mirisaat na hemikalija/benzin za da ne gi mirisas, a so toa i vdisuvas. Ps sleden vosok koj ke ti bide? :-D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1009 на: 29 Март 2018, 20:17:45 pm »
Automagic Ez paste wax soon  :o

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #1010 на: 30 Март 2018, 22:44:09 pm »
Power lock by Menzerna in action!
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1011 на: 31 Март 2018, 01:22:09 am »
Роци и останати, да ми препорачате добар восок ? Немора да трае многу многу, не би требало тешко да се нанесува..

Manzerna Liquid Carnauba, Mafra Carlux или Manzerna Power lock ?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1012 на: 31 Март 2018, 08:01:07 am »
Buzuki drugar stv ne mi e problem da ti preporacam vosok ili polir pasta ama mame mu ebem epten invalidi stanavme...pa zemi majka mu stara citni nekoja strana nanazad vo temava, 1000% i sam ke najdes i ke se odlucis, isto i vo temata poliranje procitaj nekoja strana eden kup pasti ima spomnato. Jas stv nz sakate da vosocirate/polirate a ne vi e interesno edna tema da procitate ( ne cela, nekoja strana nanazad ). Jas so merak citam vakvi temi, ne samo tuka tuku i na dr svetski forumi  ;D Znam deka ti e polesno preporacajte nekoj vosok i ke ti kazeme i teraj, ama veruvaj mi vaka ko so ti vikam jas pointeresno ke ti bide  ;D Ajde sea citni malku  8)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1013 на: 31 Март 2018, 08:08:48 am »
Roci izcitav nanazad najmalku 15 strani.. Ali uste ne dobiv zaklucok koj e najdobar.. Skoro sekoj vosok se fali na forumov, isto i kako gumite.. Nekoj fali sava, nekoj mishelin, drug kontinental.. Ali nema nekoj kako tebe na primer sto gi probal site i da kazi od koe e najvise zadovolen...
Jas mozam da ti kazam za lak na primer, najzadovolen sum od srbskiot vo soodnos vlozeno i dobieno.. Iako e eden od najevtinite na pazarot..

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #1014 на: 31 Март 2018, 09:33:32 am »
Нема најдобар восок, зависи кој што бара, еве пример јас сум љубител на карнауба кој дава длабочина и мокар изглед но е помалку траен, друг ќе напише силант кој дава огледало финиш и е потраен од карнаубата, така да различно ќе пише секој.
Карнауба Gold Class, силант до 12 месеци Fusso soft99

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #1015 на: 31 Март 2018, 09:53:35 am »
Јас земав карлукс пред некое време и сум задоволен. Незнам колку ке трае ама многу лесен за нанесување и добар мирор+силк ефект прави.
Е сеа немам искуство со другите што ги спомна...

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1016 на: 31 Март 2018, 10:19:43 am »
Daj citajte malku... Doktorat e pisan vo temava i pak od pocetok pocnuvame radi mrza

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #1017 на: 12 Април 2018, 17:32:59 pm »
Го пробал некој восоков?

http://euro-stil.mk/index.php?route=product/product&manufacturer_id=9&product_id=1048&page=2

Освен ЕуроСтил, може да се најде на друго место во градов?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1018 на: 12 Април 2018, 21:47:44 pm »
Na tw prozvodite gi ima i po tinex, vero jumbo, i na relativno dr dostapni mesta. E sega dali ke go ima i konkretniov proizvod ne bi znael da kazam. Pred nekoe vreme koga gi prasav euro stil za vosokov mi kazaa deka navodno samo imeto e smeneto od stariot ptfe ( a toj bese odlicen so golema trajnost ko fussoto so ptfe teflon vnatre ) i malku podobrena formula so akcent za metalik boi, bidejki sekako vo denesno vreme i retko se naoga akrilna boja.  ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1019 на: 12 Април 2018, 22:06:27 pm »
Vo hubo go imam videno 440 denari