Автор Тема: Dieta za slabeenje  (Прочитано 11839 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Dieta za slabeenje
« на: 11 Март 2014, 16:23:10 pm »
Ajde da otovram tema cisto za nas elegantno popolnetite sto maka macime so visok kilaza.
Stalno sum imal nekoja zlatna kilaza 85kg. No poslednive 2-3 godini otidov na 105kg. Koj stvarno mi smetaat i na dvizenje i na sevkupnoto funkcioniranje vo zivotot.
Lani se pomaciv 2 nedeli trcav skoro sekoj den karsi vero vo parkot oblecen kako mecka zada se potam jadev za rucek po edna kriska leb a za dorucek i rucek samo musli..isfrliv najgolema zavisnost blago i gazirani sokovi i za toa vreme simnav 5kg no zimovo i praznicive mi rasplakaa majkata sega pak sum 105kg.
Nemam fizicka aktivnost nikakva celo vreme pred kompjuter se jade blago na veliko i leb po 2-3 kriski,navecer redovno se posetue 7ca ili po nekoja pizza.
Denovive povtorno aktivirav istiot recept od lani pa kje vidime.
Nekoj so sovet ili recept neka pise slobodno da resime problemov samo nemojte onaa Ananas dieta

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Dieta za slabeenje
« Одговори #2 на: 11 Март 2014, 16:30:35 pm »
ако ти е за на брзинка,протеинска диета

јадеш исклучиво само протеини(месо,јајца итн.) првата недела околу 2-3 кила,втората можеш и до 10 да симнеш ама чим се вратиш на стара исхрана ги враќаш

барем за мене најефективна диета е да не исфрлаш ништо туку само да намалиш со мрсно и благо намали многу да речеме 70%
со се останато околу 30% и барем 2-3 пати неделно спортувај нешто

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #3 на: 11 Март 2014, 16:31:46 pm »
и ја имам 105 кила и никому ништо :D
здраво треба да се храниш а тоа дали си трчал или не не ти игра некоја улога

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #4 на: 11 Март 2014, 19:57:55 pm »
Напротив, огромна улога има вежбањето. Со вежбање не мора екстремно да гладуваш туку калориите ќе ги трошиш преку вежба + во ситуации со прекумерна тежина со помош на правилни суплименти нема кожата да ти висне ко на баба. Гратис добиваш по некое мускулче.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5 на: 11 Март 2014, 20:12:24 pm »
Јас 10кг се здебелив па неможам да се поднесам,додуша и толкав чоек сум колку едно шише од литар и пол...За слабеење,сега со постењето ке ги скинам тие 10-тина кг,за вежбање некако мие мака... ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #6 на: 11 Март 2014, 20:15:08 pm »
ради тоа реков дека имам 105 и никому ништо :) :) :)
ако имаш килажа незначи дека си дебел

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #7 на: 11 Март 2014, 21:20:16 pm »
Мече 105 да напука низ врата нема да го собира. :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Re: Dieta za slabeenje
« Одговори #8 на: 11 Март 2014, 21:24:31 pm »
Извежбај Insanity, со следење на исхрана и све друго :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9 на: 11 Март 2014, 22:34:51 pm »
Томе Колтовски,јас 106 ако начукам ке се тркалам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #10 на: 11 Март 2014, 22:50:21 pm »
Слабеење е мооогу едоноставно ако си карактер. Претходното лето со вежбање и диета ослабев 22 кила за 34 дена. Пред некое време се стаив 2 недели на истата исхтана стопив 7 кила без вежбање.

Не е работата колку кочичински јадеш него шо јадеш.

Оброк 1: 50 грама овес со ниско мастен јогурт

Оброк 2: Цеден цитрон, стек(варен во 3 води) или туна во сојно масло исцедена нормално и салата (патлиџан, краставица, маслинки)

Оброк 3: Исто

Оброк 4: Исто

Оброк 5: 5 белки од јајца

Следниот ден истото само разликата е у првиот оброк. Еден ден внесуваш јаглехидрати вториот не. Ја си праев банана со чаша баланс плус у блендер, ем е преубаво ем заситува. Пробај 1 недела издржи после ти е рутина. Многу ми помогна.

П.С - Туна не треба повеќе од 3 пати во неделата зашо ќе го дигнеш железото.

П.С 2 - Многу вода треба да се пие. На 20 кила литар. Ти со твоите 105 кила треба да пиеш 5 литри на ден. Колку и да вежбаш ако не пазиш на исхрана нишо. Резултати ти се 30% од вежбање 70% од исхрана. Проверена работа ми е ова ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11 на: 12 Март 2014, 02:48:32 am »
1литар на 20 кила? ја бе треба 8 литри да пијам на ден? јес да сум крупен ама па не сум нислки коњ ебаго, па толку вода на ден...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #12 на: 12 Март 2014, 06:51:53 am »
Ако си буден 16 саати испаѓа по 0.5 литри на саат шо и не е така многу али сегде треба да си со шишенце.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #13 на: 12 Март 2014, 08:24:10 am »
0.5 литри течност.

Онак ќе треба да спие во WC од мочање со 0.5 литри течност на саат.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #14 на: 12 Март 2014, 08:53:48 am »
Теретана му е мајката, најди 2 саати во денот. А за загревање вртење на тоа точакот 20-30 минути, вежбање и за крај трчање 10-20 минути (и Л-карнитин може да си земеш за поголем ефект, а и вода ке пиеш по 1.5-3л за вереме на вежбањето). На исхраната ке внимаваш малку повеќе, на napumpajse.com види што јадења препорачуваат ;D
Jас овака ослабев пред 4-5 години од 96-97 кила на 72 за 3-4 месеци, и што е поважно ке си го подоформиш телето колку толку. Сега одражавам 75-80 кг тежина со повремено вежбање.