по годините шо ги има 90% е со 10ка болц,најлесно се глеа отвори го капакот од преносот и измери ја осовината од радилицата ако е 13мм е 10ка ако е 16мм е 12ка болцната.иначе YWL китови имаше порано во кеко моторс и велешките продавници.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Сполај ти, баш ќе побарам
Еден update... си купив 70сс кит за Кивејот, го наместив, си легна тамам. Немаше YWL, земав генерички китајски од Кеко моторс ( не ми се даваа 200 еур за Малоси) демек не биле лоши, вака солидно ми изгледаше изработката, за качеството на металот, време ќе каже
Е сега, не ми се гледа некоја голема разлика со 50ката што ја имаше од мајка... не е полошо, ама ни подобро нешто не осеќам да е. Демек без мењање ролни, нема да има поголема мах.брзина, ама очекував бар малку поголем момент на тргање. Си нарачав сет различни дизни за карбураторот, да си поиграм кога ќе стигнат.
Молам за предлог од поискусните, што би имало смисла да се направи понатаму за троа повеќе сила... дали друг издув (на моторчето се е фабрично, освен 70сс Китот, нели), дали со Ролни да си играм, дали некој филтер на усис место таа кутијата со сунѓер, дали нешто четврто?
Благодарам однапред
Едит: болцната беше 12ка