Автор Тема: Ефектот на бандажот и гумата кон моторот, забрзувањето, максималната брзина и др  (Прочитано 43408 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
ti kako sto zboruvas kolata ne mrda, ne e do bandazite nikako.

Значи опасно спор старт, хди- то ми бегаше цела кола на старт. Вака на семафори на тргање и друкпа су осетил, некое помало количе ќе тргне и тоа не нешто јако а алфава се мучи маме си ебава и после ќе го помине кога ќе земезалет над 4000.

Не знам што е, имам проблем и со друга кола и многу наеднаш доаѓа.

Cuvaj si gi gumite i bandazite.
Opraj si go motorot.

So 140 KS mozes i na 235/R18 gumi da se trkas protiv 90 ks HDI Xsara.
« Последно менување: 09 Август 2011, 14:15:42 pm Stratro »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
ti kako sto zboruvas kolata ne mrda, ne e do bandazite nikako.

Значи опасно спор старт, хди- то ми бегаше цела кола на старт. Вака на семафори на тргање и друкпа су осетил, некое помало количе ќе тргне и тоа не нешто јако а алфава се мучи маме си ебава и после ќе го помине кога ќе земезалет над 4000.

Не знам што е, имам проблем и со друга кола и многу наеднаш доаѓа.

Cuvaj si gi gumite i bandazite.
Opraj si go motorot.

So 140 KS mozes i na 235/R18 gumi da se trkas protiv 90 ks HDI Xsara.

Patoa i mne mi e muabetot na kraj kraeva, i neka se poteski gumite i pogolemi pospora e od mnogu koli sto treba lesno da gi pominuva.

Отсутен Stratro

• Легенда
Imas kvar.
Prosto i ednostavno.

Trk na majstor.

Отсутен Chlink

• Легенда
Imas kvar.
Prosto i ednostavno.

Trk na majstor.

Da da ke idam, samosakam i so vas dase konsultiram zatoa. Jas kako me jade janza i da se oprai kolava najverojatno ke idat banazite, zatoa sto spored muabetov a i spored logikata poslabo zabrzuvanje mi ima kolata.

Ah kako sega mi krivo sto ne ja zemav 2.4 jtd-to eden remap i na spavanje(sto bi rekol Deni).

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
koga ke ja popravis, ke gi zacuvas bandazite.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Chlink

• Легенда

Najverojatno ne. Barem sega taka me puka misla. Za tir pari ke ja naredam so bodi kit i nekoe spojlerce i baska ubavi 15 ki ke i stavam. Ke ti ebam 17 kite i ozz i moz.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Najverojatno ne. Barem sega taka me puka misla. Za tir pari ke ja naredam so bodi kit i nekoe spojlerce i baska ubavi 15 ki ke i stavam. Ke ti ebam 17 kite i ozz i moz.

eee, toa da go napravis, za merak  ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
Chlinki...ne me iznenaduvaj. ;D
Top ti se gumite i bandazite.
Body kitot nema da ti go oprai kvarot.

Отсутен Chlink

• Легенда
Chlinki...ne me iznenaduvaj. ;D
Top ti se gumite i bandazite.
Body kitot nema da ti go oprai kvarot.

Не кварот ке се прави со или без бандази, сакам да казам дека се скапи, миљон работи други ке напраам со тие пари.

Ќе видиме шо ќе биде.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Не кварот ке се прави со или без бандази, сакам да казам дека се скапи, миљон работи други ке напраам со тие пари.
Ќе видиме шо ќе биде.

Другар ти секако ке им изгубиш доста пари на бадажите(претпоставувам нови ги зема),и после некое време пак ке бараш поголем бандаж,со поширока гума.
Со 17" топ изгледа,ама ти си знаеш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Не знам дали е верно, толкава вина да им препишуваш на бандажите... Мислам барем дека не се толку тешки, за да ти влијаат до тој степен... Башка, и да ги продадеш, прашање е која цена можеш да им извадиш...

Друго, да туриш, на убава 156, боди кит и/или спојлерче = одлична идеја... Арно ама таа комбинација, со 15ки, колку сака нека се убави, не... Ке биде ко бедно копиле, со амерички крофнички наместо тркала...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Вака, коа збориме нели еве некоја кола имала 200 кс, е сеа 200 кс е моторот, а на тркала не е 200 кс, туку пример еве е 180кс со најотимални тркала, гуми и бандажи но ако ти ја промениш таа симетрија имаш осилации значи ти правиш одстапки, и не е 180 кс туку е 170 или 160 кс на ТРКАЛО !

Значи другарче мое Мики, ти си направил големи одстапки и затоа тебе колата ти е по спора, а плус и тоа што имаш проблем во мотрот, затоа троши толку многу....

Коа јас кај мене го утнав палењето на мојава кола, за 50% трошеше повеке, и за 50% помалце идеше... А во прашање беа само 2 заба во касние или на шаблонот некој 30-40 степни

Рики ако ми е во касние ќе загрева колата, кај мене тоа не е случај, скоро никогаш одкако го сменив термостат неми качило повеќе од 90 степени.

И кај мене не загреваше...

Температурата топ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ја мислам дека најубаво ќе биде да си ги чуваш бандажите а колата да ја огласиш за продавање....Што мислите вие за оваа работа...Аааа? ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Ја мислам дека најубаво ќе биде да си ги чуваш бандажите а колата да ја огласиш за продавање....Што мислите вие за оваа работа...Аааа? ;D ;D ;D

Да да да, и после нека си купи кола :)

Отсутен Chlink

• Легенда

:D :D :D

Не знам дали е верно, толкава вина да им препишуваш на бандажите... Мислам барем дека не се толку тешки, за да ти влијаат до тој степен... Башка, и да ги продадеш, прашање е која цена можеш да им извадиш...

Друго, да туриш, на убава 156, боди кит и/или спојлерче = одлична идеја... Арно ама таа комбинација, со 15ки, колку сака нека се убави, не... Ке биде ко бедно копиле, со амерички крофнички наместо тркала...

Само затоа се мислам, иначевчера ќеги земеа за 620 евра ама се пиманив и се извлеков некако иначе отидоа бандажите.

Ништо ќе видиме да стајме бар малце потернагума 205 да намалиме од зафатнаповршина и од тежина. Тогаш би требало разликите стварно да бидат минимални.