Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 348850 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3918
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #945 на: 04 Февруари 2018, 09:31:44 am »
Bez razlika dali vosokot e fusso 99 i trae mn a sealantot ( omileniot na @Inter1  ) tw od 220 den, pak se stava sekogas prven sealantot pa vosokot, oti poinaku nema da se vrze sealantot vrz vosokot i ednostavno dzabe si se macel so apliciranje i prebrisuvanje, a mozno e i da ti napravi nekoj fleki, i dr zaebancii. Zatoa bez razlika na trajnosta na dvata proizvoda stavaj prven sealant pa vosok  ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #946 на: 04 Февруари 2018, 09:35:04 am »
Fusso 99 e sealant. Tw iako e 220 den e milenium pred carlux #funfact.
Ako stavis prvo krsh sealant, pa 476, what a waste of time and money ...
Ama zatoa e dobra rabota detailingov, sekoj moze kako saka i kako mu odgovara da gi stava rabotite i site da se srekni i zadovolni :-)

Отсутен Roci

• Сениор

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #948 на: 04 Февруари 2018, 09:55:03 am »
Wax pisuvaat od marketing aspekt, zaso wax sekoj znae shto e, sealant ne bash. Isto kako sto i na nekoi vosoci polish pisuva a ne se abrazivni :-) najlesno pravilo za desifriranje e citanje na sostavot. Ako e 100% sinteticki togas e sealant, ako ima bilo kakov priroden vosok vo nego, pa makar toj bil i 0.00001% od cel sostav go pisuvaat kako wax. Krajno ete procitaj sto pisuva za FK1000p ;-)  na limenkata paste wax pisuva, a vo sostav deka e 100% sintetic sealant :-)  vtor primer e Meguiars ultimate liquid wax, najdi gi na net, duri i na nivniot sajt mislam deka pisuvase deka toa wax e samo za marketing inaku e sealant.
zatoa rule no.1 e sekogas da se procita sostavot na proizvodot i kako se nanesuva, za da se izbegnat konfuzni sitoacii :-)
« Последно менување: 04 Февруари 2018, 10:02:42 am Inter1 »

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #949 на: 08 Февруари 2018, 08:05:22 am »
Morning dew ;) Inaku tapa sealantov od TW za 220 denari :D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #950 на: 09 Февруари 2018, 15:49:12 pm »
Deneska mi pristigna Meguiars paint protect blagodarenie na @Dejan Gj , ogromna blagodarnost do nego za uslugata i brzata isporaka na kvalitetniot proizvod ( za voa ke obrazlozam podole )
Eve slika od proizvodot

Potoa nestrplivo cekav da zavrsam so rabota i odma da go probam. Go nanesov na sluzbenata kola ( oti na moite veke nema prostor za bilo kakva zastita, prenatrupani se so sealanti, polymeri i vosoci  8) ) na vozilo od 2006ta godina nikogas prethodno ne polirano, nitu vosocirano, a bogami ni salam isprano, se dodeka ne dojde kaj mene pred 2 meseci. Otkako go isprav voziloto i go izglinirav, go prebrisav so alkohol. Nanesuvanjeto i prebrisuvanjeto odese extra lesno, duri polesno i od carluxot od pred 1 strana. Proizvodot e 500ml i se trosi mn mn malku, duri i za vozilo so vakva golemina. Naneseno e na se sto gledate ( karoserija, branici, retrovizori, foliite, ratkapni, duri i na site stakla, iako vo upatstvoto pisuvase da ne se nanesuva na stakla, nz od koja pricina, jas do sega site vosoci i sealanti sum gi nanesuval i na sofersajbna i na stranicni prozori, nikogas ne sum imal bilo kakov problem so nitu eden proizvod, tuku sum dobival dopolnitelen beading efect i na staklata ), proizvodot ne ostava nikakva fleka, pisuva deka celosno susenje postignuva za 24h ( se nadevam deka nema da zavrne )  i pisuva deka trae 365den, ova sekako e preoptimisticno, i jas ne veruvam vo toa. Mozebi ako ziveeme vo Usa, da, kaj nas malku potesko, ali za trajnosta ke vidime dopolnitelno. Isto taka dava mn ubav sjaj duri i na bela boja i neverojatna neznost ( svila efekt ) na karoserijata. Toa bi bilo se sega za sega, uzivajte vo slikite. Mislam deka ke stanam veren potrosuvac na meguiars proizvodite vo idnina, pa uste i nekoj popust ako se dobiva miina  ;D ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #951 на: 09 Февруари 2018, 16:04:09 pm »
Srceto na prvata slika sto pisuva te sakam odi so sealantov ili posebno??? :-D :-P
Inaku konecno @Roci dojde na pravata strana :-D se dosega na dark side bese so vosocive :-P  so zdravje da si go koristis i da ni pises posle 365 dena eden revju ili 50 perenja :-D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #952 на: 09 Февруари 2018, 16:06:58 pm »
Ти си Единствен што пази/чува службен автомобил. Јас да сум шеф би те наградил.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #953 на: 09 Февруари 2018, 16:18:22 pm »
Ooo...imam pisuvano vo temata za internet poracki kakov problem mi ispadna so voj sluzben avtomobil, mu stavija gps i zabranija da se vozi navecer za licni potrebi i navecer nema kaj da go parkiram ( full e ulicata so vozila, i kaj da go stavam na dr mesto smeta, i po 100 pati me vikaat da go premestuvam ) i go stavam pred mojata garaza, i mi gi blokira komplet moite vozila, i za da gi izvadam niv, moram da ja mrdnam sluzbenata pa da izvadam edna kola, pa pak da ja vratam sluzbenata pred garaza, pa otkako ke se vratam pak istata procedura, a seto toa e oteznato so samata mestopolozba so e gorniste i ne e bas ednostavno mrdni/premesti/parkiraj. I pobarav da mi se odobri 70/80 km mesecno da go vozam toa vozilo navecer zenskata da si ja vratam do doma ( 2.4km vo dvata pravca ) za da ne se macam so moite vozila, i da si gi platam kilometrite ako treba i po dupla cena od potrosenoto. Ne odobrija, a ti zboruvas za nagrada. Nego nema vrska jas cuvam kola, bes razlika moja ili sluzbena, jas se vozam sekoj den vo nejze po nekolku saati i sakam da bide staklo.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #954 на: 09 Февруари 2018, 16:52:06 pm »
Сакав да кажам дека ретки се таквите кои се грижат за службен автомобил. Удри она македонското, исцедиго, па и нафта кради ако можеш.
Затоа би те наградил. А тоа што ставиле гпс јбг. Други штета правеле.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #955 на: 09 Февруари 2018, 17:10:37 pm »
Se impresionira Roci epten od Megs 365, pa gi izmesa brzinive :-D pokazi mu ja sredena na gazdata, sega otkako dobi na zastita i aerodinamicnost :-D i ke ti dozvoli da vozis kolku sakas ;-)  ps sledno od ultimate linijata da probas

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #956 на: 09 Февруари 2018, 18:57:09 pm »
Roci тестирано е 365 и нема да трае искрено толку 365 дена, но трае долго тоа сигурно, баш ке дадеш информација во иднина.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #957 на: 09 Февруари 2018, 19:32:46 pm »
Оф топик
На службено возило да ми каже неможеш да го возиш после работа ке им го остаам на сред раскрсница!прво ти им го чуваш тој автомобил од кражби од удри избегај и да земат да ти направат проблем за 100 км месечно срамота е...Мојата кола веке цела недела скоро ми е на работа, кај што треба да одам,одам со службената.Лани за велигден немав зелен картон на мојата (уште го имав клиото го продавав и затоа не вадев зелен картон)со службена отидов во црна гора на 4 дена и никој никаков проблем не ми направи поминав преку 1200 км (се разбира од мој пари ставав бензин)
Edit една моментална слика од после кафето :) лошо е само за паркирање
« Последно менување: 09 Февруари 2018, 23:57:22 pm Busav »
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #958 на: 09 Февруари 2018, 19:45:31 pm »
Roci тестирано е 365 и нема да трае искрено толку 365 дена, но трае долго тоа сигурно, баш ке дадеш информација во иднина.
I da ne trae tolku dolgo, mn malku se trosi, a e i prelesen za nanesuvanje i brisenje taka da ne e problem i pocesto da se nanesuva  ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #959 на: 10 Февруари 2018, 21:27:25 pm »
Mafra carlux strong beading

Od druga strana meguiars paint protectot malku me "razocara" so beading efectot, nema ubavi kapki vo kruzna forma tuku gi razleva nekako vo nepravilna forma, ama proguglav na net pa vidov deka i tamu pisuva ( odma i proveriv licno i se uveriv so crevoto deka kapka ne ostanuva voda na povrsinata ) deka ima poubav sheeting efect na vodata otkolku beading, taka da oprosteno mu e. Jas edinstveno bi smenil na sisenceto mesto beads like crazy bi pisal sheets like crazy i toa bi bilo toa