Автор Тема: Ново радио-цд или чејнџер за Мерцедес E270 CDI W210  (Прочитано 6126 пати)

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 247
Дали да го сменам фабричкото радио што е на касета но има и дугме за ЦД, па се мислам да му ставам чејнџер во гепек или да си земам комплет ново радио-цд?
Дали со новото ќе добијам поквалитетен звук на вградените 8 звучки или ќе ми треба и дополнително појачало и слично?

Инаку вакво е

Uploaded with ImageShack.us
fb.com/olikomerc

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Ново радио-цд или чејнџер за Мерцедес E270 CDI W210
« Одговори #1 на: 11 Август 2011, 00:24:18 am »
Ја не би му ставал друго , ова што си е оригиналот си е таман вклопено со маската на колата , јас на мојот што го имав порано му најдов радио со ЦД оригинал од тој мерцедес па му го ставив значи од последните модели на w210 , првен ставив едно сиво и многу грдо личеше , ако најдеш оригинал за в210 со ЦД стај му ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #2 на: 11 Август 2011, 00:25:03 am »
Абе и престави се таму кај што треба , не се срами ;D

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 11 Август 2011, 00:33:26 am »
Да и мене не ми се мења, оригиналот баш добро си работи и изгледа убаво во склад со целата маска плус со команди на воланот, а гледам има дугме за ЦД па има ли негде да се продаваат уште тие шаржери(чејнџери) да му ставам едно такво, пошто сега преку оние FM модулатори со усб стик го користам ама звукот знае да се изобличи не е тоа тоа :D

За претставување деновиве кога ќе земам таблици, вчера ја земав колата :)
fb.com/olikomerc

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #4 на: 11 Август 2011, 00:35:25 am »
Мењај, ама за квалитетно радио. Не за ефтини глупости. Сигурно квалитетот ќе биде далеку подобар од фабричкото радио, а подоцна и ќе ставиш вуфер и ќе смениш звучници.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #5 на: 11 Август 2011, 00:43:22 am »
Да и мене не ми се мења, оригиналот баш добро си работи и изгледа убаво во склад со целата маска плус со команди на воланот, а гледам има дугме за ЦД па има ли негде да се продаваат уште тие шаржери(чејнџери) да му ставам едно такво, пошто сега преку оние FM модулатори со усб стик го користам ама звукот знае да се изобличи не е тоа тоа :D

За претставување деновиве кога ќе земам таблици, вчера ја земав колата :)
Значи ако купуваш друго радио глеј да биде соодветно со маската , или најди од мерцедес оригинал , а и зошто не му клаиш шаржер најубаво , и Гојдо он си има се у колата и звучки се зошто да ги менува ;D

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 11 Август 2011, 01:02:14 am »
Изглеа шаржер ќе ставам само незнам како идат со цените а и нигде ги нема за продавање :)
fb.com/olikomerc

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #7 на: 11 Август 2011, 01:12:20 am »
Можам да ти најдам Цд плеер за мерцедес Е класа со ЦД саржер и припрема за навигација со него 110еу е а изгледа вака  :

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17573
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8 на: 11 Август 2011, 01:16:29 am »
Друже, Мерцедесот ти има команди на волан ако добро гледам. Тие ќе ти бидат нефункционални со новото радио, доколку не решиш да купиш и соодветно конверторче кое чини близу 50 евра ако сум добро информиран. Ако веќе командите на волан ти се вишок и не ги користиш, ново радио нека ти биде примарна цел.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #9 на: 11 Август 2011, 01:19:00 am »
Друже, Мерцедесот ти има команди на волан ако добро гледам. Тие ќе ти бидат нефункционални со новото радио, доколку не решиш да купиш и соодветно конверторче кое чини близу 50 евра ако сум добро информиран. Ако веќе командите на волан ти се вишок и не ги користиш, ново радио нека ти биде примарна цел.
Ова што е на сликата погоре со ЦД е од Е класа модели , и нема да има проблем со командите на волан пак ќе си ги има ;D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17573
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10 на: 11 Август 2011, 01:20:47 am »
Поддржуе MP3? Ако има и тоа чудо, нека не се мисли нека си го земе.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #11 на: 11 Август 2011, 01:23:08 am »
Поддржуе MP3? Ако има и тоа чудо, нека не се мисли нека си го земе.
Мислам дека подржуе не сум сигурен , да се распрашам убаво , инаку неговиот мерцедес е 100 % од редизајнот а сите редизајни се со  ваков волан со команди на него , а за радијата ги има со касети како кај него и со ЦД како ова горе , и таман ќе се вклопи ;D

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 11 Август 2011, 01:28:25 am »
@DareBmw
Комплет ли CD-Radio со шаржер за 110 евра? Ако за таа цена ми ги најдеш и двете да се договараме некако?

Иначе и не ми е битно да чита мп3...

А мерцедесот е ваљда редизајн од 2000 год е, и со ниво на опрема AVANTGARDE
fb.com/olikomerc

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #13 на: 11 Август 2011, 01:32:08 am »
@DareBmw
Комплет ли CD-Radio со шаржер за 110 евра? Ако за таа цена ми ги најдеш и двете да се договараме некако?

Иначе и не ми е битно да чита мп3...

А мерцедесот е ваљда редизајн од 2000 год е, и со ниво на опрема AVANTGARDE
Значи редизајн е кај тебе ќе одговара , инаку иде комплет со шаржер , да се вратам од одмор па ќе најдеме не е проблем имам еден дечко со тие работи што се ебава ;D знам дека за 110 еу има ист таков комплет ;D

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 11 Август 2011, 01:40:32 am »
Важи ај таман и ја да го регистрирам за една недела па ќе дојдам накај скопје ќе се договориме :)
fb.com/olikomerc