Автор Тема: Renault Megane 1.5 dCi 2006  (Прочитано 133503 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Renault Megane 1.5 dCi 2006
« Одговори #15 на: 14 Август 2011, 19:18:12 pm »
Меганот е купен јануари 2007 година а произведен е 2006. Мегнот има 1,5 дци мотор со 86 кс не е нисто чепкан у моторот у смисол чип едно друго ама и тоа е у план у преговори сум со стариот иначе многу е економичен троши 4,5 во град и 4.2 и 4.3 на отворено  :)
Ако ве интересира нешо слободно прашајте :)
Да пазиш многу на филтерот за гоириво и самото гориво.Имаат чувствителни пумпи за висок притисок и знаат да направат беља со струготини во дизните.А ако заглават овие знаат да настрадаат и клиповите.Посебно внимание на ова, не сакам да те плашам или разочарувам, добронамерен совет.

Тој проблем го имаа првите серии, ако не се лажам. Посебно тој со 105 кс.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #16 на: 14 Август 2011, 19:33:06 pm »
Еве одговор за осмица меганот е произведен у Бурса, Турција и користи фабрички 195/65/15 гуми кои сеуште не му се сменети фабричките бридџстон кои плачат за мењање со нив иаме поминато 520000 и да и тие се призводство турција ;)
Поздрав
520 000км или 52 000км? се си мислам грешка ќе да си со километрите :) иначе вака мегането изгледа топ на слики.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #17 на: 14 Август 2011, 19:35:05 pm »
Извинете печатна грешка сум додал една нула 52 000 км не 520 000 км ;)

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #18 на: 14 Август 2011, 19:53:37 pm »
Според сервисната книшка филтерот за нафта треба да се мења на секој четврт сервис така да ја до сеа го има сменето само еднаш а за бензинот да... ми имаат кажано и други од почеток коа ја купивме стаавме од лук оил и така едно 2=4 месеци откако не почна моторот да тропа отидовме на серви ми рекоа смени бензинска пумпа и почнав да стаам од макпетрол и беше у ред. е сеа коа се појави ова биодизелот стаав неј добри две години од него ама приметив почна моторот поглано да работи појќе да тоши и си се префрлив на еуро дизел и сеа се е у ред. Се се мислам дали да му стаам од ова ектото на лукоил дали има некој искуство со овој бензин?  ???

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #19 на: 14 Август 2011, 19:55:46 pm »
Меганот е купен јануари 2007 година а произведен е 2006. Мегнот има 1,5 дци мотор со 86 кс не е нисто чепкан у моторот у смисол чип едно друго ама и тоа е у план у преговори сум со стариот иначе многу е економичен троши 4,5 во град и 4.2 и 4.3 на отворено  :)
Ако ве интересира нешо слободно прашајте :)
Да пазиш многу на филтерот за гоириво и самото гориво.Имаат чувствителни пумпи за висок притисок и знаат да направат беља со струготини во дизните.А ако заглават овие знаат да настрадаат и клиповите.Посебно внимание на ова, не сакам да те плашам или разочарувам, добронамерен совет.

Тој проблем го имаа првите серии, ако не се лажам. Посебно тој со 105 кс.
Зависи од конструкцијата на лежиштата на пумпата за висок притисок...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #20 на: 14 Август 2011, 22:49:38 pm »
Според сервисната книшка филтерот за нафта треба да се мења на секој четврт сервис така да ја до сеа го има сменето само еднаш а за бензинот да... ми имаат кажано и други од почеток коа ја купивме стаавме од лук оил и така едно 2=4 месеци откако не почна моторот да тропа отидовме на серви ми рекоа смени бензинска пумпа и почнав да стаам од макпетрол и беше у ред. е сеа коа се појави ова биодизелот стаав неј добри две години од него ама приметив почна моторот поглано да работи појќе да тоши и си се префрлив на еуро дизел и сеа се е у ред. Се се мислам дали да му стаам од ова ектото на лукоил дали има некој искуство со овој бензин  ???
Другар колава е дизел не е бензин ;D
И не се вика бензиска пумпа кај дизел,него се вика Бош пумпа (правилно:пумпа за висок притисок)
 ;)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #21 на: 14 Август 2011, 22:55:09 pm »
Според сервисната книшка филтерот за нафта треба да се мења на секој четврт сервис така да ја до сеа го има сменето само еднаш а за бензинот да... ми имаат кажано и други од почеток коа ја купивме стаавме од лук оил и така едно 2=4 месеци откако не почна моторот да тропа отидовме на серви ми рекоа смени бензинска пумпа и почнав да стаам од макпетрол и беше у ред. е сеа коа се појави ова биодизелот стаав неј добри две години од него ама приметив почна моторот поглано да работи појќе да тоши и си се префрлив на еуро дизел и сеа се е у ред. Се се мислам дали да му стаам од ова ектото на лукоил дали има некој искуство со овој бензин  ???
И не се вика бензиска пумпа кај дизел,него се вика Бош пумпа (правилно:пумпа за висок притисок)
 ;)

Грешка си јове ова е commonrail нема класична бош пумпа ;)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #22 на: 14 Август 2011, 23:06:10 pm »
 ;)

смени бензинската пумпа во смисла местото кај што точи гориво.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #23 на: 14 Август 2011, 23:29:39 pm »
Ок  ;)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Присутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #24 на: 15 Август 2011, 19:34:53 pm »
Aj dobrodojde kolega,konecno u garazava uste edno megane,uste mnogu bezgrizni kilometri da si pomines i ic gajle da si nemas,samo redovno odrzavanje i nema da imas problemi.Filterot za nafta menuvaj go najkasno na 30000km,mnogu losa nafta imame i redovno stavaj mu aditiv.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #25 на: 15 Август 2011, 21:03:27 pm »
Со француските коли треба да се однесуваш нежно-како со девојка!
Ако ја милуваш ке те слуша,ако не си го наебал.

Одличен примерок на модерен француз ;)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #26 на: 16 Август 2011, 00:11:56 am »
Со француските коли треба да се однесуваш нежно-како со девојка!
Ако ја милуваш ке те слуша,ако не си го наебал.

Vo mojot slucaj ne bese taka.
Sto pogrubo podobro i rabotese "motorot".
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #27 на: 16 Август 2011, 19:13:58 pm »
Aj dobrodojde kolega,konecno u garazava uste edno megane,uste mnogu bezgrizni kilometri da si pomines i ic gajle da si nemas,samo redovno odrzavanje i nema da imas problemi.Filterot za nafta menuvaj go najkasno na 30000km,mnogu losa nafta imame i redovno stavaj mu aditiv.
Фала колега и општо на сите колеги на гостопримството! Баш ми е драго што тука најдов некој Рено фан бидејќи јас сум излеа еден од ретките подржувачи на Рено во Македонија и конечно најдов некој на иста бранова должина ;) повеќе има противници отколку фанови на оваа марка. Така да поздрав и се најдобро!!

Присутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #28 на: 16 Август 2011, 21:03:16 pm »
ic da ne ti e gajle kolega sto mislat drugite,gledaj tebe da ti e dobro,ga uzivas i da ti vrsi rabota,ic muva da ne te lazi.Mozes da vidis vo mojata garaza deka ova mi e cetvrti megan i uste ne se otkazuvam.Samo cuvaj go kako sto treba i gajle nemas.Izvinete za latinicava,pisuvam od tel.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #29 на: 16 Август 2011, 21:51:16 pm »
Фала колега и општо на сите колеги на гостопримството! Баш ми е драго што тука најдов некој Рено фан бидејќи јас сум излеа еден од ретките подржувачи на Рено во Македонија и конечно најдов некој на иста бранова должина ;) повеќе има противници отколку фанови на оваа марка. Така да поздрав и се најдобро!!

Ти не се замарај што пишуваат другите, на крајот на краиштата ти си тој што го вози тоа возило ;)