па ти вака како шо кажваш, до сега имаш исплатено два ксенон кита. 5 години по 1200ден годишно за сијалички никакви... ете ти ксенонче, плус реното гледам и леќи си има фабрички... милина ќе ти дојди. Следен пат бери пари, и мести си ксенон, сега барем ефтини се по 2100ден е китот.
А кој ми гарантира дека ксенонот нема да ми цркне за 2-3 месеци? Да не испадне после да давам пари за ксенон сијалици па да ми испадне ѓавол ипол... На Меганот сијалиците се многу проблематични... Или пак ова се дешава само кај мене?
па имаат гаранција, некои даваат гаранција на целиот кит, со се сијалици една година, а некои без сијалици.... ти ќе земиш од тој со гаранција на целиот комплет. А и не би било лошо да се распрашаш дали другите имаат ваков проблем како кај тебе.
п.с Колку шо разбрав јас, ко го монтираја кај мене, ксенонот си има посебна инсталација, со посебни трафо кутии, и џекчето од колата го користи само за врска помеѓу ракетата и ксенонот, односно само за негово палење и гасење. Па според мене не би требало да има некој проблем со сијалиците. Нека појасни гоогле поубаво, пошто тој монтира и знае повеќе.