Автор Тема: Автомобил на Годината 2011  (Прочитано 11376 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Одг: Автомобил на Годината 2011
« Одговори #15 на: 25 Јануари 2011, 12:18:52 pm »
@Falanga: Појма сум немал дека почнал да се продава :) А зашто онда еве, на европско тржиште уште нема Опел Ампера? Истата кола е, само со друго знакче... Или има, ама толку ме интересираат електро-мобили, па „сум се потрудил“ да дознаам? :)

@gOJDO: E? Сиријасли? ;) Знам бе па ти дека има компанија Тесла, што прави „бззз-мобили“, не су саде од планињено симнат :D Имаат едно интересно моделче, што не знам дали го почнаа, а што многу наликува на Aston Martin/Jaguar. Ми лајк дет... Али уит а гасолин енџин :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #16 на: 25 Јануари 2011, 12:25:50 pm »
Има сега и второ. Инаку тоа првото е многу симпатично и секси, само што за мене е мало. Имав можност да го гледам во живо во една прилика. Од 0 до 100 развиваше за 7-8 секунди ако не се лажам. А ти дека не си од планиње, говори фактот што сеуште се возиш со грдосијата Лансер покрај златно Когаре.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #17 на: 25 Јануари 2011, 13:41:28 pm »
@Falanga: Појма сум немал дека почнал да се продава :) А зашто онда еве, на европско тржиште уште нема Опел Ампера? Истата кола е, само со друго знакче... Или има, ама толку ме интересираат електро-мобили, па „сум се потрудил“ да дознаам? :)
Земено од Википедија:

The Volt has been on sale in the U.S. market since mid-December 2010,[4][5] and displaced the Toyota Prius as the most fuel-efficient car sold in the United States.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #18 на: 25 Јануари 2011, 14:14:03 pm »
Има сега и второ. Инаку тоа првото е многу симпатично и секси, само што за мене е мало. Имав можност да го гледам во живо во една прилика. Од 0 до 100 развиваше за 7-8 секунди ако не се лажам. А ти дека не си од планиње, говори фактот што сеуште се возиш со грдосијата Лансер покрај златно Когаре.

Well FINE!!! Идам у гаража, се затварам подугачок период, и праам Трансформерс на Лансерот, али овој пут „Трансформерс“ ќе има поента!!! Screw you Michael Bay! Screw you Shia Le'Blabla! Screw me Megan Fox!!! :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #19 на: 25 Јануари 2011, 16:11:35 pm »
Шо ќе праиш бе у гаража, тутун да не нижиш? Инаку на меган кажии да ме скр'уне и мене еднаш за среќа.

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #20 на: 26 Јануари 2011, 00:02:26 am »
A jas ke vi ja pratam od tuka....ali ona bira u koj kola se vozi...ako ne e pojacana i cipuvana ne vlegue.....soryy gOJDO tuka ti ispagas od konkurencija :D ;D :D....a za velestrumf ke vidime sto ke izbaci od garaza!

Just kidding gOJDO, da ne me svatis pogresno ;)
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен 0k0

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #21 на: 05 Февруари 2011, 12:02:58 pm »
Нашите пријатели од Авто+, по 16-ти пат организираат доделување на награда за Автомобил на Годината во Република Македонија. Годинешните кандидати се следните:

- Alfa Romeo Giulietta
- Audi A1
- BMW X1
- Citroen DS3
- Dacia Duster
- Hyundai IX35
- Kia Venga
- Mitsubishi ASX
- Opel Meriva
- Renault Fluence
- Toyota Prius
- Volvo S60

Да не редам слики, сите ги знаете возилата кои се и што се. Повеќе информации се достапни на веб-сајтот на Авто+.

Повелете со дискусија, само нека остане на културно ниво. :)

А киртериумите за избор за победникот како ќе се избира, ги има негде? Не ги најдов на сајтот. Пошто вака ептен е субјектвна дискусијава, не дека тоа не се бара :)

Отсутен Borsa

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #22 на: 05 Февруари 2011, 17:09:48 pm »
Според мене на прво место Alfa Romeo Giulietta на второ Volvo S60 и на трето BMW X1

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #23 на: 05 Февруари 2011, 18:52:11 pm »
Еве го според мене редослед на првите тројца:

1. Alfa Romeo Giulieta
2. Citroen DS3
3. Hyundai IX35

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #24 на: 05 Февруари 2011, 21:06:19 pm »
Мислам дека оваа ранг листа е тотална утка. Ваква листа воопшто и не треба да се прави, зошто не е возможно да се направи.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #25 на: 06 Февруари 2011, 19:03:42 pm »
Не ги знам точно критериумите кои се, али се земаат во предвид повеќе работи, меѓу кои и цена, соодветност за наш пазар, практичност, дизајн (мада ова е субјективно), перформанси, управиливост, итн.

Лично мислам дека прошлата година Астрата беше правилниот избор, а за годинава стварно не знам. Нема нешто што ЕПТЕМ се двои. Глеам дека углавно луѓе типуваат на Алфата, а и ја некако се вртам натаму, иако лично многу повеќе мерак ми праи DS3.

Ама сепак, не би да шпекулирам, наскоро ќе знаеме сите. :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #26 на: 07 Февруари 2011, 10:55:15 am »
A jas ke vi ja pratam od tuka....ali ona bira u koj kola se vozi...ako ne e pojacana i cipuvana ne vlegue.....soryy gOJDO tuka ti ispagas od konkurencija :D ;D :D....a za velestrumf ke vidime sto ke izbaci od garaza!

Како да не те сватам погрешно? Сакаш да кажеш дека Меган нема да ме е*е? Епа неможе бе така! Се љутам! Или и мене или никој!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #27 на: 07 Февруари 2011, 15:45:35 pm »

Како да не те сватам погрешно? Сакаш да кажеш дека Меган нема да ме е*е? Епа неможе бе така! Се љутам! Или и мене или никој!

Пфффф... Нига плиииззз... Коа ќе и’ се избацам со Когарето, немаш апсолутно никакви шанси!! Е сеа, ако се решиш и ти за некој таков и/или сличен потфат, then it's ON! Let the battle commence!! :D