Автор Тема: CPU 100 % проблем !!!  (Прочитано 16570 пати)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: CPU 100 % проблем !!!
« Одговори #30 на: 15 Февруари 2014, 13:34:17 pm »
Многу е комплексно така. Секогаш фали некое најпросто софтверче кое ќе неможеш да го инсталираш.
Иако идејата е во ред секако, но тешка е во пракса. :)

deep freeze по рестарт на компјутерот секогаш се враќа во првобитната состојба. Се активира и деактивира нормално со лозинка и скриен клик.
Се употребува во нет кафиња каде што ги пунат компјутерите со вируси каде што е џабе антивирусот.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #31 на: 15 Февруари 2014, 13:49:43 pm »
SUSE Linux?

Најголемото гомно од оперативен систем во историјата на оперативни системи...

Интересно ми беше на времето. Не сум имал големи проблеми, а за чудо и останатите по дома не се бунеа многу што мораа да работат на openSUSE. Кратко траеше тоа, почна да ми пречи многу недостатокот на софтвер и ужасниот X11, ама тоа се проблеми што ги имаат сите Линукс дистрибуции.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #32 на: 15 Февруари 2014, 19:45:33 pm »
Интересна идеа да, ама не го делам компјутерот..поентата е што ептен ретко некој да ми го земе да провери нешто обично тоа е брат ми. и за тоа ретко да се заебавам со вакви работи искрено ме мрзи :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #33 на: 15 Февруари 2014, 20:29:23 pm »
Адблок за да не клика за почеток на се и сешто и малку едукација (пар васпитни) обично решава проблеми од тој тип. Не мора да се замараш со ограничени акаунти, линукси и парентал контрол.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #34 на: 15 Февруари 2014, 20:37:32 pm »
SUSE Linux?

Најголемото гомно од оперативен систем во историјата на оперативни системи...

Интересно ми беше на времето. Не сум имал големи проблеми, а за чудо и останатите по дома не се бунеа многу што мораа да работат на openSUSE. Кратко траеше тоа, почна да ми пречи многу недостатокот на софтвер и ужасниот X11, ама тоа се проблеми што ги имаат сите Линукс дистрибуции.

Не би рекол. Пробај Линукс Минт 16 или CentOS 5 за сервери да видиш како функционира. Се е под конец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #35 на: 15 Февруари 2014, 20:41:50 pm »
Mint е благодет.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #36 на: 15 Февруари 2014, 21:28:31 pm »
Супер е Минт, само на времето кога се занимавав со openSuse, Минт ни постоеше. Убунту тогаш беше познато како најлесно за користење, ама ја бев по КДЕ, па SUSE ми беше подобро. Само како десктоп сум ги користел, не сум местел сервери