Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509616 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
Одг: Скутерчиња
« Одговори #4065 на: 18 Јули 2023, 12:13:12 pm »
Уште пластики странична и предна останаа и машината и амортизерите, а баш деновиве ќе побарам снимка од другар.
Едит:
1 минута и 31 секунда (или цело видео) на Априлиата покажува 60, а на gps 57. Таа е брзината што ја бараш. Подоцна на 50 км/ч. реална е 47.

Нестор ова е мојата априлија, дамјан делпизе од мене ја зема.  Он и стави рејсинг палење, китот радилицата карбураторот ауспухот јас ги монтирав додека беше кај мене.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #4066 на: 18 Јули 2023, 13:21:37 pm »
wow, 110 km/h на вакво моторче, сигурно мислиш дека секој момент ќе си ибеш стрината :))))

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5921
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4067 на: 18 Јули 2023, 14:20:37 pm »
70ката стејџ 6 мк2 со јасуни ц16 и делорто 17.5 што ја имав одеше 110 по gps, ама трошеше повеќе од астрата што ја имам и по 100тина изминати километри после апгрејдот ја продадов и го купив кивејот. Јес да слегов од коњ на магаре, ама па со 3л/100км наместо 7-8л/100км ми врши работа до овде-онде.
Уште пластики странична и предна останаа и машината и амортизерите, а баш деновиве ќе побарам снимка од другар.
Едит:
1 минута и 31 секунда (или цело видео) на Априлиата покажува 60, а на gps 57. Таа е брзината што ја бараш. Подоцна на 50 км/ч. реална е 47.

Нестор ова е мојата априлија, дамјан делпизе од мене ја зема.  Он и стави рејсинг палење, китот радилицата карбураторот ауспухот јас ги монтирав додека беше кај мене.
И заклучокот кажува дека километражата на Априлиата лаже 3км/ч. споредено со gps!?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #4068 на: 18 Јули 2023, 16:49:36 pm »
70ката стејџ 6 мк2 со јасуни ц16 и делорто 17.5 што ја имав одеше 110 по gps, ама трошеше повеќе од астрата што ја имам и по 100тина изминати километри после апгрејдот ја продадов и го купив кивејот. Јес да слегов од коњ на магаре, ама па со 3л/100км наместо 7-8л/100км ми врши работа до овде-онде.
Едит:

И заклучокот кажува дека километражата на Априлиата лаже 3км/ч. споредено со gps!?

Според гопро гпс и клипов да. Моја грешка, мене ми е останато во глава  7~8км/ч, многу споро ми се покачуваше гпсот во забрзување а стрелката леташе нагоре. Мерев 2014та кога ја земав, со тогашен мобилен хтц некое... Секако Гопро треба да е поточно попрецизно. На константна брзина значи е 3-4км, тоа е добро.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4069 на: 18 Јули 2023, 21:30:57 pm »
Ја имав ранер 50ка пред 12/13год одеше 120, дали лажеше или не не знам ама одеше по километражник.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4070 на: 19 Јули 2023, 09:12:48 am »
Го немав мерено за да го споредам. Имаше ауспух и нешто сменето во преносот, тежок старт имаше но на крајна одеше доста брзо. Кога го ставив фабричкиот затоа што овој брчеше безобразно гласно моторот умре, немаше ни 40% од перформансите претходно. Набрзо после тоа го продадов земав ER6N.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
« Одговори #4071 на: 19 Јули 2023, 23:32:16 pm »
Што е ова што читам,најдобриот,најпосакуван,најцеент скутер алле капутт....  ;D

За 2 недели 450+км извозени,се на се 8873км да не е за подрек нема механичар видено,ниту карбуратор чепкан,нуту антифриз дотурено,фабрика, сток.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #4072 на: 20 Јули 2023, 02:05:03 am »
Реално, на Априлиа Ср50 му нема рамен, ако е домаќински возена, нема смрт. Штеловање на карбуратор не е дефект, посебно на 21 000 колку што има мојата. Башка што сите имаме ауспух сменето и ролни, тоа влијае на се.

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #4073 на: 21 Јули 2023, 00:03:43 am »
Дечки, препорака за вулканизер за промена и балансирање на гуми на скутер? Во Велес или не балансираат, или немаат мајстор да ги извади тркалата од моторот или ни едно ни друго :)
Секако ќе одам по гуми за Скопје па наеднаш и да ги сменам. Иронично, никој што продава гуми не нуди услуга и промена :Ѕ

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #4074 на: 21 Јули 2023, 08:24:48 am »
Мислам дека на времето во мотојове правеа

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #4075 на: 21 Јули 2023, 08:35:04 am »
Baraj go na fb vulkanizer slonce, vo shkup on mi balansirase na mp3-kata 😁
https://www.facebook.com/vulkanizer.slonce?mibextid=ZbWKwL

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #4076 на: 21 Јули 2023, 16:21:14 pm »
Дечки, препорака за вулканизер за промена и балансирање на гуми на скутер? Во Велес или не балансираат, или немаат мајстор да ги извади тркалата од моторот или ни едно ни друго :)
Секако ќе одам по гуми за Скопје па наеднаш и да ги сменам. Иронично, никој што продава гуми не нуди услуга и промена :Ѕ

Исто ти е и во Скопје, или ќе те искинат со цена за вадење.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #4077 на: 21 Јули 2023, 17:40:18 pm »

Јави се кај момците од вулканизер Смилевски и прашај. Кога менував летни/зимски на колата имаше човек со моторче и монтираа гуми. Дали тоа го нудат за сите или само правеа услуга на пријател не знам.

Sent from my...

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #4078 на: 22 Јули 2023, 19:53:34 pm »
Baraj go na fb vulkanizer slonce, vo shkup on mi balansirase na mp3-kata
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Слонче недостапен, не се јавува никако.
Мото Јове се фокусрале само на продажба.

Јави се кај момците од вулканизер Смилевски и прашај. Кога менував летни/зимски на колата имаше човек со моторче и монтираа гуми. Дали тоа го нудат за сите или само правеа услуга на пријател не знам.

Sent from my...
Исто така не успеав да ги добијам.

Џани има грешен број од некоја кутра тетка Драгица, си направивме муабет со жената, цело време за мотори ја барале, па поднесов барање за промена на контакт бројот на Гугл Мапс :)

Некои Хеми мотор и не се сеќавам каде, добив одговор со цена од 2.000 денари без балансирање и коментар, другар ние на брзински не балансираме, не па на Беверли. Фала многу, пријатно :)

За крај, се јавив во пнеуматик, коректни дечките, 2.100 промена на 2те гуми со балансирање. Па ќе запалам моторот, ќе застанам до Скај мото по Пирели гуми и правец  Пнеуматик аеродром :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #4079 на: 22 Јули 2023, 21:24:15 pm »
Baraj go na fb vulkanizer slonce, vo shkup on mi balansirase na mp3-kata
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Слонче недостапен, не се јавува никако.
Мото Јове се фокусрале само на продажба.

Sent from my...
Исто така не успеав да ги добијам.

Џани има грешен број од некоја кутра тетка Драгица, си направивме муабет со жената, цело време за мотори ја барале, па поднесов барање за промена на контакт бројот на Гугл Мапс :)

Некои Хеми мотор и не се сеќавам каде, добив одговор со цена од 2.000 денари без балансирање и коментар, другар ние на брзински не балансираме, не па на Беверли. Фала многу, пријатно :)

За крај, се јавив во пнеуматик, коректни дечките, 2.100 промена на 2те гуми со балансирање. Па ќе запалам моторот, ќе застанам до Скај мото по Пирели гуми и правец  Пнеуматик аеродром :)

Зарем Скај Мото не монтираат веќе гуми на скутери?
Јас од таму ги земав гумите за Кимкото, одма ги монтираа. Иначе кој ќе се ебаваше вака ко тебе сега. Али беше тоа пред 6-7 години сигурно.