Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 508947 пати)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
Одг: Скутерчиња
« Одговори #2415 на: 02 Јуни 2014, 23:18:51 pm »
Ne ti raboti slikata,klip baraj vo motoparts vo veles a i elektricna pumpa ima i kaj niv i kaj jove-aprilija
абе скап многу масината не вреди толку !!!
:D :D :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2416 на: 02 Јуни 2014, 23:39:41 pm »
Епа скапи се тие клипови пошо се произведени во помал број и ретко кој ги купува,мада цените им се набиени кај нас ако сакаш од ибеј да побараме да нарачаме.

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #2417 на: 02 Јуни 2014, 23:58:13 pm »
значи вака , брат ми вози kymco super 9 па има некој проблем со струјата ... значи скутерот работи се во ред се додека не се запалат светлата ( со позиција работи исто добро )  но кога ке ги запалам светлата на мала гас гасне а доколку е 1/3 затрокира малце и знае да изгасне , доколку е веке гаста 1/2 или над тоа исто е се во ред ( веројатно пошто произведува повеке струја )  ,  пробав нова свекица и ново светло не е до тоа , исто така не би требаало да е до бомбина магнет и остали ствари пошто без светла работи се во ред... е сега се сомневам на реглерот .... пошто тоj e споен со светлата жмигавците и останати ствари...но да не го менувам беспотребно па да испадне некој друг дека е проблемот дали има некој поискусен околу ова.... ? :)

• Сениор
« Одговори #2418 на: 03 Јуни 2014, 00:04:51 am »
На тој мотор светлата работат само кога е моторот запален така,струја влечат директно од алтернаторот и на мала гас влече струја која создава оптеретување на алтернаторот при што моторот гаси,нека ја покачи малце гаста на лер и нема да има проблем.

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
« Одговори #2419 на: 03 Јуни 2014, 00:17:17 am »
На тој мотор светлата работат само кога е моторот запален така,струја влечат директно од алтернаторот и на мала гас влече струја која создава оптеретување на алтернаторот при што моторот гаси,нека ја покачи малце гаста на лер и нема да има проблем.

друже и јас мислев дека е тој проблемот....значи прво тоа го пробав и ништо .... затоа и пишав дека проблемот го прави и на 1/3 гас значи не е само кога е на лер гас скутерот .... овде нешто е околу струјата ( реглер , реле ....нешто слично ... но бидејки не се разбирам многу во електриката затоа и прашав )

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2420 на: 03 Јуни 2014, 00:33:11 am »
сте ставиле појаки сијалици одошто треба. на тој скутер треба да има МАКСИМУМ 35 ватна сијалица.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
« Одговори #2421 на: 03 Јуни 2014, 01:42:43 am »
сте ставиле појаки сијалици одошто треба. на тој скутер треба да има МАКСИМУМ 35 ватна сијалица.

Sijalicata e fabricka philips h4 35w ... No mislev da ne e nesto vo red so nea i ja zameniv so nova isto 35w ....i pak istiot problem...

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2422 на: 03 Јуни 2014, 01:52:59 am »
Имам скутерче Sym jet sport X 50 па сакам да купам некој ауспух. Кај нас има само џианели па ме интересира кој џианели е најдобар за стандард машина, next, extra, reverse ili record?

Исто ме интересира колку ќе се покачи потрошувачката која сега е од 3.5-4л? Ако се покачува од 5л нагоре ич не купувам ;D

• Сениор
« Одговори #2423 на: 03 Јуни 2014, 11:22:02 am »
Имаш и поефтина варијанта од фирмата Bulet копија на Теcnigas ауспуси во кеко моторс,потрошувачката не би требало да ти се покачи поше од 4.5 литри.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #2424 на: 03 Јуни 2014, 20:49:40 pm »

Sijalicata e fabricka philips h4 35w ... No mislev da ne e nesto vo red so nea i ja zameniv so nova isto 35w ....i pak istiot problem...
imas problem so elektronikata toest legendarnata crna kocka za struja, toa e edno  aa dr ima edno malo kako regulator za struja pred elektronikata moze i do nego da e veke imav probano kaj moj drugar i se si bese okej , bidejki toj ima podrugo palenje od kineskite veke tamu go nema posebniot namotaj so sitrni zici za palenje nego site namotiki imaat debela zica!!!

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #2425 на: 03 Јуни 2014, 20:52:13 pm »
Епа скапи се тие клипови пошо се произведени во помал број и ретко кој ги купува,мада цените им се набиени кај нас ако сакаш од ибеј да побараме да нарачаме.
а како кај нас ке стигне од ибеј???? ајде да видиме сто има како има ако е ефтин да земеме оргинал ако не да го пребусам цилиндарот и се фака од МЗ 150цц ама несакам такви преправки!

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2426 на: 03 Јуни 2014, 21:54:03 pm »
Имаш и поефтина варијанта од фирмата Bulet копија на Теcnigas ауспуси во кеко моторс,потрошувачката не би требало да ти се покачи поше од 4.5 литри.
А знаеш колку му се движи цената? Оти гледав на страната што му е ама не најдов ништо за ауспуси. Иначе од next ili extra v2 кој е подобар за стандард клип и цилиндар?

• Сениор
« Одговори #2427 на: 03 Јуни 2014, 22:38:08 pm »
4500 лакиран а 5000 е мислам хромиран.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #2428 на: 04 Јуни 2014, 00:15:20 am »
Е будала бе... ;D Уште 100км нема, он ауспух.. ќе ми набиеш комплекси ;D :D :D :D

Нека брчи за убаво !

• Сениор
« Одговори #2429 на: 04 Јуни 2014, 00:29:54 am »
Спенс не сум земал ја уште бе :D иначе ја од србија ќе си земам хромиран поефтини се таму :D Иначе за потсетување со вакув ауспух иде и полесна ролна и потврди федерчиња иначе може помалце да ви оди и од стандардниот ауспух.