Автор Тема: Регистрација и технички преглед  (Прочитано 309936 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Одг: Регистрација и технички преглед
« Одговори #45 на: 05 Мај 2014, 17:26:57 pm »
Абе да, ама некој ќе ја пројде на лента, а друг ќе си ја заврши својата работа додека е колата на лента. Мене ме интересира кои припаѓаат во втората група :)
Сепак тврдам за здружение, па ако им нагласиш и амортизери ке ти проверат и светла и издувни гасови ке ти мерат ако сакаш. Баш поради овие причини здружение немаат работа, бидејки они стварно тресат и ако нешто нечини или ке те вратат тоа да го оправиш или ако се буниш многу ке ти опнат записник па ти сликај се.
Конкретно ова го прават на постарите возила, ова последново не важи за тебе ;)

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #46 на: 05 Мај 2014, 17:28:39 pm »
Нас здружение порано редовно не вракаше, чале увек вриеше кога ке дојдеше регистрација и ке не вратеше тој брклето што работеше во Кисела вода. :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #47 на: 05 Мај 2014, 17:37:58 pm »
Тоа што ве враќал било за ваше добро. Него му е сеедно дали ке ве врати или ке искршите глава некаде.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #48 на: 05 Мај 2014, 17:44:59 pm »
Знам, на претходната страна си пишав дека ок е да те врати ако се потврди дека нешто на возилото е неисправно, а не да те пушта и да ти рече еј ок си, само задно десно не ти кочи, провери си. ;)
Некој ке го направи, али генерално доста луге не се замараат и ке си речат ајде ке го направам и после кога ке се случи бељата цацко е крив.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #49 на: 05 Мај 2014, 18:26:57 pm »
Баш така!

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #50 на: 10 Јули 2014, 22:27:13 pm »
Дечки,едно прашање,дали при земање на автомобил од друг град,пример Охрид,за одјава на таблици морам и јас лично да бидам таму или можам да ги пуштам по бус па предходниот газда да ги одјави?
За полото,не ми текнува како беше,знам идев за КУ,ама мислам баш ништо не потпишував.
Нешто ко да наслушнав можело и кај нас,т.е во градот кај живееш,да се одјавуваат,дали е тоа точно?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #51 на: 10 Јули 2014, 22:42:15 pm »
Пробај појди у мртв со купопродажниот договор и таблиците. Може ќе ти кажат нешто паметно таму на шалтер...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #52 на: 10 Јули 2014, 22:49:37 pm »
mora da se odjavuva tamu kaj sto e registrirano, i ne mora da bides prisuten, moze i nekoj drug da ja odjavuva. Barem jas vaka sum postapil so dve koli...

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #53 на: 10 Јули 2014, 22:50:35 pm »
Возилото менува двајца сопственици едноподруго.Значи пример,јас го купувам од Охрид и одма го продавам на пријател.Сега јас морам да го бркам првиот сопственик за одјава,или пријателов ќе си среди тоа?
Малку ми изгледа заебана ситуација,бар мене така ми изгледа и не ми е јасна.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 10 Јули 2014, 22:53:25 pm »

Сигурен сум дека може пријателов сам да си заврши работа. Само дали мора да оди до Охрид - не знам. Пријателка моја пред некое време сама беше да ја одјави колата во местото каде што ја купила без присуство на стариот сопственик. Само со купопродажен и во местото во кое ја купи колата. Ова е пред месец дена отрпилика. Дали нешто се сменило во меѓувреме, не знам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #55 на: 10 Јули 2014, 22:56:20 pm »
Така,така,фала за инфо во секој случај.Ајде ќе видам што како ќе биде,па ќе кажам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #56 на: 11 Јули 2014, 21:10:48 pm »
оној на кој се води сообраќајната од другиот град, тој мора да го одјави возилото во тој град. тој што го купил, не е потребно да биде присутен. меѓутоа некој треба да ги однесе таблиците и сообраќајната во тој град. е сега како си се пазарел кога си ја купил и продал колата.. кој ке трча независно е... во секој случај може твојот пријател да заврши работа и сам, без тебе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6168
« Одговори #57 на: 11 Јули 2014, 21:25:15 pm »
Возилото менува двајца сопственици едноподруго.Значи пример,јас го купувам од Охрид и одма го продавам на пријател.Сега јас морам да го бркам првиот сопственик за одјава,или пријателов ќе си среди тоа?
Малку ми изгледа заебана ситуација,бар мене така ми изгледа и не ми е јасна.

Изгледа заебано, ама не е, всушност.

Во принцип, продавачот ги одјавува таблиците. Но, речиси секогаш, во договорите за продажба на моторно возило стои одредба дека и купувачот може да ги одјави таблиците.

Одиш со таблиците и со договорот. Во полиција ќе проверат по број на шасија дека се работи за конкретното возило, иако не е сообраќајната на подоцнежниот продавач.

Е сеа, ако сака некој да те ебава во полиција, ќе те ебава, да знаеш. Во принцип, не би требало.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #58 на: 11 Јули 2014, 21:34:17 pm »
Мора легално да може да ги одјави купувачот со купопродажен договор. Што ако јас ти продадам кола, а не стаиме (глупа) калузула во договорот, и си отидам во Америка? Никад нема да може да ја регистрираш таа кола?! Едноставно, мора да може.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6168
« Одговори #59 на: 11 Јули 2014, 21:36:49 pm »
Република Македонија.