Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1753135 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #3555 на: 10 Декември 2015, 11:38:21 am »
Може да ти „соберат“ во сервис одредена количина масло низ шипката за проверка. Можеш и сам, само ти треба цревце од хубо и така поголем шприц од ветеринарна аптека. За првото прашање... не би знаел...

Немој да ја возиш ако имаш повеќе. Мене маршер ми стави пола литро повеке при промена и после од притисок ми изби од негде, едвај го најдов течењето на уље.

Мене ми е на горна точка, не е над максимум, ама онака информативно прашувам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3556 на: 10 Декември 2015, 15:26:55 pm »
нема гајлe,се дур е у граници на мерачот е ок

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #3557 на: 11 Декември 2015, 09:52:18 am »
Sto mislite po vas ke ujle da stavam vo Golf 4 1.9tdi 66 Kw predhodno staviv Aral bluetronic 10/40 ali ednaska bev so nego vo Germany  i nazad vo Makedonija i nekako kako voda e    sakav  sega Total da mu stavam zasto Aral vo Benfiko kupen isto ti e to toa iranskoto vo buri da e

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3558 на: 11 Декември 2015, 10:24:46 am »
Суки, види оригинално кастрол од горе ако можеш да пратиш. Тука нека прашаат во Порше колку чини на пример соодветно масло или па Ликви моли, евентуално друго. Тој беше обичниот со 90кс?

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3559 на: 11 Декември 2015, 11:12:40 am »
Da mojot e 90ks iskreno Armex tuka ti e 30 evra ili 33 evra Castrol i toa 1 litar zatoa prasuvam kako da mu stavam ijle na mojot Golf vo Makedonija tuka za odrzuvane kola ti e izgor samo promena na ujle ti barat 80e nekoj libanec ili nekoi turci sto imaat garazi na crno da ti promenat ujle ti e 50e

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #3560 на: 11 Декември 2015, 11:21:48 am »
Da mojot e 90ks iskreno Armex tuka ti e 30 evra ili 33 evra Castrol i toa 1 litar zatoa prasuvam kako da mu stavam ijle na mojot Golf vo Makedonija tuka za odrzuvane kola ti e izgor samo promena na ujle ti barat 80e nekoj libanec ili nekoi turci sto imaat garazi na crno da ti promenat ujle ti e 50e

Еве ти друже со Castrol GTX во ПитСтоп. Ако сакаш со 0w40 цената е многу повисока (литар масло 12 евра и му доаѓа 80 европски со ддв).

Друга опција ти е (која јас ќе ја направам следниот пат, затоа што денес конкретно менувам масло во ПитСтоп заради немање време):
Порачуваш масло + филтери од тука. https://www.autoteile-meile.de/
Изнајмуваш гаража за 10 евра на час (комплет опремена со алати).
Си менуваш сам.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3561 на: 11 Декември 2015, 17:34:40 pm »
Jas sum tuka 2 i pol godini i tuka rabotam so transport t.e. sto selat lugeto po stanovi jas vozam kombe tovarno i sum bil po servisi kade ne jas zivea vo bochum kade se proizveduva ujlteto ARAL vo wittenerstr i otidov i tamu prasav najevtino ujle ti e 20e 1 litar taka da druze sum bil sekade i ovaa pogore nema sansi da e original ujleto zasto i tuka ima eden kup libanci,turci i kurdi sto nosat falsh raboti kolku ti dusha saka jas zboram za eden original ujle od Castrol ako bese tolku evtino odrzuvaneto kola tuka nemase da si ja odnesam kolata vo Makedonija i da mi se rasipe tamu zasto nema koj da ja vozii zasto tuka za eden redoven servis mi pobaraa 800e a na crno kaj eden libanec 600e  a za internetot poracuvaneto od nekoi web strani edno poracuvas a kvaliteto koga ke ti stigne katastrofa isto ko ali expres

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #3562 на: 11 Декември 2015, 18:35:15 pm »
Jas sum tuka 2 i pol godini i tuka rabotam so transport t.e. sto selat lugeto po stanovi jas vozam kombe tovarno i sum bil po servisi kade ne jas zivea vo bochum kade se proizveduva ujlteto ARAL vo wittenerstr i otidov i tamu prasav najevtino ujle ti e 20e 1 litar taka da druze sum bil sekade i ovaa pogore nema sansi da e original ujleto zasto i tuka ima eden kup libanci,turci i kurdi sto nosat falsh raboti kolku ti dusha saka jas zboram za eden original ujle od Castrol ako bese tolku evtino odrzuvaneto kola tuka nemase da si ja odnesam kolata vo Makedonija i da mi se rasipe tamu zasto nema koj da ja vozii zasto tuka za eden redoven servis mi pobaraa 800e a na crno kaj eden libanec 600e  a za internetot poracuvaneto od nekoi web strani edno poracuvas a kvaliteto koga ke ti stigne katastrofa isto ko ali expres

Добро. :)

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3563 на: 11 Декември 2015, 19:46:15 pm »
Sakas da kazes da ne se nerviram hahaha :D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3564 на: 11 Декември 2015, 19:48:46 pm »
Суки, па жив ли си бре! Машала машко.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3565 на: 11 Декември 2015, 19:52:09 pm »
Da da taka nekako Mile eve se raspravam za ujlinata deka e SKUPI vo Germany

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3566 на: 11 Декември 2015, 20:02:22 pm »
Нормално негде да е поскапо а негде поефтино.
Стандардот е различен.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #3567 на: 11 Декември 2015, 20:25:58 pm »
Sakas da kazes da ne se nerviram hahaha :D

Точно така. Земи воздух и диши длабоко.  :D

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3568 на: 11 Декември 2015, 22:56:52 pm »
Нормално негде да е поскапо а негде поефтино.
Стандардот е различен.
Tocno taka kaj nas vo Makedonija moze da si igrame so odrzuvaneto na vozila a tuka vo Germania da ti e strav da ne se rasipe inac bojle prodaj nego da ja popravis

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #3569 на: 30 Декември 2015, 13:23:00 pm »
Евтини, а оригинални.

http://www.ochevidets.ru/blog/24636/

;D