Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 348997 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #795 на: 25 Јануари 2018, 12:08:13 pm »
Da i plus imas pp da ne ja rasipuvame temata

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #796 на: 25 Јануари 2018, 12:54:53 pm »
Posle nekoe perenje ke mu ja misli toj sto ja kupil :-) Sega e super nasminkana pred prodazba, osobeno sto ovde se bara momentalen efekt, a ne dolgotrajnost :-)
toa ne mi se dopagja ka pp ultra
PP Ultra e abrazivna pasta sto treba da se raboti na 1500-2000 rpm isto kako drugite finish pasti, ako nemate jasno nesto, jas ne ja koristam racno, treba da se koristi kako sto treba. Jas do sega ne sum slusnal nesto abrazivno da se pere, nego abrazivnoto korektira, ne koristam proizvodi sto se perat.

No sekako sekoj so svoeto mislenje i znaenje.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

drugar prvo si gi pomesal brzinite nesto ,a vtoro izgleda si zaboravil koj te ucese za menzerna a treto posto si zqboravil ete ti covekot ti napisa vo post se ubavo podnauci pa javi se za zbor
Dame togas ako e za mene, jas sum bil vo prezentancija sto se odrzala od firmata na menzerna za nekoja firma vo skopje, tuka nemalo nikakvo obuka, gledas kolku pogresno ti e sve sto zboris, vikas sum bil jas kaj tebe u ubuka, deka pp se pere, se obracas mnogu loso isto taka kako mnogu puta spomnjvam do sega, ( doagas vo forumot spodeluvas nesto so dobra namera i ke te napravat rezil, ke kazuvat deka te obucile i deka treba da ucish da citash, razmisliiiii ova sam ovde go ima.

Inace da znaete ne rabotam samo so edna firma, koristam proizvodi bas od site firmi, imam dobri raporti so site firmi.

Sum nemal nikoas nisto protiv i so dame ama neznam zosto vaka se obrati ovoj put, diskutiranje e normalno se pere ne se pere moze cell den da praime muabet sekoj si ima svoe mislenje, ama rabotata izlese sosema u drugo nivo sto jas se izdavam od ova nivo ne gi sakam ovie muabeti so nikogo, ne se osecam dobro so vakvi muabeti.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #797 на: 25 Јануари 2018, 13:12:44 pm »
Posle nekoe perenje ke mu ja misli toj sto ja kupil :-) Sega e super nasminkana pred prodazba, osobeno sto ovde se bara momentalen efekt, a ne dolgotrajnost :-)
PP Ultra e abrazivna pasta sto treba da se raboti na 1500-2000 rpm isto kako drugite finish pasti, ako nemate jasno nesto, jas ne ja koristam racno, treba da se koristi kako sto treba. Jas do sega ne sum slusnal nesto abrazivno da se pere, nego abrazivnoto korektira, ne koristam proizvodi sto se perat.

прочитај овде што си пишал на цитираното од мене ,инаку не си бил кај мене лично на обука но си бил на презентација и повеќе пати си ме прашувал и си добивал корекни одговори и помош но не е во ред  прво да им кажеш на лугето дека е ова абразивна паста ....

Na kratko >
Power Protect Ultra is the 2 in 1 sealing wax with high gloss effect product from Menzerna. 
PPU was designed for the elimination of fine streaks and holograms whilst laying down a protective film. 
Abrasiveness 2/10 
Gloss level 10/10
 Друго пастата може да се користи и рачно  и машински а за тоа со перењето неможам да те разберам баш  инаку катот на пастата е кат но заштитата на оваа паста е многу краткотрајна и да со некплку перења ќе ја нема .Друго нешто од нас што полираме рачно?

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #798 на: 25 Јануари 2018, 13:28:28 pm »

прочитај овде што си пишал на цитираното од мене ,инаку не си бил кај мене лично на обука но си бил на презентација и повеќе пати си ме прашувал и си добивал корекни одговори и помош но не е во ред  прво да им кажеш на лугето дека е ова абразивна паста ....

Na kratko >
Power Protect Ultra is the 2 in 1 sealing wax with high gloss effect product from Menzerna.
PPU was designed for the elimination of fine streaks and holograms whilst laying down a protective film.
Abrasiveness 2/10
Gloss level 10/10
 Друго пастата може да се користи и рачно  и машински а за тоа со перењето неможам да те разберам баш  инаку катот на пастата е кат но заштитата на оваа паста е многу краткотрајна и да со некплку перења ќе ја нема .Друго нешто од нас што полираме рачно?
PPU was designed for the elimination of fine streaks and holograms

Ova go pisuva ama ne znam zosto vi e tesko da go sfatite,  elimantion of fine streaks and holograms, znaci gi eleminira zasekogas ne e filler da se pere posle nekolku perenja, e sega za zastita jas ne spomnav nisto, zastitata moze da se pere po nekolku perenja no rezultat na kolata ke bide takov samo bez zastita, sto ti e zastita so filleri za ova kola sto go rabktev jas koga ni nema rezultatot da bide vakov, i za 3/4 perenja nema nisto da ostane ke bide ista kako koga dojde, neznam sigurno nekoj sfaca sto mi e poentata.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #799 на: 25 Јануари 2018, 13:35:06 pm »
Racno nema da bide rezultatot ist takov, i vo ovoj slucaj moze da se pobara nesto podrugo, kombinacija filleri dolgotrajnost kako sto e power lock, sto imam videno i slusano kolki dolgotrajna e i so nad 10 obidi da se simne so mnogu teski kemikali.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #800 на: 25 Јануари 2018, 13:41:34 pm »
Go razbrav delot so hologramite ama ovie drugite raboti ne i ova power lock e isto od menzerna  ?Toj e dobra kombinacija na fileri  i silikoni? Ova ozbilno go prasuvam posto ne sum go koristel

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #801 на: 25 Јануари 2018, 13:42:47 pm »
Ili da ne bide samo menzerna, mnogu sakam da probam Carpro Essence Plus, extreme filling, extreme gloss, ostava sio2 zastita sto treba da bide izdrzliva.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #802 на: 25 Јануари 2018, 13:47:44 pm »
Za menzerna powe lock ima mnogu diskusi po internet, testiranja, reviews, sekogas e mnogu gore so oceni. No ocekuvam da probam carpro essence plus, i za ova ima mnogu pofalbi.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #803 на: 25 Јануари 2018, 13:51:29 pm »
Ne mi kaza za power lock stvarno li e mnogu ubava  kombinacija  na fileri ?
« Последно менување: 25 Јануари 2018, 14:01:46 pm dame »

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #804 на: 25 Јануари 2018, 13:53:56 pm »
Za carpro malku gresis postojat dva vida essence  ednata e samo essence a drugata essence plus i nivnata funkcija e mnogu razlicna jas gi imam nekolku godini i mozes da pomines da ti gi pokazam objasnam kako se raboti so niv a moze i da ti gi nabavam istite

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #805 на: 25 Јануари 2018, 13:54:44 pm »
Kombinacia na sinteticni polimeri, neznam dali oba go prasas.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #806 на: 25 Јануари 2018, 13:57:51 pm »
Jas momentalnu sum vo danska i obde moze da se nabavi sve, a gi znam mnogu dobro essence i essence plus kako koga zosto se koristat, navistina lstanav denseka cell den so telefonot moram da rabktam sega.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #807 на: 25 Јануари 2018, 13:59:47 pm »
I mene me interesira za power lockot!
Imam nekolku prasanja?
1.Trajnost ( normalno ako se pere so ph neutral samponi ) ?
2. Sto e sealant, wax, ili polymer?
3. Moze li racno da se nanese ili mora masinski?
4. Dava poveke sjaj ( ko sintetcki vosok ) ili dlabocina na lakot ( ko carnauba vosok ) ?
5. Moze li da se nanese i na neispolirano vozilo?
6. Koi bi bile zamenski proizvodi od dr firmi za power lockot?
@Perfect Car Care  blagodaram za odgovorite.  ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #808 на: 25 Јануари 2018, 14:08:48 pm »
6. Meguirs ultimate liquid i Sonax Briliant wax. Izvini sto ti se ubaciv, a nikoj ne me prasa
P.s. 3. Barem vosok/sealant nemora masinski. Skoro site racno nanesuvaat, retko masinski.
Pozz

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #809 на: 25 Јануари 2018, 14:11:40 pm »
I mene me interesira za power lockot!
Imam nekolku prasanja?
1.Trajnost ( normalno ako se pere so ph neutral samponi ) ?
2. Sto e sealant, wax, ili polymer?
3. Moze li racno da se nanese ili mora masinski?
4. Dava poveke sjaj ( ko sintetcki vosok ) ili dlabocina na lakot ( ko carnauba vosok ) ?
5. Moze li da se nanese i na neispolirano vozilo?
6. Koi bi bile zamenski proizvodi od dr firmi za power lockot?
@Perfect Car Care  blagodaram za odgovorite.  ;D
Da ne ti dadam brz odgovor, koga ke zavrsam od rabkta ke ti odgovoram za site