kako mozam da proveram vodnata pumpa na apriliava deka raboti ok?
prethodno ne krevase temeratura pri vozenje sea mi kreva do 3 crticki optimalno i taka stoi, a i mi gusi nesto nad 70, a na ladenjeto e povrzan i vakumot za benzin ..
би требало и термостат да има кој отвара и затвара од хладњак кон мотор... тој може да ги ебе кокошките... касно отвара и практично цлео време ти е прегреана или делумно по загреана...
претпоставка само... запали го во место и следи ја температурата.. кога ке се крене малку над 2-ра цртичка пипни го хладњакот.. ако сеуште е ладен тоа е тоа...
Ова изгледа во ред .. како што загрева така и цревата се загреваат како и хладњакот ..
Е сеа, коа ке стиснам затворам цревото кое носи воздух во филтерот, скутеров си работи нормално (а нели, нема воздух па треба да гаси) Усисната грана ми е нова, нов е филтерот, кутијата е стакло, цревото кое ја поврзува кутијата филтерот за воздух и карбураторот беше напукнато малце, но и пред да се јави овој проблем, а работеше и идеше топ.
Е сеа, вадам свекица, позамастена? На ауспух иде некако по течна смеса од тоа што согорува, а не е повеке на уље ..