Автор Тема: Како да го исперам тепихот (тапацирот) од колата ???  (Прочитано 17811 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
Купив половен но здрав "тепих" за колата, но пред да го ставам сакам да го исчистам или исперам. Некој совет за чистење, средства и сл?
>>>>><<<<<

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
Купив половен но здрав "тепих" за колата, но пред да го ставам сакам да го исчистам или исперам. Некој совет за чистење, средства и сл?
вода,црево,прашак(течен сапун,самварен односно домашен)четка итн.итн ;) :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Четка за рибање и Биљана прашак за рачно перење. Нема многу филозофија. после можеш да земеш од Хубо Сонакс спреј за мирис и да го прснеш.

Отсутен Vladeee

• Редовен
Четка за рибање и Биљана прашак за рачно перење. Нема многу филозофија. после можеш да земеш од Хубо Сонакс спреј за мирис и да го прснеш.
Toa i go napraviv :)) samo so WAP izvadiv KAl :)) ima nekoe dobro sredstvo za cistenje sedista ili i toa so biljana i cetka?
>>>>><<<<<

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26

Проверено,функционира,го има во сите маркети.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И за уште потемелен резултат, користи го ова. Значи вреќа за кромид/компир, Vanish во вода растворен, и рибај убаво нека се натопат седиштата. Али глеај да го правиш тоа измеѓу 11 и 2 саат попладне, да се суши побрзо.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Pred da zemes da gi cistis sedistata,najdi nekoja jaka pravosmukalka,da ja krene kolku-tolku prasinata na povrsina.....pa posle udri!!! pozz
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

+1 можеш само со Vanish да го испереш, стварно е супер, плус и помалку плакнење ќе треба отколку со Биљана прашак! Мада и Биљаната одлично си ja вршит работа! :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
Pred da zemes da gi cistis sedistata,najdi nekoja jaka pravosmukalka,da ja krene kolku-tolku prasinata na povrsina.....pa posle udri!!! pozz
da da i taka ke gi vadam sedistata mada samo vozackoto mi e malku poprljavo, i deka se kadici polukozni, po sredinata samo ke gi pominam, e sega sum na misla so cetka? so vreka od kompiri ili sunger?
>>>>><<<<<

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
И ја би одел на варијанта вреќа за компири и Vanish !

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Немораш да ги вадиш седиштата и немораш да ги влажниш многу.
Има си пишува и на самото паковање,опција за суво перење.
Ставаш од средството,ставаш малку вода и правиш густа пена.
После зимаш вреќа за компири и ставаш само од пената и си триеш,колку мислиш,
оставш да се исуши,иако не би требало многу да ги намокриш,откако ке се исушат поминуваш со прахосмукалка.
Ќе видиш како ке испаднат,ако не ти фаќа око,другиот ден пак се фаќаш за вреќата додека не го добиеш саканиот резултат.
Проверено многу пати,загарантирана ефикасност!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
+1 можеш само со Vanish да го испереш, стварно е супер, плус и помалку плакнење ќе треба отколку со Биљана прашак! Мада и Биљаната одлично си ja вршит работа! :)

Тууууу Биљанчето е прва лига...не да врши работа.....растура...само јас не би со вреќа за компири, пробај со кондом по нема да те глочка!
;D ;D

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
Bez mnogu mokrenje ;D, moze da ostanat fleki(posebno ako e svetla boja) otkako ke se isusi....
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
Седиштата и вака и така ќе ги вадам за да го наместам подниот тапацир, а еве за каков вид на седишта се работи.

>>>>><<<<<

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Bez mnogu mokrenje ;D, moze da ostanat fleki(posebno ako e svetla boja) otkako ke se isusi....

Треба советот на Ели да се почитува најмногу. Сепак таа е со најголемо искуство во сферата на мокрењето  ;D :D ;D :D :D