Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: zlatko1982 на 20 Февруари 2022, 20:58:48 pmЦитат: Diesel на 20 Февруари 2022, 20:49:27 pmДа си видиш ова... Гледам исполнува некои Фиатови спецификации, ќе си провериш дали ти одговараат.Го користам во повеќе наврати, додуше за летна сезона.1200-1300 е за 4 литри, и откако го пробав, менувам на 6 месеци или 5000 километри, пошто е преевтино.Немам никакви замерки. Ај да видам баш ќе размислам меѓу кастролот и него, а во зима како е дека овде кај нас температурите знаат и до -20 да идат, додека ни кастролот не ми е скап и така собира 2.6 л во моторотГенерално, не би требало да е проблем и зимоска. Ќе потропка некој подизач тука и таму 4-5 секунди, и тоа е.Јас го држам 5W-40 од јуни до јануари. Од јануари до јуни почнав да ставам од ова...1500 е за 5 литри, а исполнува строга 504/507 VW спецификација.Контактирај го @Prcot - за Mannol сум сигурен дека ќе се договорите, а за Castrol ќе го прашаш.075 288 529
Цитат: Diesel на 20 Февруари 2022, 20:49:27 pmДа си видиш ова... Гледам исполнува некои Фиатови спецификации, ќе си провериш дали ти одговараат.Го користам во повеќе наврати, додуше за летна сезона.1200-1300 е за 4 литри, и откако го пробав, менувам на 6 месеци или 5000 километри, пошто е преевтино.Немам никакви замерки. Ај да видам баш ќе размислам меѓу кастролот и него, а во зима како е дека овде кај нас температурите знаат и до -20 да идат, додека ни кастролот не ми е скап и така собира 2.6 л во моторот
Да си видиш ова... Гледам исполнува некои Фиатови спецификации, ќе си провериш дали ти одговараат.Го користам во повеќе наврати, додуше за летна сезона.1200-1300 е за 4 литри, и откако го пробав, менувам на 6 месеци или 5000 километри, пошто е преевтино.Немам никакви замерки.
Шо мотор, година...?Јас мислам дека ако не е некое ново или премиум возило, Castrol е overkill. Не само за цената - скапичко е, туку и за можноста да е фалш.Да си видиш Mannol? Fuchs?
Здраво дечки, ми треба масло Castrol EDGE 5W30 LL. Онака што видов по интернет, најефтино беше во АутоЛидер.Знаете од кај на др. место би можел да го најдам маслово? Евентуално ако имате некој проверен снабдувач или сл. да ми препорачате и секако ако има некој искуство да сподели со Castrol масла од АутоЛидер
Што и да си прочитал е грешно. Селениа више не постои како фабрика туку ја купи Петронас. Тоа кај нас што се продава во амбалажа Селениа е залиха што останало во фабриката. Така да за кратко ке ја снема Селениа и ќе си остане само Петронас. Инаку Петронас е одлично уље и се прави во една фабрика!!Едит: по грешка сум цитирал пост!!! Ваљда ќе прочита @vlatko1982 Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Ете може и нешто се сменило во меѓувреме. Јас имав такви сознанија пред 2 години од главниот увозник кај нас!Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
@Zile - Брааат, шо напрај со извичнициве, екранот на мобилниот сигурно ти е вдлабнат каде е ! карактерот на тастатурата