Меѓународната ознака за FYR Macedonia e MK, така што Грција НЕМА НИКАКВО ПРАВО да ја прелепува оваа ознака.
Нема право ни да не ни го признае името и да не блокира при ЕУ и НАТО, ама баш ја заболе 
А Онак не спомна ништо за лепење, и он нова табличка има.
ЉЕПИ МК!!!! и бек и фронт МК љепи... и вади од тие налепниците како на сликата погоре со зборовите 20ЕВРО ЕНА ЛЕПИ... 20 ЕВРО БЕК 20 ЕВРО ФРОНТ...
Спомна Онак.
Сакале ваква да му залепат, ама тој си залепил негова лепенка од фирмата. И ги заебал грците.

да... додека он ми објаснуваше ја си залепив од фирмата моја налепници и го заебав... 40 евра сакаше да ми земе.. овие налепници уствари им се за она што по закон за други држави мора да го имаме т.е. голема лепенка МК на гепек или стакло... во србија на пример моеш казна да попиеш зашто немаш МК налепница на стакло... и црна гора исто.. дури на граница кога влагав во црна гора од албанија ми проверуваа дали имам или они да ми шитнат една беше муабетот...
а читам огоре муабетиве... имале или немале право... имаат бе брат право во своја држава да те дриблаат како сакаат.. нивна држава, нивни закони, нивни правила... тоа што на нас не ни се свиѓа нивниот однос према нас и што дефакто ни ги кршат граѓанските и пред се моралните права тоа на никого неможеш да му се пожалиш... од проста причина што ке ти кажат дека правилото на игра во таа држава е такво и ако ти се свиѓа иди ако не ти се свиѓа не иди...
пишав јас во другата тема ама ке повторам тука пак... еден цариник грчки, случајно го запознав во аспровалта... и човекот си беше на одмор со фамилијата... он вели вака: ние имаме наредба да ги покриваме ознаките МК, без оглед дали мене ми се свиѓало тоа или не, јас морам наредба да исполнивам. а од друга тсрана и на нас ни е објаснето дека тоа е за ваша лична заштита. заштита од национал шовинисти. ако не се гледа МК нема да има причина никој да ти ја искрши колата и/или испошкрта со спреј...
а на тоа јас му одговорив дека е ТОТАЛНО ГЛУП ако верува во тоа, затоа што со тие 2 мали букви МК може и да не примети а може и да примети некој .. шансите се 50-50 ама со онаа огромна налепница ФИРОМ дефинитивно секој ке примети дека тоа е кола од македонија и дополнително си трн во око на сите национал шовинисти, расположени за правење беља на нас македонците...
од друга страна, јас ви гарантирам дека во туристичките места поготово на јужниот дел од гејлада никој нема да ве чепне, напротив општините имаат наредба и едно чудо луге се ангажирани за спроведување ред т.е. пазење на македонската раја да не биде ни со прст покажана... паметен потег на општините, затоа што се свесни дека и тие малку пари што ги добиваат од туризмот, повеке од 50% се од македонците... англиската, германската и холандската алхо и нарко психијатрија (млада популација) која доаѓа таму е само мал процент иако се нај гласни од сите...